Δολοφονία στα Χανιά: Ο Νορβηγός πήρε προθεσμία να απολογηθεί – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής στην ανακρίτρια Χανίων, ζήτησε και έλαβε ο 48χρονος Νορβηγός, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 54χρονης συντρόφου του, στα Μεσκλά Χανίων.

Ο Νορβηγός οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Χανίων, όπου παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο, με αποτέλεσμα να πάρει αναβολή η ανάκρισή του. Όπως έγινε γνωστό, το Προξενείο της Νορβηγίας στην Κρήτη θα ορίσει δικηγόρο για την υπεράσπισή του. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ και η ΕΡΤ, ο Νορβηγός, μιλώντας στους αστυνομικούς, φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα, ωστόσο, όπως τους ανέφερε η πράξη του οφειλόταν σε ατύχημα, αφού, αμφότεροι είχαν πιει πολύ και δεν μπορούσε να ελέγξει τις κινήσεις του.

“Δεν θυμάμαι τίποτα, εκτός από τα αίματα στο δωμάτιο”

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το zarpanews.gr, ο 48χρονος εμφανίστηκε στους αξιωματικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων, ψύχραιμος και με βλέμμα απλανές και κενά μνήμης. Για το μοιραίο βράδυ υποστήριξε στους αστυνομικούς πως είχαν πιει και οι δυο και πως είχαν προστριβές σαν ζευγάρι, αλλά δεν ήθελε να σκοτώσει την 54χρονη. Όπως είπε μετά τη δολοφονία, έμεινε για ένα βράδυ σε ξενοδοχείο στα Μάταλα Ηρακλείου και τα υπόλοιπα βραδιά κοιμόταν στο αυτοκίνητο του θύματος, με το οποίο είχε διαφύγει έπειτα από το έγκλημα. Έχω πολεμήσει στο Αφγανιστάν είμαι μαχητής φέρεται να είπε στους αστυνομικούς και υποστήριξε πως έχει εκπαιδευτεί στις ειδικές Δυνάμεις της χώρας του.

Πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του – Ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του

Το creta24.gr μετέδωσε πως ένα τηλεφώνημα από πολίτη που έδωσε πληροφορίες για τις κινήσεις του Νορβηγού και μία συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., οδήγησαν στη σύλληψη του 48χρονου.

“Υπήρχαν πληροφορίες ότι κινείται στην περιοχή του Ηρακλείου. Έπειτα από τηλεφώνημα – πληροφορία ξεκίνησε η έρευνα, εντοπίστηκε και συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση”, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ Κρήτης ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης.

Επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες ότι ο Νορβηγός ήταν έτοιμος να βάλει τέλος στη ζωή του. “Είχε γίνει προεργασία από τον ύποπτο που έδειχναν αυτοκτονική διάθεση”, πρόσθεσε ο κ.Πικράκης.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο 48χρονος εντοπίστηκε από την Άμεση Δράση Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες τον αναγνώρισαν πολίτες της περιοχής και κάλεσαν την αστυνομία. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και στη συνέχεια στα Χανιά προκειμένου να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ο Νορβηγός είχε προσπαθήσει να αλλοιώσει τα νούμερα της πινακίδας στο κεραμιδί αυτοκίνητο του θύματος, προκειμένου να μην εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές που τον αναζητούσαν.

Πάνω του δεν βρέθηκαν χρήματα ούτε το κινητό της 54χρονης, που υποστήριξε πως πέταξε κάπου στα Μάταλα. Αναφερόμενος στο τηλεφώνημα που έκανε στην 16χρονη κόρη του θύματος είπε πως ήθελε να την ενημερώσει ότι σκότωσε τη μητέρα της και σκοπεύει να αυτοκτονήσει, αλλά το τηλεφώνημα πήρε άλλη τροπή όταν πήρε το τηλέφωνο ο μεγάλος γιος της 54χρονης με τον οποίο καβγάδισαν έντονα.

Πηγή: ΕΡΤ, zarpanews.gr, creta24.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ