Φωτιά στην Αρκαδία: Απειλούνται σπίτια στο Δωδεκάμετρο Γορτυνίας – Εκκενώνονται Καπελλίτσα και Λιβαδάκι

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στο Δωδεκάμετρο Γορτυνίας, όπως μεταδίδει το Open. Οι φλόγες έχουν περάσει μέσα στο χωριό, απειλούνται σπίτια με τους κατοίκους που έχουν μείνει στο χωριό, να προσπαθούν με λάστιχα στα χέρια να σβήσουν τη φωτιά που απειλεί τις περιουσίες τους.

Οι πυκνοί καπνοί, οι ισχυροί άνεμοι και το θερμικό φορτίο δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των κατοίκων και όπως μετέδωσε το OPEN, η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό και το στοίχημα που είχαν βάλει οι πυροσβέστες να την περιορίσουν στη μία πλευρά του δρόμου φαίνεται πως χάθηκε.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Εκκενώνονται Λιβαδάκι και Καπελλίτσα

Αναζωπυρώσεις σημειώνονται σε περιοχές της Γορτυνίας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Μάλιστα, όπως τόνισε, «η σημαντικότερη αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στην περιοχή Λιβαδάκι, όπου υπάρχει πολύ πυκνή βλάστηση και άμεσα πρόκειται να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα».

Όσον αφορά στο αν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «ο οικισμός Λιβαδάκι έχει ήδη εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους», ενώ πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112 και στην περιοχή Καπελλίτσα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε: “Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Λιβαδάκι ή #Καπελλίτσα, εκκενώστε τώρα προς Γέφυρα #Σέκουλα”.

Επίσης, αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στις περιοχές Τουμπίτσι και Δάφνη. οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σχετικά με το δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ