Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Πού φοβάται ότι μπορεί να χτυπήσουν οι ισλαμιστές – Αυτοί είναι οι πιθανοί στόχοι

Σχέδιο προστασίας 150 σημείων – με ιδιαίτερη έμφαση στην Αττική – για αποφυγή επιθέσεων από «μοναχικούς λύκους» λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Μέση Ανατολή, έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει η ΕΛ.ΑΣ. όπως προκύπτει από σειρά εγγράφων που συντάχθηκαν τα τελευταία 24ωρα και φέρουν την ένδειξη «Εμπιστευτικό» και «Κατεπείγον».

Σύμφωνα με αναλύσεις και καταγραφές των Αρχών Ασφαλείας που παρουσιάζει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ανάμεσα στα σημεία που θεωρούνται στόχοι πιθανής επιδρομής «αφανών» φανατικών ισλαμιστών συγκαταλέγονται από τη Βουλή των Ελλήνων και τις εγκαταστάσεις δυτικών διπλωματικών αποστολών μέχρι τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το γειτονικό Μουσείο, αλλά και χώροι πράσινου και αναψυχής, όπως ο Εθνικός Κήπος, το Πεδίον του Άρεως και άλλα πολυσύχναστα πάρκα στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

Στην ίδια λίστα συγκαταλέγονται το Ζάππειο, εμπορικά κέντρα στο Μαρούσι, τον Άγιο Δημήτριο κ.α., οι 67 σταθμοί του δικτύου του μετρό και του ΗΣΑΠ, οι σταθμοί ΚΤΕΛ Λιοσίων και Κηφισού, στρατιωτικές και αστυνομικές εγκαταστάσεις.

Στα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. ζητείται από την αρμόδια Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, την Υπηρεσία Περιπολιών, το Τμήμα Ασφαλείας και το Τμήμα Αλλοδαπών της ΓΑΔΑ «να υπάρχει αστυνομική επιτήρηση μέχρι και σε πλατείες, πάρκα και άλλα κεντρικά σημεία όπου καταγράφεται υψηλή επισκεψιμότητα» σε ένα σαφές δείγμα της εγρήγορσης αλλά και του εύρους των προληπτικών ενεργειών για την αποφυγή τυφλών χτυπημάτων στη χώρα μας.

Τα μέτρα ασφαλείας εντείνονται και επεκτείνονται ταυτόχρονα σε δεκάδες κτίρια και υποδομές ενδιαφέροντος ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Αυστρίας μέχρι και Ουγγαρίας, ενώ από τη λίστα δεν λείπουν νευραλγικές ελληνικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Παρά τον γενικό συναγερμό, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Αρχών Ασφαλείας επισημαίνουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία για επίθεση επί ελληνικού εδάφους, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας δεν είχε βρεθεί ποτέ στο στόχαστρο ένοπλων τζιχαντιστών, καθώς θεωρείται σημείο διέλευσης προς άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, σπεύδουν να συμπληρώσουν πως όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε Ισραήλ και Λωρίδα της Γάζας δημιουργούν ρευστότητα σε θέματα ασφαλείας σε ολόκληρη την Ευρώπη– με κίνδυνο πύκνωσης των «ανταποδοτικών» επιθέσεων από εξαγριωμένους φανατικούς ισλαμιστές. Όπως μάλιστα τονίζουν, ουδείς μπορεί να θεωρεί ότι εξαιρείται, «πολλώ δε μάλλον από τυφλές επιθέσεις, όπως αυτές σε Βέλγιο, Γαλλία και Κίνα, χώρες που καμία σχέση δεν έχουν με τη σύρραξη στην Μέση Ανατολή.

Ενδεικτικές της κινητοποίησης των ελληνικών Αρχών, είναι και οι αναφορές για ελέγχους σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με στόχο τον εντοπισμό αναρτήσεων που περιλαμβάνουν κηρύγματα μίσους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ