Τι ανέφερε ο Τσιόδρας για το άνοιγμα των σχολείων

Στο ζήτημα των σχολείων και το αν και πότε αυτά θα ανοίξουν αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό, το απόγευμα της Τρίτης.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό τόνισε πως “το Ρ0 είναι κάτω από 1 και αυτό μας δίνει ένα περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων, που θα γίνει σταδιακά και με προσοχή” και πρόσθεσε ωστόσο ότι “δεν θα θέλαμε να ανακάμψει η πανδημία στη χώρα μας μετά από μία τόσο επιτυχημένη πορεία, ακόμη κι αν αυτή η επιτυχημένη πορεία σχετίζεται με περισσότερους από 100 νεκρούς, όπως έχετε καταλάβει είναι πραγματικά επιτυχημένη και σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Όπως εξήγησε, με βάση την επιδημιολογική απεικόνιση θα κρίνεται σε κάθε βήμα αν ενδείκνυται ακόμη περαιτέρω χαλάρωση, αναμονή ή κλιμάκωση των μέτρων. Είπε στη συνέχεια ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν από την ηγεσία του κράτους περαιτέρω σημαντικές παρεμβάσεις σχετικά με τα μέτρα και τη σταδιακή και ελεγχόμενη χαλάρωσή τους και τόνισε ότι την Τετάρτη, θα υπάρξει και συνεδρίαση της Επιτροπής Επιστημόνων, που εισηγείται κάποια από τα καίρια θέματα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σχολεία, σημειώνοντας ότι η Επιστημονική Επιτροπή θα εισηγηθεί στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με γνώμονα τη δημόσια Υγεία και την προστασία των παιδιών. Τα παιδιά ανήκουν στις μη ευάλωτες ομάδες, ευτυχώς για όλους, και κινδυνεύουν λιγότερο, τόνισε ο κ. Τσιόδρας και επανέλαβε πως καθοριστική θα είναι εφεξής η σχολαστική επιτήρηση της υγείας μας και η τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ