Ιταλία: Σάλος με τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτισμού – «Έχω κοιμηθεί με τουλάχιστον 1.500 γυναίκες»

Κλήθηκε να παραιτηθεί ο υφυπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας Βιτόριο Σγκάρμπι, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τις δηλώσεις του ότι κοιμήθηκε με 1.500 γυναίκες. Ο πολιτικός χρησιμοποίησε αμφιλεγόμενες εκφράσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε γκαλερί τέχνης.

Το μέλος της κυβέρνησης της Τζόρτζιας Μελόνι, κατέπληξε τους παρευρισκόμενους σε μια εκδήλωση στη Ρώμη όταν χρησιμοποίησε έναν υποτιμητικό όρο για τις γυναίκες και επαίνεσε τα γεννητικά του όργανα.

Ο Βιτόριο Σγκάρμπι είναι 71 ετών, κριτικός τέχνης και στο παρελθόν είχε σχέσεις με πορνοστάρ. Ήταν φίλος του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, ο υφυπουργός κάθεται στη σκηνή και καυχιέται ότι κοιμόταν με «εννιά [γυναίκες] τον μήνα» και επαινεί τα προσόντα του ως «όργανο γνώσης». Ο Ιταλός πολιτικός παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των γυναικών με τις οποίες έχει κοιμηθεί, αφού δεν έχει όργανο μέτρησης. Παράλληλα ανέφερε πως ο Μπερλουσκόνι είχε κοιμηθεί με λιγότερες από 100 γυναίκες, κάτι το οποίο χαρακτήρισε ως τραγωδία.

Συγκεκριμένα είπε: «Το ανδρικό μόριο είναι όργανο γνώσης, της διείσδυσης, μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα τα πράγματα».

«Δεν έχω όργανο μέτρησης, οπότε δεν ξέρω αλλά μπορώ να υπολογίσω έναν μέσο όρο τριών γυναικών τον μήνα και όταν ήμουν ενεργός έφτασα μέχρι και τις εννέα τον μήνα. Οπότε όλα αυτά μας κάνουν τουλάχιστον 1.500 γυναίκες» σημείωσε.

Αφού το βίντεο δημοσιεύτηκε από την La Repubblica, 44 γυναίκες εργαζόμενες στο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Ιταλίας ζήτησαν από τον πρόεδρό του να τις υπερασπιστεί.  Το «κίνημα των 5 αστέρων» ζήτησε την παραίτηση του Σγκάρμπι κάνοντας λόγο για “σεξιστικά” σχόλια. Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, δήλωσε πως ζήτησε από την γκαλερί λεπτομέρειες για την εμφάνιση που πραγματοποίησε ο υφυπουργός του, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει χώρος για οποιαδήποτε μορφή “χυδαιότητας” στον χώρο.

Ο Σαντζουλιάνο προσέθεσε ότι ο σεξισμός και η βωμολοχία είναι «απαράδεκτα σε όλα τα πλαίσια», ιδιαίτερα «σε έναν πολιτιστικό χώρο και από κάποιον που εκπροσωπεί τους θεσμούς».

Αρνήθηκε να παραιτηθεί

Ο υφυπουργός πάντως αρνήθηκε να υποβάλλει την παραίτησή του, ενώ υποστήριξε ότι οι επικριτές του είναι αριστεροί που προσπαθούν να τον “ακυρώσουν”.

Μιλώντας στη La Repubblica εξήγησε ότι όσα συνέβησαν στο μουσείο ήταν «παράσταση ανάμεσα σε δύο ηθοποιούς. Με ρώτησαν με πόσες γυναίκες έχω κοιμηθεί και απάντησα. Είναι η ελευθερία του λόγου». Σύμφωνα με τον ίδιο το αίτημα για παραίτησή του είναι «λογοκρισία και απόλυτος φασισμός».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ