Γλυκά Νερά: Στενεύει ο κλοιός για τους δράστες – Οι τρεις ληστείες με το ίδιο “Modus Οperandi” και οι μαρτυρίες

Σημαντικές φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στο πεδίο των ερευνών για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση επισημαίνουν ότι είναι θέμα τιμής για τους ίδιους ο εντοπισμός των κακοποιών που δολοφόνησαν την νεαρή μητέρα και άφησαν το άψυχο σώμα της δίπλα στο μόλις 11 μηνών παιδί της. Όπως όλα δείχνουν, ο κλοιός για τους δράστες στενεύει. Εξάλλου, και ο ίδιος ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι αστυνομικοί έχουν στοιχεία στα χέρια τους και την πίστη του ότι θα καταφέρουν να εντοπίσουν τους δολοφόνους. Σημειώνεται ότι η υπόθεση, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, προκάλεσε και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος με παραγγελία του προς τους εποπτεύοντες την Εισαγγελία Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών ζητεί να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος. Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός κάνει λόγο για “πρωτοφανούς σκληρότητας στυγερή ανθρωποκτονία” από δράστες “χωρίς καμία ηθική αναστολή”.

Οι τρεις ληστείες με το ίδιο “Modus Οperandi”

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΟΡΕΝ, θεωρείται πως είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίηση του ενός, τουλάχιστον, εκ των τριών δραστών που εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας και αφαίρεσαν τη ζωή της 20χρονης μητέρας. Και αυτό, γιατί τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να “μιλήσουν” τα στοιχεία από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, στο “μικροσκόπιο” των αστυνομικών αρχών έχουν μπει τρεις ληστείες που έγιναν στην Αττική τους τελευταίους μήνες και οι οποίες έχουν κοινά χαρακτηριστικά με την περίπτωση της εισβολής στην κατοικία στα Γλυκά Νερά. Πρόκειται για τρεις ληστείες σε σπίτια, στο Κορωπί, την Αρτέμιδα και την Αγία Παρασκευή, που έγιναν το χρονικό διάστημα από 29 Δεκεμβρίου 2020 έως 15 Απριλίου 2021. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση δολοφονίας της Καρολάιν, φαίνεται πως έχουν εντοπίσει ένα παρόμοιο «Modus Οperandi» των δραστών των τριών αυτών ληστειών με αυτό που χρησιμοποίησαν οι τρεις κακοποιοί οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι της 20χρονης Καρολάιν και του 30χρονου πιλότου.

Τα κοινά χαρακτηριστικά είναι τα εξής: Και στις τρεις αυτές ληστείες, οι δράστες εισέβαλαν στα σπίτια από ανασφάλιστα παράθυρα. Και στις τρεις ληστείες οι δράστες ήταν τρεις. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι κακοποιοί έδεσαν τα θύματά τους προκειμένου να τους πιέσουν να αποκαλύψουν πού κρύβουν χρήματα και κοσμήματα. Και στις τρεις υποθέσεις, οι δράστες άσκησαν υπέρμετρη βία. Πρόκειται δηλαδή για χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά που εντοπίζονται και στην περίπτωση των δραστών οι οποίοι μπήκαν στην κατοικία στα Γλυκά Νερά. Σημειώνεται ότι η σήμανση έχει ήδη κάνει τις έρευνές της για dna και αποτυπώματα, στα τρία αυτά σπίτια όπου μπει στο στόχαστρο ληστών τους προηγούμενους μήνες και οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν εντοπίσει σημαντικά στοιχεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανό το σενάριο οι δράστες να ανήκουν είτε στη γεωργιανή είτε στην αλβανική μαφία, ωστόσο, σημειώνουν ότι τα μέλη των συμμοριών αυτών συνήθως είναι πολλά και αλλάζουν σύνθεση σε κάθε “χτύπημα”. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός από τους δράστες, που εισέβαλαν στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ:

Το σενάριο για τον “εργολάβο”

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί εξετάζουν και το σενάριο την εντολή για την αιματηρή ληστεία στα Γλυκά Νερά να έδωσε πρόσωπο υπεράνω υποψίας. Πρόκειται για άτομο, που στην αργκό του οργανωμένου εγκλήματος, ονομάζεται ο “εργολάβος”. Όπως πιθανολογείται, σύμφωνα με το Star, το πρόσωπο αυτό είχε άριστη πληροφόρηση για τα χρήματα που έβγαλε το ζευγάρι από την τράπεζα, προκειμένου να προχωρήσει στην αγορά του οικοπέδου και ενδεχομένως ήταν εκείνος που έδωσε την κρίσιμη αυτή πληροφορία στη συμμορία των κακοποιών. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, ο “εργολάβος” λαμβάνει ένα ποσοστό από τη λεία της ληστείας ως αντίτιμο για την πληροφορία. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, αναζητούν λοιπόν εκτός από τους τρεις δράστες οι οποίοι εισέβαλαν στην κατοικία στα Γλυκά Νερά και το τέταρτο αυτό πρόσωπο, ακολουθώντας τη διαδρομή του χρήματος, από την ώρα δηλαδή που το ζευγάρι έκανε την ανάληψη από την τράπεζα. Δύο πράγματα συνηγορούν σε αυτή την εκτίμηση της αστυνομίας.

Πρώτον η στοχευμένη εισβολή στη μονοκατοικία και δεύτερον η επιμονή των ληστών και για άλλα χρήματα. Όπως λένε οι αστυνομικοί, είναι αρκετά περίεργο, ληστές που υποτίθεται ότι μπαίνουν τυχαία σε σπίτι, παρόλο που βρίσκουν 15.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και κοσμήματα αξίας 25.000 ευρώ, να παραμένουν επί ώρα μέσα, να συνεχίζουν να βασανίζουν το ζευγάρι, να βάζουν ακόμη και το όπλο στο κεφαλάκι του μωρού, επιμένοντας να τους αποκαλύψουν που ήταν και τα άλλα χρήματα. Αυτό κάνει τους αστυνομικούς να πιθανολογούν ότι οι δράστες γνώριζαν καλά ότι το ζευγάρι είχε βγάλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, περίπου 100.000, για την αγοροπωλησία οικοπέδου. Δεν γνώριζαν όμως ότι τα χρήματα είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί.

Νέα αποκαλυπτική μαρτυρία κατοίκου της περιοχής – Το μαύρο τζιπ και ο άνδρας με το ποδήλατο

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση αναζητούν μαρτυρίες από κατοίκους των Γλυκών Νερών που ίσως είδαν ύποπτα άτομα κοντά στη μεζονέτα, στην οποία εισέβαλαν οι κακοποιοί και δολοφόνησαν την 20χρονη Καρολάιν. Μετά τη μαρτυρία γείτονα ο οποίος είχε δει ένα ύποπτο άτομο που του είπε ότι έψαχνε κάποιον Νόντα, ακόμη ένας κάτοικος της περιοχής μίλησε στο MEGA και υποστήριξε ότι τις τελευταίες μέρες είχε προσέξει κάποιες ύποπτες κινήσεις στην περιοχή.

“Είχαν γίνει εδώ μπροστά σε εμάς κάποιες περίεργες κινήσεις. Γυρνούσαν την περιοχή, είχαμε δει ένα μαύρο τζιπ και ένα ακόμα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, αλλά παλιό, πάλι και αυτό σκούρο. Δεν πέρασαν να περάσει ένα αυτοκίνητο και να φύγει, πέρασαν με πολύ μικρές ταχύτητες σαν να έψαχναν. Προφανώς αυτοί έψαχναν να βρουν κάποιο σπίτι που μπορεί να είχε λεφτά, αυτή είναι η άποψή μου” δήλωσε.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία, στην περιοχή κυκλοφορούσε άλλο ένα άτομο, το οποίο φαινόταν ότι προσπαθούσε να κρύψει τα χαρακτηριστικά του. “Ήταν ένας τύπος με το ποδήλατο ο οποίος πέρασε, μάλιστα επειδή είναι ανηφόρα δεν ήταν πάνω, το κρατούσε το ποδήλατο και προχώραγε, φόραγε μία κουκούλα τζάκετ στο κεφάλι, και προχωρούσε έτσι ώστε να μην μπορείς να τον δεις. Κάθισε πίσω από κάτι δέντρα στον δρόμο επάνω”, τόνισε ο κάτοικος της περιοχής.

Χθες, κάτοικος της περιοχής περιέγραψε ότι είδε ένα άτομο που θεωρήθηκε ύποπτο, να κυκλοφορεί στην περιοχή. Του έπιασε την κουβέντα. Πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας περίπου 50-55 ετών, ο οποίος του είπε ότι αναζητούσε κάποιον κάτοικο στην περιοχή. Τον ρωτούσε επίμονα τους δρόμους για το πού υπάρχουν αδιέξοδα και πώς λέγονται οι δρόμοι στην περιοχή. Ο γείτονας είναι σε θέση να πάει στην Αστυνομία και να περιγράψει τι έχει συμβεί, ενώ, όπως είπε, μπορεί αμέσως να τον αναγνωρίσει. Όπως είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους : “Τη Μεγάλη Τετάρτη, κάποια στιγμή, εδώ, αντελήφθην, λίγο πιο πάνω το συμβάν, έναν άνθρωπο που περιφερόταν. Μου φάνηκε λίγο περίεργος και μου ανταποκρίθηκε ότι έχει χαθεί και ψάχνει να βρει κάποιον Νώντα, ο οποίος έμενε εκεί, σ’ αυτόν. Του λέω “ποιος Νώντας; Τι είναι αυτό; Σπίτι, οδό, ξέρεις;”. Μου λέει “δεν ξέρω”. Ήταν γύρω στις 23.00, κοντός ήταν σχετικά, το ανάστημά του περίπου στο 1,60 κάτι.Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Τι δείχνει η κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε ύποπτο άτομο κοντά στη μεζονέτα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μια κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει ένα ύποπτο άτομο. Αυτό το άτομο έχει καταγραφεί στις 5:20 τα ξημερώματα της Τρίτης από σπίτι το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 70 μέτρων από τη μεζονέτα όπου έγινε το έγκλημα. Φαίνεται ένα άτομο που φοράει τζόκεϊ, κάτι που είναι ασυνήθιστο για τη συγκεκριμένη ώρα, όπως λένε οι αστυνομικοί, ενώ έχει και σακίδιο πλάτης. Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι ίσως αυτός να ήταν ο συνεργός των τριών δραστών, με ρόλο “τσιλιαδόρου”.

Όπως είπε και ο 32χρονος πιλότος που επέστρεψε στο σπίτι για να πάρει κάποια ρούχα για τον ίδιο και για την 11 μηνών κόρη τους καλεί τους πολίτες να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία έχουν ώστε να εντοπιστούν οι δράστες. Ανέφερε υπάρχει μία ομάδα 20 ατόμων που ψάχνει τους δράστες και δήλωσε αισιόδοξος ότι υπάρχουν στοιχεία που οδηγήσουν την αστυνομία στα ίχνη τους. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, αντιλήφθηκε τη γυναίκα του ήταν νεκροί όταν τον εντόπισαν και τον έλυσαν οι αστυνομικοί, καθώς μέχρι τότε θεωρούσε ότι είχε λιποθυμήσει.Καθοριστική η μαρτυρία του 32χρονου πιλότου – Πώς περιέγραψε τους δράστες

Με λεπτομέρειες περιέγραψε στους αστυνομικούς ο 32χρονος πιλότος τα χαρακτηριστικά των δραστών που εισέβαλαν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά και αφαίρεσαν τη ζωή της 20χρονης συζύγου του. Οι δράστες παρέμειναν για περίπου 1,5 ώρα στο σπίτι, ως εκ τούτου, ο 32χρονος μπόρεσε να συγκρατήσει κάποια από τα χαρακτηριστικά τους, τα οποία εν μέρει έβλεπε, καθώς είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σύζυγος της Καρολάιν έχει αναφέρει ότι οι δύο δράστες είχαν περίπου 1,80 ύψος, ήταν αδύνατοι και ήταν λευκό το χρώμα τους, όπως φαινόταν από τον λαιμό που άφηναν ακάλυπτο οι κουκούλες που φορούσαν. μου Ο ένας κρατούσε ασημί περίστροφο και ο δεύτερος μαύρο πιστόλι. Ο τρίτος κακοποιός ήταν ο ευτραφής με ύψος 1.72, μελαμψός και φορούσε μπαλακλάβα. Ο πιο κοντός από τους τρεις ήταν αυτός που έπιασε την 20χρονη, την έριξε στο κρεβάτι και την έπνιξε με τη μπλούζα που φορούσε.

“Κατάλαβα ότι ήταν νεκρή όταν με έλυσε η αστυνομία”

Ο 32χρονος επέστρεψε σήμερα, συντετριμμένος, στο σπίτι του στα Γλυκά Νερά. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο σύζυγος της Καρολάιν επανέλαβε ότι ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή, μόνο όταν τον απελευθέρωσαν οι αστυνομικοί και κατάφερε να την πλησιάσει. Τόνισε ότι εδώ και τρία 24ωρα οι αστυνομικοί πραγματοποιούν συνεχείς έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσουν την υπόθεση και εξέφρασε την πίστη του ότι θα καταφέρουν να εντοπίσουν τους δολοφόνους.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο 32χρονος τόνισε αναφερόμενος στους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση: “δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, τις τρεις τελευταίες ημέρες ήμασταν όλοι μαζί, δουλεύουν όλη τη μέρα όλο το βράδυ οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει είναι τα παιδιά αυτά. Από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι εκεί”. Σε ό,τι αφορά στο 11μηνών μωρό του, τόνισε: “Η κορούλα μου ευτυχώς δεν έχει χτυπήσει, πήγε στο νοσοκομείο προληπτικά και ευτυχώς είναι καλά”.

Πώς θα προσδιορίσουν την εθνικότητα των δραστών

Σύμφωνα με πληροφορίες του star, στα γραφεία του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, όπου κατέθεσε βρέθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και είχαν μία συνομιλία, κατά την οποία ο υπουργός εξέφρασε στον 32χρονο τη λύπη του για τον χαμό της 20χρονης συζύγου του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βασικός στόχος των αστυνομικών είναι να προσδιορίσουν την εθνικότητα των τριών δραστών, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας, βασάνισαν και σκότωσαν την 20χρονη μητέρα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πιλότος ελικοπτέρων θα κληθεί να ακούσει συνομιλίες από σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες: αλβανικά, ρομανί, ρωσικά και γεωργιανά, μήπως με αυτό τον τρόπο “ξεκλειδώσει” η μνήμη του και καταφέρει να αναγνωρίσει την γλώσσα που μιλούσαν οι δράστες.

Την Παρασκευή το τελευταίο “αντίο” στην Καρολάιν

Την Παρασκευή το μεσημέρι, η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι θα συνοδεύσουν την 20χρονη Καρολάιν στην τελευταία της κατοικία. Η κηδεία της νεαρής μητέρας θα γίνει στην Αλόννησο, το νησί όπου μεγάλωσε καθώς μετακόμισαν εκεί οι γονείς της όταν πήραν σύνταξη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ1 η κηδεία της άτυχης Καρολάιν θα γίνει την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 15.00 στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου. Η σορός της 20χρονης θα ταξιδέψει από Αθήνα στον Βόλο και από εκεί με πλοίο της γραμμής θα φτάσει στο λιμάνι της Αλοννήσου. Οι κάτοικοι της Αλοννήσου, είναι τόσο θλιμμένοι, που τα λόγια τους είναι φτωχά και η θλίψη τους ανείπωτη. Όλοι θα είναι εκεί, στην κηδεία της για να της πουν το τελευταίο “αντίο”.

Σύμφωνα με τη νεκροψία που διενήργησε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο θάνατος της άτυχης μητέρας οφείλεται σε “απόφραξη των αεροφόρων οδών, συνεπεία ασφυξίας”. Ο δράστης φαίνεται ότι της αφαίρεσε τη ζωή κλείνοντάς της το στόμα και τη μύτη πιθανότατα με κάποιο πανί και με τα χέρια του. Η Καρολάιν δεν μπορούσε να αναπνεύσει με αποτέλεσμα να επέλθει ο βίαιος ασφυκτικός θάνατος.

“Ραγίζει καρδιές” η μητέρα της

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι γονείς της 20χρονης Καρολάιν, που έχασε τη ζωή της με φρικτό και βίαιο τρόπο από τα χέρια αδίστακτων κακοποιών.

Η κα Σουζάν, που ζει εδώ και 20 χρόνια στην Αλόννησο μαζί με τον Βρετανό σύζυγό της, κατέρρευσε όταν έμαθε τι είχε συμβεί στην κόρη της. Συντετριμμένη, η γυναίκα μίλησε με μία μόνο φράση για τον εφιάλτη που βιώνουν το τελευταίο 24ωρο. “Δεν μπορώ να πω τίποτα, το παιδί μου δε γυρίζει πίσω”, είπε στο STAR με σπασμένη φωνή και καταρρακωμένη. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο σύζυγός της. Οι κάτοικοι στην Αλόννησο πάγωσαν στο άκουσμα της είδησης ότι η 20χρονη Καρολάιν δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της, δίπλα στο παιδί της.

Όλοι δηλώνουν συγκλονισμένοι για το φρικτό τέλος της νέας γυναίκας, που είχε όνειρα για τη ζωή και κάνουν λόγο για ένα ήσυχο κορίτσι και μια πολύ καλή οικογένεια, τόσο της Καρολάιν, όσο και του Μπάμπη. “Ήταν ένα πολύ όμορφο κοριτσάκι, ήσυχο, γλυκομίλητο, όπως και ο σύζυγός της. Οι γονείς του ήταν εκπαιδευτικοί εδώ και η Καρολάιν μεγάλωσε εδώ και πήγε σχολείο”, είπε ο κ. Π. Αγάλου, ιδιοκτήτης ταξί στο νησί.

Ο 32χρονος πιλότος έκανε πολλά δρομολόγια με το ελικόπτερο στην Αλόννησο, το νησί που λάτρευε, αφού εκεί γνώρισε την Καρολάιν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ