Φωτιά στο Euroferry Olympia: Πληροφορίες για αγνοούμενους

Διαφορά παρατηρείται μεταξύ των επιβαινόντων στο πλοίο που έχει στα στοιχεία του το υπουργείο Ναυτιλίας και αυτών που είχε δηλώσει ο καπετάνιος.

Υπάρχουν πληροφορίες για 5 αγνοούμενους, ενώ οι άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι αγνοούμενοι μπορεί να ανέρχονται και σε 11.

Νωρίτερα οδηγός φορτηγού είχε εκφράσει την ανησυχία του, καθώς κάποιοι κοιμούνταν στα αυτοκίνητά τους, όταν ξέσπασε η φωτιά.

Το θρίλερ αναμένεται να λήξει όταν γίνει η καταμέτρηση και ταυτοποίηση των επιβαινόντων στην Κέρκυρα, ενώ αναμένεται και η λίστα με τους επιβαίνοντες από το πρακτορείο.

Το υπουργείο Ναυτιλίας κάνει λόγο για 290 επιβάτες, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου μιλούσε για 288 επιβάτες.

Σημειώνεται ότι στο Λιμενικό σήμανε συναγερμός λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα για την πυρκαγιά στο Euroferry Olympia. Το πλοίο γρήγορα τυλίχθηκε στις φλόγες από άκρη σε άκρη και ο καπετάνιος έδωσε εντολή να εγκαταλείψουν όλοι το πλοίο.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, η φρεγάτα “Ύδρα” και 3 ελικόπτερα.

Συγκλονίζουν οι περιγραφές στο enikos.gr για τη φωτιά: Γίνονται εκρήξεις, ο οδηγός μου έκλαιγε

Συγκλονίζουν οι περιγραφές ιδιοκτητών φορτηγών που είχαν οδηγούς στο πλοίο Euroferry Olympia, στο οποίο ξέσπασε φωτιά, όπως και των ίδιων των οδηγών- επιβατών.

Μιλώντας στο enikos.gr ο κ. Φώτης, περιγράφει τα όσα του μετέφερε ο οδηγός του για τις τρομακτικές στιγμές που βίωσαν μετά την πυρκαγιά.

«Μίλησα με τον οδηγό μου και μου είπε ότι τους έβγαλαν όλους από το πλοίο. Μου είπε ακόμη ότι όλο το πλοίο καίγεται και γίνονται εκρήξεις καθώς «σκάνε» τα ρεζερβουάρ των φορτηγών που είχαν καύσιμα. Όλο το γκαράζ του πλοίου ήταν γεμάτο».

φωτιά-πλοίο

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο οδηγός μου έκλαιγε. Είναι πολύ ευαίσθητος. Έκλαιγε και από φόβο αλλά και για τη δουλειά καθώς κάηκαν, χαρτιά, διπλώματα κ.α. Ο καθένας παλεύει για το μεροκάματό του».

Ο οδηγός, κ. Βαγγέλης, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο φλεγόμενο πλοίο τόνισε ότι «είναι όλοι ασφαλείς και ότι έχει γίνει καταμέτρηση των επιβαινόντων και του πληρώματος».

«Οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, μας μεταφέρουν στην Κέρκυρα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ