Γλυκά Νερά: Είδαν το πρόσωπο του δολοφόνου – Η περιγραφή του συζύγου της Καρολάιν και τα ίχνη DNA που βρίσκονται στο μικροσκόπιο

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι αστυνομικές αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των τριών κακοποιών που εισέβαλαν στο σπίτι της Καρολάιν και του 32χρονου πιλότου, στα Γλυκά Νερά, και δολοφόνησαν την 20χρονη μητέρα, αφήνοντας το άψυχο σώμα της δίπλα στο βρέφος της. Ενώ στην Αλόννησο, η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι της Καρολάιν την αποχαιρετούσαν για τελευταία φορά, οι αστυνομικοί στην Αθήνα συνέχιζαν με αμείωτους ρυθμούς τις έρευνες, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, αποτελεί ζήτημα τιμής για τους ίδιους ο εντοπισμός των αδίστακτων κακοποιών.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι σημαντικές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 32χρονος πιλότος είδε το πρόσωπο του δολοφόνου της συζύγου του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάποια στιγμή η μπαλακλάβα που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δολοφόνου, έπεσε στον λαιμό του. Όπως κατέθεσε ο σύζυγος της Καρολάιν, ο δράστης που στραγγάλισε την Καρολάιν είναι έως 30 ετών, μελαμψός, με ύψος 1,72 και με περιττά κιλά. Φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς με κάθε λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου, το χρώμα των ματιών του και των μαλλιών του. Σύμφωνα με τον 32χρονο, ο δράστης δεν μιλούσε καθόλου στους συνεργούς του, παρά μόνο όταν ήταν να φύγουν τους μίλησε σε μία γλώσσα που ο ίδιος δεν αναγνώρισε. Οι αστυνομικοί έδειξαν φωτογραφίες υπόπτων και σεσημασμένων κακοποιών στον 32χρονο, κάτι που θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες. Όπως εκτιμάται, όταν ο σύζυγος της Καρολάιν βρεθεί στην κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση, ενδεχομένως να είναι σε θέση να αναγνωρίσει τον δράστη, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι είναι σεσημασμένος.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει την ανάλυση των δεκάδων βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, που έχουν στη διάθεσή τους και αξιολογούν πάνω από 100 πληροφορίες από πολίτες, που είτε τηλεφώνησαν είτε επισκέφτηκαν την Ασφάλεια, ώστε να δώσουν στοιχεία που ενδεχομένως θα βοηθήσουν τις έρευνες.

Στο μικροσκόπιο ίχνη DNA

Πεποίθηση των αξιωματικών της αστυνομίας, αποτελεί ότι οι δράστες είναι σεσημασμένοι, ως εκ τούτου, δίνουν μεγάλη βάση στα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος, δηλαδή το σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά. Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει ίχνη DNA στην κατοικία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ, έχουν βρει ιδρώτα και τρίχες, στοιχεία που βρίσκονται στο “μικροσκόπιο” του τμήματος εγκληματολογικών ερευνών, προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν ανήκουν στους κακοποιούς. Οι αστυνομικοί είναι αισιόδοξοι ότι οι δράστες θα έχουν αφήσει πίσω τους ίχνη, από τη στιγμή που παρέμειναν για αρκετή ώρα εντός της κατοικίας, ψάχνοντας σπιθαμή προς σπιθαμή για χρήματα και κοσμήματα. Με δεδομένο ότι οι κακοποιοί είναι κατά πάσα πιθανότητα σεσημασμένοι, δημιουργείται στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η πεποίθηση ότι το γενετικό τους υλικό θα είναι ήδη καταγεγραμμένο στα συστήματα της αστυνομίας από παλαιότερες υποθέσεις. Όλα δείχνουν πως είναι θέμα λίγων 24ωρων προκειμένου τα εγκληματολογικά εργαστήρια να “μιλήσουν”.

Την ίδια ώρα ο “κοριός” της ΕΛ.ΑΣ. ίσως αποδειχτεί ένας πολύτιμος σύμμαχος των αστυνομικών που ερευνούν τη στυγερή δολοφονία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Αρχές πραγματοποιούν σαρώσεις σημάτων κινητών τηλεφώνων που εξέπεμψαν από τις 3.00 έως τις 6.00 το πρωί της περασμένης Τρίτης. Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι περίπου στις 5.00 το πρωί και διέφυγαν περίπου στις 6.00 το πρωί, ωστόσο υπάρχει εκτίμηση ότι μπορεί να ήταν στην περιοχή αρκετές ώρες νωρίτερα για να κάνουν κατόπτευση του χώρου. Επίσης, σαρώσεις θα γίνουν προκειμένου να εντοπιστούν σήματα κινητών τηλεφώνων που δεν ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής. Με δεδομένο ότι η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη και ότι την ώρα που έγινε η ληστεία μετά φόνου δεν κυκλοφορεί έξω πολύς κόσμος, είναι πιο εύκολο να αποκαλυφθούν εκπομπές σημάτων από ύποπτα κινητά τηλέφωνα.

Σενάριο οι δράστες να έφτασαν με τα πόδια στη μεζονέτα – Έκλαιγαν στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί που μπήκαν πρώτοι στο σπίτι

Επιπλέον, ένα από τα σενάρια που εξετάζουν πολύ σοβαρά οι αστυνομικοί, είναι οι κακοποιοί να πάρκαραν το όχημά τους μερικά μέτρα μακριά από το σπίτι της οικογένειας και μέσω οικοπέδων που υπάρχουν στην περιοχή, να έφτασαν περπατώντας στο σπίτι και να εισέβαλαν από το παράθυρο. Σύμφωνα με το mega, η εντολή που δόθηκε σήμερα είναι να ανοίξει η ακτίνα των ερευνών για να αποσαφηνιστεί με ποιο τρόπο έφτασαν οι κακοποιοί μέσα στο σπίτι, στα Γλυκά Νερά. Στο τμήμα ανθρωποκτονιών κατέθεσαν και οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που μπήκαν πρώτοι μέσα στο σπίτι της οικογένειας. Όπως μεταδόθηκε, είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι έκλαιγαν στις καταθέσεις τους, όταν περιέγραφαν τα όσα είδαν.

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο “αντίο” στην Καρολάιν – Ήμουν πάρα πολύ τυχερός που με αγάπησε και είναι μητέρα του παιδιού μου”

Οδύνη και σπαραγμός στην κηδεία της 20χρονης Καρολάιν, στην Αλόννησο. Η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο “αντίο” στην νεαρή μητέρα, που δολοφονήθηκε από κακοποιούς που εισέβαλαν στο σπίτι όπου διέμενε με τον σύζυγο και το 11 μηνών βρέφος τους, στα Γλυκά Νερά. Και οι πιο δυνατοί λύγισαν από τα λόγια του 32χρονου πιλότου, με τα οποία αποχαιρέτησε την αγαπημένη του Καρολάιν.

“Ήμουν πολύ τυχερός που τη γνώρισα. Πάρα πολύ τυχερός που με αγάπησε και είναι μητέρα του παιδιού μου. Είμαι πολύ τυχερός για όλες τις στιγμές που περάσαμε μαζί. Αν ένα πράγμα με θλίβει περισσότερα απ’ όλα, από το ότι δεν είναι πια εδώ και δεν θα ξαναδώ την γυναίκα μου, είναι ότι η κόρη μας θα μεγαλώσει και δεν θα θυμάται πόσο υπέροχη ήταν η μανούλα της”, είπε ο 32χρονος πιλότος στον επικήδειο που εκφώνησε, μέσα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην Αλλόνησο.

“Η Καρολάιν ήταν η χαρά της ζωής, η χαρά για όλον τον κόσμο, η χαρά στο σπίτι μας, η χαρά για την κόρη της και μέσα από τη Λυδία θα είναι για πάντα μαζί μας και για πάντα μαζί μου. Να είστε καλά, να προσέχετε τους ανθρώπους που σας αγαπάνε, να ζείτε όλες τις στιγμές μαζί τους. Οι δικοί μας άνθρωποι είναι πολύτιμοι και πρέπει να τους έχουμε κοντά. Αντίο αγαπημένη μου Καρολάιν”, είπε ο σύζυγος της 20χρονης και τα λόγια του συντάραξαν όσους βρέθηκαν στην εκκλησία για το στερνό “αντίο”. Ο 32χρονος έφτασε στο νησί νωρίς το μεσημέρι, κρατώντας στην αγκαλιά του την κορούλα τους, και οι εικόνες που μεταδόθηκαν ήταν γροθιά στο στομάχι. Η Αλόννησος δέχτηκε στα χώματά της το καλόκαρδο κορίτσι, την “χαρά της ζωής”, όπως την περιέγραφαν όσοι την γνώρισαν. Τραγικές οι στιγμές με τους φίλους της και κατοίκους του νησιού, οι οποίοι κατέκλυσαν το προαύλιο της εκκλησίας όπου εψάλη η Εξόδιος Ακολουθία, ενώ προηγουμένως είχαν υποδεχθεί την τραγική μητέρα και τη σορό της κοπέλας στο λιμάνι της Αλοννήσου.

O πιλότος ελικοπτέρων αποχαιρέτησε την 20χρονη στον τόπο όπου αγαπήθηκαν, ενώ η μητέρα της, Σουζάν ήταν αυτή που συνόδευσε το κορίτσι της από την Αθήνα έως την Αλόννησο. Ντυμένη στα μαύρα, υποβασταζόμενη, έκανε όλο το θλιβερό ταξίδι. Ο πατέρας της Καρολάιν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που τον κρατούσαν καθηλωμένο στο σπίτι τους.

“Ο άγγελός μας γυρνά στον παράδεισό του”

Σπαρακτικό το τελευταίο “αντίο” και της διευθύντριας του σχολείου, όπου φοίτησε η Καρολάιν. Στον επικήδειο που εκφώνησε, η Μερόπη Μαχαιρίδου συγκλόνισε με τα λόγια αγάπης για την αδικοχαμένη 20χρονη.

“Υπάρχουν κάποιες πιθανότητες-εφιάλτες που κανένας άνθρωπος δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει ποτέ στη ζωή του. Για το δάσκαλο είναι η φρίκη του μεγάλου αποχαιρετισμού ενός μαθητή του. Και σήμερα για εμάς, η φρίκη αυτή στέκει αδυσώπητη απέναντί μας. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι, να σηκώσουμε τα δακρυσμένα μάτια, να καταπιούμε τον κόμπο στο λαιμό μας και να αποχαιρετήσουμε την Καρολάιν. Το λέω και αδυνατώ να το πιστέψω. Να την αποχαιρετήσουμε; Φεύγει ταξίδι με τον αγαπημένο της; Πάει στο σπίτι της; Συνεχίζει τις σπουδές της; Όχι, τίποτε από όλα αυτά! Η Καρολάιν πετάει στον ουρανό, αφήνοντας πίσω της ανείπωτο πόνο, απόγνωση, αναπάντητα ερωτήματα, πίκρα και αναμνήσεις. Σε αυτές τις αναμνήσεις που είναι ένας κύκλος απίστευτου φωτός, θα ήθελα να σταθούμε. Κανείς από όσους την γνωρίσαμε δεν έχει να θυμηθεί κάτι σκοτεινό ή έστω θαμπό από την Καρολάιν μας. Όλα πάνω της ήταν φως, γέλιο, όνειρα, δύναμη, αισιοδοξία, ομορφιά και λάμψη. Η Καρολάιν δεν ήταν απλά γεμάτη ζωή! Ήταν η ίδια η ζωή! Όμορφη μέσα και έξω, κέρδιζε τους αγώνες και τους ανθρώπους με την εξαιρετική της ποιότητα. Όλοι όσοι την γνωρίσαμε συμφωνούμε. Η Καρολάιν ήλθε σαν άγγελος, φώτισε τις ζωές των γύρων της και τώρα φεύγει. Δεν θα ήθελα να μολύνω το τελευταίο μας αντίο με εικόνες και σκέψεις, βγαλμένες από τις πιο σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης αβύσσου. Κοιτάμε τους δικούς της ανθρώπους, αγγίζουμε με δέος τον πόνο τους και τους απλώνουμε το χέρι. Τα λόγια είναι λίγα και φτωχά. Κάπου εδώ γύρω νοιώθω να ακούγεται το γέλιο της Καρολάιν. Ο άγγελός μας γυρνά στον παράδεισό του. Καλό σου ταξίδι γλυκό μας παιδί!”, είπε.

Η πρώην διευθύντρια του σχολείου, Λίτσα Βλάϊκου, προσωπική φίλη της οικογένειας του συζύγου της Καρολάιν, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του κοριτσιού με λόγια αγάπης αλλά και παρηγοριάς. Παράλληλα όμως τάχθηκε υπέρ της θανατικής ποινής για περιπτώσεις τέτοιων ειδεχθών εγκλημάτων.

Μετά το τέλος της Εξοδίου Ακολουθίας έγινε η ταφή της 20χρονης κοπέλας στο κοιμητήριο της χώρας της Αλοννήσου.

Με το μωρό στην αγκαλιά του έφτασε ο 32χρονος Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 32χρονοςπιλότος έφτασε στην Αλόννησο με το 11 μηνών παιδί του για το τελευταίο “αντίο” στην Καρολάιν. Ο σύζυγος της 20χρονης και η κορούλα τους, μετέβησαν στο νησί με ένα από τα ελικόπτερα της εταιρείας στην οποία εργάζεται ο χειριστής. Ντυμένος στα μαύρα και εμφανώς συντετριμμένος και καταβεβλημένος, ο 32χρονος κρατούσε σφικτά στην αγκαλιά του το βρέφος και το χάιδευε με τρυφερότητα στο κεφάλι, ενώ περιτριγυριζόταν από συγγενείς και φίλους. Τρία ελικόπτερα διατέθηκαν από την εταιρεία, προκειμένου να μεταφέρουν στο νησί τον σύζυγο, την κορούλα του, αλλά και συναδέλφους του πιλότου.

Θρήνος στο λιμάνι του Βόλου – Τραγική φιγούρα η μητέρα της Καρολάιν

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, έφτασε στο λιμάνι του Βόλου η σορός της Καρολάιν για να μεταφερθεί με το πλοίο της γραμμής στην Αλόννησο. Η τραγική μητέρα, μία φίλη της 20χρονης και συγγενείς μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού συνόδευσαν το φέρετρο της αδικοχαμένης κοπέλας. Η μητέρα της με δάκρυα στα μάτια δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά της.

Η 20χρονη Καρολάιν έχασε τη ζωή της όταν τρεις κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Ο ένας εκ των δραστών δεν δίστασε να στραγγαλίσει την νεαρή μητέρα και να αφήσει το άψυχο σώμα της δίπλα στο μωρό τους, το οποίο την σκουντούσε για να ξυπνήσει. Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη αλλά και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος με παραγγελία του προς τους εποπτεύοντες την Εισαγγελία Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών ζητεί να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Πληροφορίες/ΦΩΤΟ: ΕΡΤ Βόλου, thenewspaper.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ