Κορονοϊός: Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο – Επτά νέα κρούσματα στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Το τελευταίο 24ωρο δεν υπήρξε θάνατος στη χώρα μας από επιπλοκές του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των θανόντων παραμένει 121 (οι 32 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, με διάμεση ηλικία τα 74 έτη).

Επιβεβαιώθηκαν επτά νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός διαμορφώνεται σε 2.408, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Τα 573 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι και 1.124 σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ανέφερε πως 55 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Εξ’ αυτών οι 15 είναι γυναίκες και το 86% πάσχει από υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλης ηλικίας. Επιπρόσθετα, 51 άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 56.944 κλινικά δείγματα.

Τι είπε για τα σχολεία και για τη χρήση μάσκας

Μέσα στις επόμενες 24 ώρες αναμένεται να υπάρξει τοποθέτηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για το ζήτημα των σχολείων και το αν και πότε αυτά θα ανοίξουν, όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση της Τετάρτης.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, τόνισε πως συνεχίζεται η συζήτηση στην ειδική επιτροπή, που συνεδρίασε την Τετάρτη, και τόνισε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με βάση την πορεία της επιδημίας ώστε να προστατεύεται η υγεία των παιδιών, του οικογενειακού τους περίγυρου, των ευπαθών ομάδων και όλης της κοινωνίας.

Συζητήθηκε επίσης στην επιτροπή η χρήση υφασμάτινων μασκών από τον γενικό πληθυσμό και ειδικούς πληθυσμούς για τη φάση της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των μέτρων, που θα ακολουθήσει. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως η επιτροπή συζήτησε σοβαρά το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας που θα γίνεται σαν σύσταση αυτή την περίοδο. Θα αφορά κλειστούς χώρους της κοινωνίας και θα γίνει έπειτα από ειδική εκπαίδευση.

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως το κλείσιμο των σχολείων είχε μία επίδραση 15-20% στην αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς να μπορεί κανείς να το πει αυτό με σαφήνεια. “Θα δούμε το πώς το άνοιγμα των σχολείων θα επηρεάσει την επιδημιολογική καμπύλη πολύ γρήγορα”, είπε ο κ. Τσιόδρας.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ