Τι “πρόδωσε” τον 27χρονο μαχητή του ISIS – Το επεισόδιο που στάθηκε αφορμή για την προσαγωγή του

Ένα επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, που σημειώθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα, αποτέλεσε την αφορμή για την προσαγωγή του 27χρονου, που κατηγορείται ότι είναι μέλος του ISIS. Ο 27χρονος βρισκόταν από καιρό σε επιτήρηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ύστερα από πληροφορίες που είχαν οι ελληνικές Αρχές, στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργασιών για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι όταν οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική, του έδειξαν ένα βίντεο από τη Συρία, όπου φαίνεται μεταξύ άλλων μαχητών του ISIS, να ποζάρουν με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και οπλισμό. Αυτό ήταν και το στοιχείο που τον “πρόδωσε” καθώς έπειτα απ’ αυτή την εξέλιξη, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο Σύρος φέρεται να ομολόγησε ότι πράγματι είχε ενταχθεί στον ISIS κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, καθώς και ότι ως μέλος του είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες συλληφθέντων από τους τρομοκράτες.

Ο 27χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα το 2018, ως πρόσφυγας, μαζί με την σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους και είχε αιτηθεί άσυλο, που όμως δεν του έχει χορηγηθεί ακόμα.

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος του, για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ