Αχαρνών: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο μαγαζί με τις φιάλες υγραερίου—Δραματικές οι περιγραφές των κατοίκων

Λαχτάρισαν οι κάτοικοι και οι περαστικοί από την φωτιά και τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε ισόγειο κατάστημα στην οδό Αχαρνών 210, στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Η φωτιά στο κατάστημα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο πριν από λίγο, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι πυροσβέστες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για άγνωστο λόγο σημειώθηκε έκρηξη και στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά στο κατάστημα πώλησης φιαλών υγραερίου και προπανίου, που βρίσκεται στο ισόγειο ενός πενταώροφου κτιρίου. Τραυματίστηκε ένα άτομο που βρισκόταν μέσα στο μαγαζί, ενώ οι πυροσβέστες προχώρησαν στη διάσωση και τον απεγκλωβισμό άλλων τριών ατόμων.

Εξαιτίας των συνεχών εκρήξεων αλλά και του γεγονότος ότι πρόκειται για μία πυκνοκατοικημένη περιοχή, η φωτιά μεταδόθηκε γρήγορα από τις τέντες, από τον έναν όροφο στον άλλον.

Η επιχείρηση κατάσβεσης ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς τα υλικά που υπάρχουν στο κατάστημα προκαλούσαν συχνές εκρήξεις.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα ειδικό κλιμακοφόρο όχημα, ενώ συνδρομή παρείχαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ, η ΔΕΔΔΗΕ και η ΔΕΣΦΑ ΑΕ.

Σημειώνεται ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά διερευνώνται από το ανακριτικό γραφείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δραματικές οι περιγραφές των κατοίκων

Ένας κάτοικος περιέγραψε στο Mega τα όσα συνέβησαν:

“Με είχε πάρει ο ύπνος. Ξύπνησα από τους καπνούς άρον άρον. Βγήκα από το πίσω μπαλκόνι… Στην ταράτσα πετάγονταν πολλά αντικείμενα λόγω των εκρήξεων. Σοκαρίστηκα. Πηγαίναμε από ταράτσα σε ταράτσα”, είπε στην κάμερα.

“Κάποια στιγμή φτάσαμε σε ένα υπόγειο, όπου έσπασα μία τζαμαρία, γιατί δεν μπορούσαμε να βγούμε αλλίως. Φταίει το κράτος που αφήνει τα μαγαζιά με το γκάζι, να είναι κάτω από πολυκατοικίες”, πρόσθεσε ο Έντρι.

Η στιγμή των εκρήξεων στο μαγαζί με φιάλες υγραερίου στην Αχαρνών

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, από την ισχυρή έκρηξη, το εσωτερικό του καταστήματος «ισοπεδώθηκε», ενώ γυαλιά από την τζαμαρία που έσπασε και μπάζα εκσφενδονίστηκαν σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το μαγαζί.

Στα νέα βίντεο, ακούγονται ξεκάθαρα οι εκρήξεις που σημειώθηκαν μέσα στο κατάστημα με τις φιάλες υγραερίου.

Οι ζημιές εξωτερικά φθάνουν έως τον 5ο όροφο του κτιρίου, ενώ ζητήθηκε προληπτικά εκκένωση σε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ