Άγιος Παντελεήμονας: «Διάβαζε το κοράνι και φώναζε Αλλαχού Ακμπάρ» – Μαρτυρία για τον Σύρο που εισέβαλε στον Ναό

Συγκλονίζει ο νεωκόρος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού που προκάλεσε τρόμο στον Άγιο Παντελεήμονα. Συγκεκριμένα ένας Σύρος εισέβαλε στην εκκλησία έχοντας πάνω του ένα μαχαίρι.

Ο νεωκόρος, ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία όταν παρατήρησε κάποιες ύποπτες και νευρικές κινήσεις του Σύρου, είπε στον ΣΚΑΙ ότι «ο 24χρονος δεν κρατούσε το μαχαίρι στο χέρι, το είχε μέσα σε σακβουαγιάζ. Περίμενε να φύγουν όλοι από τον ναό».

Σύμφωνα με τον ίδιο έμεινε από τις 18:30 έως τις 19:30 στον ναό και ύστερα έβγαλε το κοράνι και άρχισε να το διαβάζει.

«Όταν έφυγε ο κόσμος, του είπε “βγες έξω γιατί πρέπει να κλείσει ο ναός”. Δεν μου απαντούσε, ανέβηκε στο ψαλτήρι πάνω, πήρε τα βιβλία, γονάτισε εκεί, διάβαζε το κοράνι και φώναζε: “Αλλαχού Ακμπάρ”. Το μαχαίρι ήταν στο σακβουαγιάζ. Πρώτη φορά τον βλέπω, δύο μήνες είναι που έχει έρθει στην Ελλάδα. Επιθετικός δεν ήταν, αλλά ήταν νευρικός. Από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία ήμουν μαζί του μέχρι που τον συνέλαβαν. Δεν μιλούσε καθόλου, μόνο φώναζε: Αλλαχού Ακμπάρ» τόνισε ο νεωκόρος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Με συντονισμένες και άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, απετράπη χθες, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, επεισόδιο στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας, με δράστη υπήκοο τρίτης χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ανωτέρω αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, κατηγορούμενος για βία κατά υπαλλήλων και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Πιο αναλυτικά, χθες το απόγευμα, ο κατηγορούμενος εισήλθε στο Ναό, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι. Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε κατέφθασαν άμεσα στο σημείο καταφέρνοντας να τον απομακρύνουν από το εσωτερικό του Ναού, παρά τη σθεναρή αντίστασή του, ενώ από τις σωματικές έρευνες βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι.

Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος, με τη συνδρομή Αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, ο συλληφθείς είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και στερούνταν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που προβλέπονται για την είσοδο και την παραμονή στην ελληνική επικράτεια.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή προς αποφυγή και αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ