Άλκης Καμπανός: «Ο θάνατός του ήταν αργός, μαρτυρικός και βασανιστικός» – Κατάθεση-σοκ από την ιατροδικαστή

Ένα ολόκληρο λεπτό διήρκεσε η δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη Καμπανού. Αυτό το ένα λεπτό για το θύμα έμοιαζε με αιωνιότητα, τόνισε η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση που εξέτασε την σορό του άτυχου 19χρονου, προσθέτοντας ότι ο θάνατός του ήταν αργός, μαρτυρικός και βασανιστικός, ενώ τα χτυπήματα που έφερε στο κεφάλι μαρτυρούν ότι υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση.

Άλκης Καμπανός: Η ιατροδικαστής πρότεινε στους γονείς του να βγουν από την αίθουσα του δικαστηρίου – «Είναι σκληρά αυτά που θα ακούσετε»

Πριν ξεκινήσει την κατάθεσή της ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η έμπειρη ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση συμβούλεψε τους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη να βγουν από την αίθουσα. «Επειδή αυτά που θα ακούσουμε είναι πολύ σκληρά, ως μάνα συμβουλεύω τους γονείς του Άλκη Καμπανού να βγουν από την αίθουσα», είπε η ιατροδικαστής.

Οι γονείς βγήκαν από την αίθουσα και στη συνέχεια η κα Κοβάτση περιέγραψε αναλυτικά όλα τα τραύματα που είχαν ο Άλκης, ο Άγγελος και ο Δημήτρης.

Ο αδικοχαμένος Άλκης, σύμφωνα με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που κατέθεσε η κα Κοβάτση, έφερε πολλαπλά τραύματα, από νύσσοντα και τέμνονται όργανα όπως και από θλώντα, στην κεφαλή, στα άνω και στα κάτω άκρα. Καθ’ όλη την διάρκεια της κατάθεσής της η ιατροδικαστής έδειχνε τις σοκαριστικές φωτογραφίες με τα τραύματα του Άλκη, προκειμένου να γίνει πλήρως κατανοητή στο δικαστήριο, αλλά και τους συνηγόρους.

Τα τραύματα του Άλκη – Τον χτύπησαν με τουλάχιστον πέντε διαφορετικά όργανα

«Το κεφάλι του Άλκη Καμπανού, έχει δύο εικόνες, την εξωτερική και την εσωτερική. Ωστόσο αυτές, δεν συνάδουν μεταξύ τους. Αν έφταναν μαζί, την ίδια ώρα στο νοσοκομείο ο Άγγελος με τον Άλκη, οι γιατροί θα έπεφταν πάνω στον Άγγελο, όπως και στον Άλκη αλλά κυρίως για το τραύμα στον μηρό του. Δεν θα κοιτούσαν το κεφάλι του, καθώς εξωτερικά “δεν φώναζε ότι εδώ υπάρχει σοβαρό θέμα”. Ενώ υπήρχε. Εσωτερικά, είχε δύο εστίες αιμορραγίας, δύο κατάγματα όπως και εγκεφαλικό οίδημα. Έπρεπε να γίνει κρανιοκτομή για να σώσεις αυτό το κεφάλι, να το ανοίξεις δηλαδή με ένα πριόνι, καθώς o εγκέφαλος είχε φουσκώσει τόσο από το οίδημα, που δεν χωρούσε μετά στο κρανίο. Το κεφάλι ουρλιάζει από το οίδημα, ήταν σπασμένο», ανέφερε η ιατροδικαστής.

Παράλληλα, το σώμα του Άλκη έχει την σφραγίδα τραυμάτων που προκλήθηκαν από τρία διαφορετικά νύσσοντα και τέμνονται όργανα, όπως και τουλάχιστον δύο διαφορετικά θλώντα.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ περισσότερα, αλλά τουλάχιστον δύο μπορώ να τεκμηριώσω» επεσήμανε η ιατροδικαστής. Συγκεκριμένα, εκτός από τα τραύματα στο κεφάλι, ο Άλκης είχε ένα τραύμα στο δεξί μηρό βάθους 1 εκ. με μέγιστη διάμετρο 1 εκ, και σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστή, προκλήθηκε από νύσσον και τέμνον όργανο, και είναι ασύμφωνο με δρεπάνι ή με μαχαίρι τύπου κάραμπιτ. «Είχε τρώσει την μοιραία αρτηρία και προκάλεσε αιμορραγία».

Ακόμη, η κα Κοβάτση σχολίασε λεπτομερώς τα δύο τραύματα στον αριστερό μηρό, τα οποία προκλήθηκαν από διαφορετικά όργανα. «Σε αυτόν τον νέο άνθρωπο, μόνο αυτά τα τραύματα υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα προκαλούσαν τον θάνατο του Άλκη». Το ένα τραύμα από αυτά, είναι συμβατό με το μαχαίρι κάραμπιτ, ενώ το άλλο τραύμα δεν είναι ασύμβατο με πλήρες τραύμα από δρεπάνι. «Μόνο αν μπήκε για λίγο η λάμα θα μπορούσε να είναι συμβατό».

Σε αυτό το σημείο, η πρόεδρος της έδρας ρώτησε ευθέως την έμπειρη ιατροδικαστή, εάν υπήρχε πιθανότητα ο Άλκης να ζούσε, σε περίπτωση που μεταφέρονταν γρήγορα στο νοσοκομείο, με την κα Κοβάτση να κουνάει αρνητικά το κεφάλι της, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.

Σε κατάσταση σοκ οι φίλοι του Άλκη

Σχετικά με τα τραύματα των δύο φίλων του 19χρονου, η κα Κοβάτση αφού ανέφερε με κάθε λεπτομέρεια το κάθε τραύμα, τόνισε πως «ιατρικά λέμε πως πρόκειται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και στους δύο».

Ωστόσο, αυτό που της έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως όταν επισκέφθηκε τα παιδιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου, αυτά βρίσκονταν σε ψυχολογικό σοκ. «Τους μιλούσα και αυτοί κοιτούσαν το ταβάνι, δεν μου απαντούσαν. Χρειάστηκε πολύς χρόνος και κόπος για να αρχίσω να έχω επαφή μαζί τους, και να μου πουν τι έγινε. Δεν μιλούσαν τα παιδιά».

Σημειώνεται πως η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να προσκομιστούν τα ρούχα που φορούσε ο Άλκης το μοιραίο βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου του 2022.

Κατά την διάρκεια της εξέτασής της από τον δικηγόρο της οικογένειας, Αλέξη Κούγια, αναφέρθηκε πως η δολοφονική επίθεση διήρκησε περίπου ένα λεπτό. «Αυτό το ένα λεπτό για το θύμα είναι φοβερό, μοιάζει με αιωνιότητα. Έχουμε έναν άνθρωπο σακατεμένο. Ο θάνατος του Άλκη ήταν αργός, μαρτυρικός και βασανιστικός. Τα χτυπήματα στο κεφάλι ισούνται με ανθρωποκτόνο πρόθεση».

Η δίκη συνεχίζεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ