Άγνωστοι βεβήλωσαν το Εβραϊκό Νεκροταφείο Βόλου – Για «νοσταλγούς του σκοταδισμού» μιλά το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Άγνωστοι βανδάλισαν το Εβραϊκό Νεκροταφείο Βόλου, γράφοντας με σπρέι συνθήματα υπέρ των Ναζί και κατά των Εβραίων στους τοίχους, μία ενέργεια που προκάλεσε την αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ).

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΙΣΕ καταδικάζει τις ενέργειες αυτές, καλώντας ταυτόχρονα τις διωκτικές Αρχές να επέμβουν και να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση και σύλληψη των αυτουργών.

Η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ

«Ανήμερα της Ημέρας Πένθους και Μνήμης του Ολοκαυτώματος (Γιομ Ασοά) διάλεξαν οι νοσταλγοί του σκοταδισμού να βεβηλώσουν το εβραϊκό νεκροταφείο του Βόλου με επαίσχυντα και απειλητικά μηνύματα που στόχο έχουν να διεγείρουν το μίσος εναντίον των Εβραίων για μία ακόμα φορά», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις χυδαίες ενέργειες» και προσθέτει:

«Είμαστε βέβαιοι  ότι η Πολιτεία, η Εκκλησία, οι τοπικές Αρχές και η κοινωνία του Βόλου δεν θα επιτρέψουν να παραβιαστούν οι αξίες της Δημοκρατίας, του πολιτισμού και του ανθρωπισμού.  Δεν θα επιτρέψουν στο μίσος και τον φανατισμό να πλήξουν την ευημερία και την αρμονική συμβίωση όλων των πολιτών του Βόλου, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος ή θρησκεύματος».

Το ΚΙΣΕ καλεί τις διωκτικές Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των υπευθύνων του βανδαλισμού και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK