Αμαλιάδα: “Η ζωή της, ήταν θέμα ωρών” – Η περιπέτεια υγείας μίας 32χρονης, η καταγγελία του πατέρα και η ΕΔΕ

Υπόμνημα – καταγγελία προς τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας έστειλε ένας συνταξιούχος εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ από την Αμαλιάδα, καταγγέλλοντας τα όσα συνέβησαν κατά τη διακομιδή της κόρης του στο νοσοκομείο και περιγράφοντας την αγωνία που πέρασε η 32χρονη και οι δικοί της άνθρωποι. Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ για την υπόθεση.

Στο υπόμνημα, ο Δημήτρης Γιαννόπουλος αναφέρει αναλυτικά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η κόρη του, Κατερίνα και τα όσα συνέβησαν από τη διακομιδή της στη νοσηλευτική μονάδα του Πύργου στις 13 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και το εξιτήριο που έλαβε από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», 10 ημέρες αργότερα, στις 23 Δεκεμβρίου.

Ο συνταξιούχος του ΕΚΑΒ κάνει λόγο για ολιγωρία των γιατρών, κατά τη διάρκεια της παραμονής της κόρης του στο νοσοκομείου του Πύργου, τονίζοντας ότι μια καθυστερημένη διάγνωση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τη ζωή της κόρης του. Ζητεί, επίσης, από τον διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας να επαλειφθεί το θέματος.

Η εισαγωγή της 32χρονης στο Γ.Ν Ηλείας

Όπως μεταδίδει η patrisnews.com, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο υπόμνημα, όλα ξεκίνησαν το πρωί της 13ης Δεκεμβρίoυ, όταν ο κ.Γιαννόπουλος μετέφερε την κόρη του στα επείγοντα του νοσοκομείου, αφού είχε έντονους πόνους στην κοιλιά. Η παραμονή τους στα επείγοντα κράτησε περισσότερες από 10 ώρες, μέχρι την απόφαση των γιατρών για τη νοσηλεία της Κατερίνας στην παθολογική κλινική. Στο διάστημα παραμονής της ασθενούς στα επείγοντα έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (αίματος, ακτινογραφία, θώρακος και αξονική κοιλίας), ενώ οι γιατροί της έκαναν και rapid test, το οποίο βγήκε αρνητικό.

Παράλληλα, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, οι παθολόγοι ζήτησαν και τη γνωμάτευση μιας χειρούργου, η οποία μετά την εξέταση διέγνωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο χειρουργικό θέμα. Επιπλέον, ζητήθηκε γνωμάτευση και από γυναικολόγο. Ο γιατρός της συγκεκριμένης ειδικότητας διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κανένα γυναικολογικό αίτιο για τους έντονους κοιλιακούς πόνους. Να σημειωθεί ότι όσο η ασθενής βρισκόταν στα επείγοντα, οι πόνοι γίνονταν αβάσταχτοι, με αποτέλεσμα να της χορηγηθούν ενδοφλέβια παυσίπονα και levin (ρινογαστρικός σωλήνας).

Τελικά, και αφού από τις εξετάσεις δεν διαγνώσθηκε κάτι συγκεκριμένο, αποφασίσθηκε η εισαγωγή της ασθενούς στην παθολογική κλινική για 24ωρη παρακολούθηση. Την επόμενη ημέρα, στις 14 Δεκεμβρίου, η Κατερίνα Γιαννοπούλου «ανέβασε» και τα πρώτα δέκατα πυρετού, ενώ ο πόνος στην κοιλιά συνεχιζόταν αμείωτος. Από την αξονική όπως καταγγέλλεται, διαπιστώθηκε μια φλεγμονή στο έντερο και κρίθηκε απαραίτητη η παραμονή της στη νοσηλευτική μονάδα του Πύργου, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή, ενώ οι γιατροί προχώρησαν και σε νέα ακτινογραφία κοιλίας. Ακόμα, ζητήθηκε επιπλέον εκτίμηση του περιστατικού από γαστρεντερολόγο και πραγματοποιήθηκε γαστρεντερολογική εξέταση καθώς και γαστροσκόπηση, η οποία ήταν απολύτως καθαρή.

Τα δέκατα συνεχίζονταν για δεύτερη ημέρα και πολλές φορές «ανέβαιναν» σε πυρετό, ο κοιλιακός πόνος δεν υποχωρούσε, παρά μόνο με τη χορήγηση αναλγητικών, ενώ καθ’ όλη τη νοσηλεία της ασθενούς στην παθολογική κλινική, απαγορευόταν να φάει ή να πιεί νερό και κάποια στιγμή ξεκίνησαν και οι εμετοί. Σε όλες τους τις επισκέψεις, σύμφωνα με το υπόμνημα, οι γιατροί μιλούσαν συνεχώς για φλεγμονή του εντέρου, επισημαίνοντας πως αυτή ήταν η αιτία τόσο για τον έντονο πόνο που ένιωθε όσο και για τον πυρετό.

Αμαλιάδα καταγγελία νοσοκομείο

Μεταφέρθηκε στον «Άγιο Ανδρέα»

Η 32χρονη υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις στις 16 Δεκεμβρίου, και πιο συγκεκριμένα εξετάσεις αίματος. Τα λευκά αιμοσφαίρια της ασθενούς παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα ανεβασμένα και για τον λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας. Φθάνοντας στην Πάτρα, οι παθολόγοι του «Άγιου Ανδρέα» ζήτησαν να πραγματοποιηθούν νέες εξετάσεις και από την πρώτη στιγμή, εξετάζοντας και την κλινική εικόνα της Κατερίνας, διαπίστωσαν ότι μάλλον υπάρχει ειλεός, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Επιπλέον, οι γιατροί ανέφεραν πως οι ακτινογραφίες είχαν τις ίδιες ενδείξεις με αυτές του νοσοκομείου του Πύργου.

Η ασθενής εξετάσθηκε από χειρούργο, ο οποίος ζήτησε αμέσως να μπει στο χειρουργείο, γιατί όπως είπε η κατάστασή της ήταν τόσο κρίσιμη που δε μπορούσε να περιμένει τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό, τα οποία θα έβγαιναν αργότερα.

Το χειρουργείο που έσωσε τη ζωή της

Η επέμβαση διήρκησε τρεις ολόκληρες ώρες και μόλις ο γιατρός εξήλθε από το χειρουργείο, ώστε να ενημερώσει τον πατέρα της ασθενούς, έδειξε σε φωτογραφία που έβγαλε με το κινητό του και το τμήμα του εντέρου που χρειάστηκε να αφαιρέσει, το οποίο ήταν σε προχωρημένη σήψη σε βαθμό που κινδύνευε η υγεία της κόρης του. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο χειρούργος, αν καθυστερούσαν 10-12 ώρες, θα ήταν αμφίβολο εάν η 32χρονη θα βρισκόταν εν ζωή.

Τελικά όλα κύλησαν ομαλά, μετά το πέρας και των επόμενων δύο 24ωρων, με τον κ.Γιαννόπουλο να αναφέρει ότι «το προσωπικό και ο γιατρός ενέπνεαν την απαραίτητη εμπιστοσύνη και ο δε γιατρός την επισκεπτόταν δύο με τρείς φορές την ημέρα για να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της υγείας της».

Η Κατερίνα Γιαννοπούλου, παρέμεινε στο νοσοκομείο της Πάτρας έως και τις 23 Δεκεμβρίου, όταν και έλαβε εξιτήριο. Έκτοτε αναρρώνει στο σπίτι της.

Αμαλιάδα καταγγελία νοσοκομείο

Το υπόμνημα για ολιγωρία και η ΕΔΕ από τον διοικητή

Μέσω του υπομνήματος, που στάλθηκε στον κ. Χριστόπουλο στις 4 Ιανουαρίου 2022, ο πατέρας της Κατερίνας Γιαννοπούλου, κάνει λόγο για ολιγωρία των γιατρών του νοσοκομείου Πύργου. «Στο διάστημα παραμονής μου στο Νοσοκομείο Πύργου διαπίστωσα ολιγωρία των γιατρών ως προς το περιστατικό, όπου – όπως ενημερώθηκα – ήταν από αυτά που μπορούσε εύκολα από τα ευρήματα των εξετάσεων και την κλινική εικόνα να διαγνωστεί εξ αρχής ο ειλεός», όπως αναφέρεται στο υπόμνημα.

Η εφ. «Πατρίς» επικοινώνησε με τον διοικητή κ.Χριστόπουλο, που δήλωσε πως έχει λάβει την αναφορά του κ.Γιαννόπουλου σχετικά με την υπόθεση της κόρης του και ότι έχει κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται, όπως ανέφερε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.