Επίθεση με βιτριόλι: Οι αποκαλυπτικές καταθέσεις, το κίνητρο και τα ευρήματα “φωτιά” – Όλη η δικογραφία

Της Άννας Κανδύλη

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν τα ντοκουμέντα, που περιέχονται στη δικογραφία για την υπόθεση με το βιτριόλι. Μεταξύ αυτών, η κατάθεση της 34χρονης Ιωάννας -του θύματος της φρικτής επίθεσης- η κατάθεση του 35χρονου άνδρα με τον οποίο διατηρούσε σχέση η κατηγορούμενη, όπως και η κατάθεση της οδηγού ταξί που μετέφερε τη δράστιδα της επίθεσης. Επίσης, περιγράφονται και τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικές Αρχές στο σπίτι της 35χρονης κατηγορουμένης.

Η κατάθεση της οδηγού ταξί

Αναφερόμενη στην παραμονή της επίθεσης, η οδηγός ταξί περιγράφει πως “καθ οδόν έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω. Περίπου 9.30 πμ εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου στου οδηγού μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη”.

Την επόμενη ημέρα, το πρωινό που η δράστιδα έστησε ενέδρα και έριξε βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα, η οδηγός περιγράφει ότι έγιναν τα εξής: “Την επόμενη ημέρα 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30 γύρω στις 9.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς απέναντι την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα ύστερα απο 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα τη ρώτησα που πηγαίνουμε , άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο ΜΕΤΣ όπως και χθες”.

Η κατάθεση της Ιωάννας

Συγκλονίζουν τα όσα κατέθεσε το θύμα της βάρβαρης επίθεσης. Η 34χρονη Ιωάννα περιέγραψε στους αστυνομικούς για το μοιραίο πρωινό: “Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο”.

Το κίνητρο της επίθεσης

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο γυναίκες είχαν μεταξύ τους παλαιότερη επικοινωνία. Συγκεκριμένα, η 35χρονη επικοινώνησε μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής messenger με την 34χρονη με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με επικοινωνία μεταξύ της Ιωάννας και προσώπου ο οποίος διατηρούσε σχέση εκείνη την περίοδο με την 35χρονη. Σχετικές εικόνες της συνομιλίας προσκόμισε στις Αρχές η 34χρονη. Ο άνδρας αυτός έχει δώσει κατάθεση στις Αρχές και ανέφερε ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 35χρονη και διατηρεί «ελεύθερη ερωτική σχέση» μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνίας μέσω της εφαρμογής messenger με την 34χρονη η οποία σταμάτησε πριν από περίπου ένα χρόνο.

Τα ευρήματα στο σπίτι της κατηγορουμένης

Μεταξύ των κατασχεθέντων στο σπίτι της κατηγορούμενης βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα, το οποίο ξεκινάει με τις λέξεις: «Τι θα γίνει με τον πρώην» και τελειώνει «δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από την ανάλυση του υλικού των καμερών όπου απεικονίζεται η δράστιδα οι Αρχές διαπιστώνουν σημεία ταύτισης με τα κατασχεθέντα ευρήματα της 35χρονης.

Η τσάντα είναι ίδιου χρωματισμού, ίδιου σχήματος (τσάντα πλάτης) διαθέτει την ίδια χαρακτηριστική κάθετη γραμμή καθώς και οριζόντια ένδειξη πάνω από την γραμμή σημεία τα οποία προσομοιάζουν απόλυτα με αυτά της τσάντας της δράστιδος.

Το κατασχεθέν παντελόνι είναι τύπου καμπάνα, όπως αυτό που φοράει η δράστιδα. Επιπλέον, το κατασχεθέν παλτό προσομοιάζει απόλυτα στο μήκος, το χρωματισμό αλλά και στο χαρακτηριστικό γιακά με αυτό της δράστιδος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ