Κακοκαιρία: Έρχονται καταιγίδες και λασποβροχές – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το μεσημέρι, με κυριότερα χαρακτηριστικά τις καταιγίδες αλλά και τις λασποβροχές, ενώ υπάρχει η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων και τις επόμενες ημέρες θα πέσουν χιόνια σε περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν τη Δευτέρα 11/1 στα βόρεια και δυτικά, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στα δυτικά.

Προς το τέλος του 24ωρου οι βροχές θα επεκταθούν και στο Βόρειο Αιγαίο ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Την Τρίτη 12/1 βροχές αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Ισχυρότερα θα είναι τα φαινόμενα στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης στο Κεντρικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 7 έως 8 μποφόρ. Σημειώνεται όμως ότι στις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων οι ριπαίοι άνεμοι ενδέχεται να είναι ισχυρότεροι.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα την κατά τόπους εκδήλωση λασποβροχών, ενώ η θερμοκρασία την Τρίτη 12/1 θα παρουσιάσει πτώση.

Δείτε στο βίντεο του meteo.gr,που ακολουθεί την βροχόπτωση που αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης 12/1.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τις επόμενες ημέρες αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές της χώρας. Δείτε την πρόγνωση του καιρού από την Τετάρτη έως και το Σαββατοκύριακο:

ΤΕΤΑΡΤΗ 13-01-2021

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το απόγευμα στα βόρεια ημιορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση που θα γίνει αισθητή κυρίως στα βόρεια ( της τάξεως των 10-12 βαθμών Κελσίου).

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΕΜΠΤΗ 14-01-2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, ενώ από τις απογευματινές ώρες εκ νέου στα δυτικά και τα βόρεια θα ενταθούν και τη νύχτα στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά και από το βράδυ και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτίων διευθύνσεων, ενώ το βράδυ στα βόρεια

θα στραφούν εκ νέου σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βορειοανατολικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-01-2021

Νεφώσεις με βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όπου θα είναι πιθανώς πρόσκαιρα πυκνές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις ανατολικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-01-2021 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-01-2021

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες,

κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ