Αυθαιρεσίες και παράνομα πάρτι στην Μύκονο: «Φοβόμαστε να μιλήσουμε γιατί μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις»

Στις χρόνιες αυθαιρεσίες στην Μύκονο αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο enikos.gr ένας από τους κατοίκους στο «νησί των ανέμων», ξεκαθαρίζοντας πως υπάρχει διάχυτος φόβος για τις καταγγελίες.

Μύκονος: Συνελήφθη και γιος πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στο πάρτι με ναρκωτικά στη βίλα – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Υπάρχουν αυθαιρεσίες σε πολλά σημεία του νησιού. Φοβόμαστε πολλές φορές να μιλήσουμε και να καταγγείλουμε τα περιστατικά. Αλλά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Βλέπετε πως τους τελευταίους μήνες έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι και δεν πρέπει να σταματήσουν. Πρέπει επιτέλους να μπει μία τάξη στο νησί», είπε ένας από τους κατοίκους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην Μύκονο.

«Οι καταπατήσεις είναι καθημερινό φαινόμενο στο νησί. Σκεφτείτε ότι καλύπτουν ολοένα και περισσότερα σημεία, χωρίς άδεια προφανώς, σχεδόν καθημερινά. Είναι σαν την Λερναία Ύδρα, όσα κεφάλια και να κόψεις, πάντα εμφανίζονται κι άλλα. Όλοι έχουμε δει από απειλές μέχρι ξυλοδαρμούς από μπράβους. Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Μύκονο», πρόσθεσε ο ίδιος κάτοικος του νησιού.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε άλλη μια σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ. στην Μύκονο, καθώς διαπιστώθηκε πως επιχείρηση είχε καταλάβει σχεδόν 1.000 τετραγωνικά μέτρα παραλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια των ελέγχων που συνεχίζονται από την ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκε επιχείρηση που βρίσκεται στον ισόγειο χώρο ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή Καλαφάτης και είχε κάνει… κατάληψη στην παραλία. Όπως μετέδωσε το OPEN η επιχείρηση είχε τοποθετήσει 77 ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς επίσης και κιόσκια. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν εμφανίστηκε αλλά έχει συλληφθεί ο προσωρινά υπεύθυνος.

Τα παράνομα πάρτι συνεχίζονται

Εκτός από τις αυθαιρεσίες στο νησί, εκτός ελέγχου εξακολουθούν να είναι τα παράνομα πάρτι που διοργανώνονται σε βίλες που μισθώνονται και παρέχουν άφθονο ποτό και ναρκωτικά.

Πριν από δύο ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε ακόμη μία έφοδο σε ένα τεράστιο σπίτι. Η επιχείρηση στήθηκε μετά την καταγγελία που έγινε για ηχορύπανση. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην πολυτελή βίλα, εντόπισαν στο εσωτερικό της περισσότερα από 30 άτομα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως για να μπει κάποιος στο πάρτι έπρεπε να πληρώσει είσοδο, ενώ για ακόμη μία φορά εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Ένας νεαρός που πρόσφατα βρέθηκε σε βίλα, όπου είχε στηθεί ένα τέτοιο πάρτι, μίλησε στο enikos.gr και περιέγραψε πως σε αυτές τις περιπτώσεις οι προσκλήσεις στέλνονται ιδιωτικά και παρέχεται τιμοκατάλογος με διάφορες… προσφορές. «Συνήθως υπάρχει γενική είσοδος, αλλά όσο μεγαλώνει το ποσό, τόσο πιο εύκολα βρίσκει κανείς ναρκωτικά. Αυτή είναι η πρακτική. Έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν» περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ