Μαχητής ISIS: Αυτό είναι το ΒΙΝΤΕΟ που οδήγησε στη σύλληψή του – Ομολόγησε και δολοφονίες

Το φως της δημοσιότητας βλέπει το ΒΙΝΤΕΟ που φέρεται να “πρόδωσε” τον 27χρονο μαχητή του ISIS, ο οποίος συνελήφθη στην Ελλάδα. Στις εικόνες, που μεταδίδει ο ΑΝΤ1, φαίνεται πως διακρίνεται ο ίδιος μαζί με άλλους μαχητές του ISIS να ποζάρουν με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και οπλισμό και να φέρονται βάναυσα σε κρατούμενους.

Όταν ο 27χρονος προσήχθη και οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, του έδειξαν το συγκεκριμένο ΒΙΝΤΕΟ και εκείνος φέρεται να ομολόγησε ότι πράγματι είχε ενταχθεί στον ISIS κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, καθώς και ότι ως μέλος του είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες συλληφθέντων από τους τρομοκράτες.

Ο Σύρος βρισκόταν υπό επιτήρηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ύστερα από πληροφορίες που είχαν οι ελληνικές Αρχές, στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργασιών για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Μάλιστα, ένα επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, που σημειώθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα όπου και διέμενε, αποτέλεσε την αφορμή για την προσαγωγή του, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο 27χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα το 2018, ως πρόσφυγας, μαζί με την σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους και είχε αιτηθεί άσυλο, που όμως δεν του έχει χορηγηθεί ακόμα. Φέρεται να αναζητούσε τρόπο να φύγει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι κατά την έρευνα των αστυνομικών Αρχών σε οικίσκο ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών στον Ελαιώνα ανερεύθηκαν ψηφιακά πειστήρια τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για έλεγχο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ