Αντιτρομοκρατική: Συνελήφθη 27χρονος για συμμετοχή στο ISIS – Διέμενε σε ανοιχτή δομή

Στη σύλληψη ενός 27χρονου Σύρου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS, προχώρησαν σήμερα το πρωί άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 27χρονος ομολόγησε ήδη ότι έχει συμμετάσχει και σε δολοφονίες και συνελήφθη στη δομή φιλοξενίας αλλοδαπών στον Ελαιώνα Αττικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει πως ο 27χρονος εισήλθε στη χώρα μας στις 28 Μαρτίου 2018 και εξεταζόμενος σχετικά “αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες”. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγείται ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο της δομής εντοπίστηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ