Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους του πλοίου Euroferry Olympia στο οποίο ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές.
Την ίδια ώρα μεγάλη αγωνία υπάρχει και για τους δύο εγκλωβισμένους Βούλγαρους οδηγούς σε γκαράζ του πλοίου, με τους οποίους υπήρχε επικοινωνία των ανδρών του Λιμενικού.
Η προσπάθεια απεγκλωβισμού και διάσωσής τους βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς το πλοίο συνεχίζει να φλέγεται.
Στη θαλάσσια περιοχή επιχειρούν τρία ελικόπτερα και γίνονται προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους από τη γέφυρα του πλοίου. Σε αυτό το πλαίσιο προσπαθούν να τους καθοδηγήσουν για να προσεγγίσουν το κατάστρωμα.
Στο Λιμάνι της Κέρκυρας, όπου καταφτάνουν σκάφη που μεταφέρουν επιβάτες, πραγματοποιείται η καταμέτρηση και η ταυτοποίηση.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, εκτός από τους δύο εγκλωβισμένους, υπάρχουν και δέκα αγνοούμενοι, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα καταμετρηθεί, ενώ 278 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί από το σύνολο των 290 επιβατών.

Νωρίτερα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαφορά μεταξύ του αριθμού των επιβαινόντων που είχε στα στοιχεία του το υπουργείο Ναυτιλίας και αυτών που είχε δηλώσει ο καπετάνιος. Το υπουργείο έκανε λόγο για 290 επιβάτες (από αυτούς οι 21 είναι Έλληνες, 14 επιβάτες και 7 πλήρωμα) και ο καπετάνιος για 288.
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 5 αγνοουμένους, ενώ άλλες πληροφορίες έλεγαν ότι οι αγνοούμενοι ανέρχονταν σε 11.
Οδηγός φορτηγού είχε εκφράσει την ανησυχία του, καθώς κάποιοι κοιμούνταν στα αυτοκίνητά τους, όταν ξέσπασε η φωτιά.
Η αποβίβαση των διασωθέντων στην Κέρκυρα – Ανάμεσά τους οικογένειες με μωρά
Στο λιμάνι της Κέρκυρας άρχισαν να αποβιβάζονται οι διασωθέντες από το πλοίο Euroferry Olympia που τυλίχτηκε στις φλόγες.

Στο πλοίο επέβαιναν οικογένειες με μωρά, τα οποία όπως μεταδίδουν τα κερκυραϊκά Μέσα, είναι καλά στην υγεία τους.


Αρκετοί επιβάτες έχουν αποβιβαστεί και στην Κασσιώπη.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των επιβατών είναι και αρκετοί Τούρκοι.
Τρεις επιβάτες του πλοίου στο νοσοκομείο Κέρκυρας – Μεταφέρεται και ένα βρέφος
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, τρεις από τους επιβάτες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας για προληπτικούς λόγους.
Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου είναι πιθανή και η μεταφορά ενός βρέφους, επίσης για προληπτικούς λόγους.
Ο ένας από τους επιβάτες έφερε μικροτραύματα, ενώ άλλος ένας μεταφέρθηκε, καθώς αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου Κέρκυρας, δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός εκ των επιβατών.
Το SOS από τα παραπλέοντα σκάφη για τη διάσωση των επιβατών
Στιγμές τρόμου βίωσαν οι επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου. Ενώ το Euroferry Olympia έχει τυλιχτεί στις φλόγες στα ανοικτά της Ερεικούσας, παραπλέοντα σκάφη εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τη διάσωση των επιβατών.

Στο βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ ακούγονται τα “mayday” από τον ασύρματο των πλοίων που βρίσκονται κοντά.