Νέα Σμύρνη: Ποιος είναι ο βασικός ύποπτος για την επίθεση κατά του αστυνομικού και πώς συνελήφθη – Όλες οι εξελίξεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τετάρτης, με κορύφωση την άγρια επίθεση σε βάρος του 28χρονου αστυνομικού της ομάδας “ΔΡΑΣΗ”.

Οι αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν 16 άτομα, που αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες σχετικά με τα χθεσινά έκτροπα. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας 22χρονος, ο οποίος κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία φέρεται να συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε στον αστυνομικό, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, οι Αρχές συνέλαβαν ακόμη ένα άτομο. Πρόκειται για έναν 30χρονο Ελληνοϊρακινό, ο οποίος συνελήφθη στη Μαγούλα, και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να ήταν εκείνος που έριξε τον 28χρονο αστυνομικό από τη μοτοσικλέτα, ενώ ακολούθησε η άγρια επίθεση από δεκάδες άλλα άτομα, που διήρκεσε περίπου δυόμιση λεπτά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για οργανωμένο οπαδό. ο οποίος εργάζεται σε αποθήκη, και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του 22χρονου που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε και σε βάρος αγνώστων δραστών.

Οι υπόλοιποι 15 συλληφθέντες, διώκονται κατά περίπτωση για τα κακουργήματα της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για τα πλημμελήματα της εξύβρισης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Οι επτά από τους 15 είναι ανήλικοι και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή ανηλίκων από τον οποίον ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Τα λεπτά της φρίκης

Σε βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καταγράφεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το άγριο σκηνικό που στήθηκε στη Νέα Σμύρνη την Τρίτη. Οι εικόνες αποτυπώνουν το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια, την άγρια επίθεση στον αστυνομικό, αλλά και τα όσα επακολούθησαν και προκαλούν σοκ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της αστυνομίας, που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι κουκουλοφόροι έδρασαν με οργανωμένο σχέδιο και ο τρόπος δράσης τους, παραπέμπει ξεκάθαρα σε χούλιγκαν και γι’ αυτό τον λόγο, στις έρευνες συμμετέχει και το τμήμα αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους.

Η ομάδα “ΔΡΑΣΗ” στην οποία ανήκει ο 28χρονος τραυματίας αστυνομικός αποτελείτο από 10 μοτοσικλέτες με 20 αστυνομικούς, που αναφέρουν ότι είχαν εντολές να περιπολούν στα στενά της Νέας Σμύρνης. Στόχος ήταν είτε να ειδοποιούν για τον εντοπισμό ύποπτων ατόμων είτε, εφόσον μπορούσαν, να προβαίνουν σε προσαγωγές, καθώς είχε προηγηθεί η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί φαίνεται πως εγκλωβίστηκαν κάποια στιγμή στην οδό Αγίας Φωτεινής και επιχείρησαν να διασχίσουν την Πλαστήρα, καθώς βρέθηκαν μέσα στον κύριο όγκο των συγκεντρωμένων. Προσπάθησαν να ανοίξουν τον δρόμο μπροστά τους, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης ώστε στη συνέχεια να διασχίσουν την οδό Πλαστήρα. Ωστόσο, μία μικρή στάση φαίνεται πως ήταν αρκετή, ώστε να εκδηλωθεί η άγρια επίθεση κατά του 28χρονου αστυνομικού.

Αρχικά, ένα άτομο τρέχει προς τις μοτοσικλέτες και αφού διανύει μία απόσταση περίπου 100 μέτρων, καταφέρνει να ρίξει τον αστυνομικό από τη μοτοσικλέτα στο έδαφος. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτήρισαν τον εν λόγω άνδρα “Ινδιάνο δρομέα” λόγω του συγκεκριμένου τρόπου με τον οποίο έδρασε. Στη συνέχεια, δεκάδες άλλα άτομα, μία “αγέλη ενός επικίνδυνου μείγματος χούλιγκαν και μπαχαλάκηδων”, όπως τους χαρακτηρίζουν, του επιτέθηκαν με αγριότητα. Ο αστυνομικός ήταν πεσμένος στο έδαφος και οι κουκουλοφόροι τον χτυπούσαν με μανία στο κεφάλι και το σώμα.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο με τα επεισόδια και την επίθεση στον αστυνομικό:

Ακόμη ένα σοκαριστικό βίντεο από την άγρια επίθεση κατά του αστυνομικού, στα σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Είναι λίγα δευτερόλεπτα μετά τον τραυματισμό του και ο αστυνομικός κείτεται αιμόφυρτος στο οδόστρωμα. Το συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται πως έχει τραβηχτεί από άτομο που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης. Ακούγονται φωνές και ύβρεις προς τον τραυματισμένο αστυνομικό της ομάδας “ΔΡΑΣΗ”. “Το μ@@@ί της μάνας σου ναζί, να πεθάνεις γ@@@@ένε” ακούγεται ένας άνδρας να λέει.

Προσοχή: Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Τα πρώτα λόγια του αστυνομικού μετά την επίθεση: Έκαναν μανιώδεις κινήσεις να μου βγάλουν το κράνος

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία του αστυνομικού για τον άγριο ξυλοδαρμό του κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Οι πρώτοι που πήγαν στο νοσοκομείο για να τον δουν ήταν οι συνάδελφοί του από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών και ο 28χρονος τους περιέγραψε όσα έζησε. «Έκαναν μανιώδεις κινήσεις να μου βγάλουν το κράνος», δήλωσε ο αστυνομικός που βρίσκεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΟΡΕΝ. «Την ώρα που είμαι πάνω στο μηχανάκι, καταλαβαίνω κάποιος να μου επιτίθεται και να με ρίχνει κάτω από το μηχανάκι. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν ότι έπρεπε να σκεφτώ αν έχω ασφαλίσει το κράνος. Έψαχναν να βρουν τρόπο να βγάλουν το κράνος. Όλα τα χτυπήματα που ένιωθα ήταν στο κράνος». Όπως είπε στους συναδέλφους του, τελικά κατάφεραν να βρουν την ασφάλεια και να του βγάλουν το κράνος. Τότε άρχισε να δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι. Ο 28χρονος ειδικός φρουρός τόνισε πως ενώ δεχόταν την άγρια επίθεση από εκατοντάδες άτομα, κατάφερε να μην του πάρουν το όπλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πρώτο πράγμα που έκανε όταν τον πλησίασαν οι συνάδελφοί του, ήταν να τους δείξει ότι το όπλο του ήταν στη θέση του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο είπε στον γ.γ. ειδικών φρουρών κ. Σ. Μαυροειδάκο και τον πρόεδρο σωματείου ειδικών φρουρών κ. Β. Ντούμα που τον επισκέφτηκαν πως «μη φοβάστε, θα αντέξω».

Σοκ προκαλεί και η πρώτη προφορική κατάθεση του, σύμφωνα με το MEGA: «Ανεβοκατέβαζαν ξύλα και σιδερόβεργες στο κεφάλι μου. Με κλωτσούσαν και έβριζαν. Φορούσα το κράνος και ευτυχώς το είχα ασφαλίσει. Ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να μου το βγάλουν. Και όταν τα κατάφεραν χτυπούσαν στο κεφάλι μου…».

“Αν δεν γυρνούσαμε πίσω, δεν θα ζούσε”Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες μελών της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” που βρέθηκαν στο στόχαστρο δεκάδων ατόμων για τις συνθήκες τραυματισμού και διάσωσης του 28χρονου συναδέλφου τους αστυνομικού Άγγελου Μπ. στη Νέα Σμύρνη. Όπως υποστηρίζουν, μιλώντας στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, “αν δεν γυρνούσαμε πίσω και αν δεν υπήρχε συμπληρωματική βοήθεια από άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν κοντά, είμαστε σίγουροι ότι ο συνάδελφός μας που δεχόταν συνεχή χτυπήματα από 20-30 άτομα δεν θα ζούσε”. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν, “στην αρχή τον έσωσε το κράνος που φορούσε, όμως, αυτό βγήκε και δεχόταν κλωτσιές και χτυπήματα στο κεφάλι. Εμείς πατήσαμε κόρνα για να ξεφύγουμε από το πλήθος. Τότε αντιληφθήκαμε την επίθεση που δέχτηκε ο συνεπιβάτης της τελευταίας μοτοσικλέτας της ομάδας μας. Κάποιος τον έριξε στο έδαφος με αιφνίδιο χτύπημα και αμέσως ακολούθησαν χτυπήματα στο κεφάλι από δεκάδες κουκουλοφόρους. Δεν ξέρουμε αν στη διάρκεια της επίθεσης κάποιος προσπάθησε, όπως προαναφέρθηκε, να αρπάξει το υπηρεσιακό όπλο του, που όμως βρίσκεται σε ειδική προστατευτική θήκη που δεν διαρρηγνύεται. Γυρίσαμε στο σημείο προκειμένου να τον απεγκλωβίσουμε, ενώ είχαν σπεύσει προς βοήθειά του και ΜΑΤ”.

Αυτό είναι το προφίλ του 28χρονου αστυνομικού – Τι δηλώνουν φίλοι του

Μόλις έναν χρόνο υπηρετεί στο Σώμα ο 28χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη. Στενός φίλος του μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης στο Mega και δήλωσε: «Είναι ένα χρυσό παιδί, είναι 28 χρονών όχι 27, είναι αθλητής, έχει τελειώσει γυμναστική ακαδημία. Πολλές οι εθελοντικές προσφορές του στον ανθρωπισμό, στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Όλοι έχουν να λένε γι’ αυτό το παιδί».

Ο 28χρονος αστυνομικός είναι λάτρης της γυμναστικής με πολλές διακρίσεις. «Έχει πάρει δύο νταν, έχει πάρει μαύρη ζώνη στο τάε κβο ντο, έχει διακριθεί σε πολλούς αγώνες και είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά», συμπλήρωσε ο φίλος του, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσληψή του Άγγελου, όπως είναι το όνομα του. «Τώρα μπήκε, έναν χρόνο περίπου έχει ως ειδικός φρουρός. Έχει υπηρετήσει στον στρατό ως έφεδρος αξιωματικός. Ασχολείτο με τις σπουδές του πιο πολύ», είπε ακόμη ο φίλος του, ο οποίος αποκάλυψε πως ο 28χρονος είναι γιος αστυνομικού που συνταξιοδοτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο έπειτα από 37 χρόνια υπηρεσίας.

Τι αναφέρει ο άνθρωπος από το περιβάλλον του αστυνομικού

Ταυτόχρονα άνθρωπος από το στενό φιλικό περιβάλλον του, ο 28χρονος αστυνομικός βλέπει το επάγγελμα του σαν λειτούργημα. «Ακολούθησε αυτό το επάγγελμα γιατί του άρεσε να προσφέρει στην κοινωνία. Πιο πολύ σαν προσφορά όχι για επιδίωξη επιβολής νόμου και τα λοιπά ακραίων καταστάσεων. Του άρεσε να προσφέρει σαν αστυνομικός να προσφέρει στην κοινωνία», υποστήριξε.

Ο 28χρονος έχει δύο αδελφές, η μία ιστορικός και η άλλη νηπιαγωγός. Όλοι μιλούν για τον «αγαθό γίγαντα» που συμμετείχε εθελοντικά σε προγράμματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

«Ψηλοί και γεροί και γεροδεμένα παιδιά αλλά όχι μόνο γεροδεμένα, γεροί χαρακτήρες, ατόφιοι, ακέραιοι χαρακτήρες και σωστοί άνθρωποι», ανέφερε ακόμη ο άνθρωπος από το φιλικό του περιβάλλον.

Τι υποστήριξε στενός οικογενειακός φίλος από το Σιδηρόκαστρο Σερρών

Ο στενός οικογενειακός φίλος από το Σιδηρόκαστρο Σερρών τη περιοχή όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε νεαρός αστυνομικός, Σπύρος Τσαρτσίδης μίλησε στο Mega για τον 28χρονο που χτυπήθηκε ανηλεώς στη Νέα Σμύρνη.

«Ο Άγγελος ο αστυνομικός που χτυπήθηκε είναι παιδικός φίλος, κολλητός φίλος, του γιου μου. Ο πατέρας του επίσης και αυτός προσωπικός φίλος, το παιδί μεγαλώνει κοντά μας. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, όλη η κοινωνία του Σιδηροκάστρου είναι ταραγμένη από αυτήν την βιαιοπραγία χθες από αυτό το έγκλημα», επισήμανε και πρόσθεσε: «Ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος, ακέραιος χαρακτήρας, από μικρό παιδί έδειχνε ότι αντιμετώπιζε υπεύθυνα και σοβαρά τα πάντα γύρω του. Αριστούχος μαθητής. Σε όλα πρώτος και πάντα τον ενδιέφερε το καλό. Άγγελος. Κατ’ όνομα άγγελος αλλά και κατά σώμα ψυχή άγγελος. Μιλάμε για ένα παιδί που προσέφερε ανιδιοτελώς που πάντα έβαζε τον εαυτό του μετά από τους άλλους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ