Κορονοϊός-Πόρος: Απαγόρευση λιτανειών και περιορισμοί στα καταστήματα

“Καμπανάκι” χτύπησε στον Πόρο μετά τα κρούσματα κορονοϊού που παρουσιάστηκαν. Σημειώνεται ότι σήμερα συνολικά ανακοινώθηκαν 153 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 40 στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής σημαίνοντας συναγερμό. Όπως ανακοίνωσε o δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης αποφασίστηκε και επικαιροποιήθηκαν τοπικά μέτρα προς αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Εν αναμονή επίσημης ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ για τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο νησί μας και δεδομένων των οδηγιών που έχουν απευθυνθεί από τους αρμόδιους φορείς σε όλους τους Δήμους της χώρας για την αντιμετώπιση της αυξημένης επικινδυνότητας διάδοσης της νόσου την τρέχουσα περίοδο, ενημερώνουμε ότι με κατεπείγουσα Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη κατά πλειοψηφία σήμερα το μεσημέρι, επικαιροποιήθηκαν τα ειδικά τοπικά μέτρα που έχει καθορίσει με πρωτοβουλία του ο Δήμος μας προς αποφυγή διάδοσης της νόσου:

Α. Λειτουργία Δήμου: Όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό, το οποίο θα εξυπηρετείται μόνο ηλεκτρονικά ή κατόπιν ραντεβού σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Το διοικητικό προσωπικό του Δήμου θα εργάζεται με καθεστώς εξ αποστάσεως εργασίας, ενώ το προσωπικό των τεχνικών και κοινωνικών υπηρεσιών θα εργάζεται μόνο εκτός κτηρίων, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές οδηγίες των αρμόδιων αιρετών.

Β. Επισκεψιμότητα δημοτικών κτηρίων και χώρων: Απαγορεύεται η είσοδος κοινού σε όλα ανεξαιρέτως τα δημοτικά κτήρια, στις Παιδικές Χαρές και στις δημοτικές τουαλέτες.

Γ. Διενέργεια ελέγχων: Το αρμόδιο συνεργείο του Δήμου θα συνεχίσει να διενεργεί περιοδικούς ελέγχους αναφορικά με την χρήση κοινόχρηστων χώρων και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ώστε να βεβαιώνεται η τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων και αντίστοιχο αίτημα απευθύνεται στις τοπικές αστυνομικές και λιμενικές αρχές.

Δ. Συνάθροιση κοινού: Προς αποφυγήν συνάθροισης κοινού, α) ανακαλούνται όλες οι άδειες παράτασης λειτουργίας μουσικών οργάνων μετά τις 11:00μμ σε καφέ-μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία και β) απαγορεύεται η διενέργεια λιτανειών και λατρευτικών εκδηλώσεων σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους.

Ε. Οι διαδικασίες διαχείρισης ενδεχόμενων κρουσμάτων, καθώς και κάθε οδηγία και επικοινωνιακή δράση που αφορά στην χρήση μέσων ατομικής προστασίας, σε απολυμάνσεις και γενικότερα στην τήρηση μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, εξακολουθούν να ισχύουν όπως περιγράφονται στις Αποφάσεις Δ.Σ. 39/19.3.2020 και 61/2.6.2020.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ