Κορονοϊός – Συνεχής ενημέρωση: Το προφίλ των τριών ασθενών στη χώρα μας – Όλα τα έκτακτα μέτρα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται όλες οι αρμόδιες αρχές της χώρας μας, μετά την εμφάνιση τριών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ήδη, η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα τη λήψη νέων μέτρων, μεταξύ των οποίων η ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων και η αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα.

Πρώτο κρούσμα στην Αθήνα

Το πρωί της Πέμπτης, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Αθήνα. Πρόκειται για μία γυναίκα 40 ετών, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόνη της, όταν διαπίστωσε ότι παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα, μετέβη σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κορονοϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικόν, που είναι νοσοκομείο αναφοράς, και σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο. Άλλες πληροφορίες, αναφέρουν ότι η 40χρονη διαμένει στο Μαρούσι.

Η γυναίκα εργάζεται στα κεντρικά της γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, επί της οδού Αμερικής 4. Στην ανακοίνωσή της, η Τράπεζα αναφέρει ότι “άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.” επισημαίνοντας ότι “συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους: Απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020, εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες και εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα”.

Εξάλλου, απολύμανση πραγματοποιείται σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας τις τελευταίες ώρες καθώς η 40χρονη που έχει νοσήσει από κορονοϊό έχει συγγενική σχέση με στέλεχος εταιρείας, η οποία συστεγάζεται με το κανάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγγενικό πρόσωπο της 40χρονης πέρασε τις τελευταίες ημέρες από τον συγκεκριμένο χώρο και για το λόγο αυτό υπήρξε κινητοποίηση για την απολύμανση του χώρου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία. Η κατάσταση της υγείας της 40χρονης είναι καλή, όπως διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας.

Το βράδυ της Πέμπτης σήμανε νέος συναγερμός στην Αθήνα. Μία φίλη της 40χρονης τραπεζικής υπαλλήλου, η οποία ανακοινώθηκε πως έχει νοσήσει, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από ιδιωτικό νοσοκομείο στο “Αττικόν”.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει κινητοποίηση και στη Βουλή, καθώς ελέγχονται για κορονοϊό δύο υπάλληλοι της που ενημέρωσαν ότι πρόσφατα είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία.

Οι δύο υπάλληλοι παραμένουν σπίτι τους και βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τις υγειονομικές Αρχές.

Μαθητές στο Κολλέγιο Αθηνών τα παιδιά της 40χρονης – Κλειστά σχολεία στο Παλαιό Ψυχικό την Παρασκευή

Σε ανοιχτή γραμμή με τον ΕΟΔΥ βρίσκεται το Κολλέγιο Αθηνών μετά τη γνωστοποίηση της είδησης πως η 40χρονη τραπεζοϋπάλληλος που νοσηλεύεται στο Αττικό νοσοκομείο με κορονοϊό, είναι μητέρα δύο παιδιών που φοιτούν στο σχολείο.

Έτσι η διεύθυνση του Κολλεγίου Αθηνών ενημέρωσε με μήνυμα τους γονείς περί του θέματος αναφέροντας τα εξής:

«Αγαπητοί γονείς,

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μάς ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο κορονοϊό Covid 2019.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία.

Με εκτίμηση,

Απόστολος Αθανασόπουλος

Συνδιευθυντής Κολλεγίου Αθηνών

Συντονιστής Σχολικών Μονάδων Ε.Ε.Ι.».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κόρη της 40χρονης τραπεζικού βρίσκεται σε εκδρομή στο Λονδίνο.

Το κορίτσι φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να είχε ταξιδεύσει με τη μητέρα του στο Μιλάνο, και μετά την επιστροφή στην Ελλάδα, έφυγε για Λονδίνο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο Κολλέγιο Αθηνών είναι μαθητής και το δεύτερο παιδί της 40χρονης τραπεζικού.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή, για προληπτικούς λόγους τρία σχολεία στη περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο μέλος της σχολικής κοινότητας να έχει έλθει σε επαφή με άτομο που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Πρόκειται για:

-Το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών

– Το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Κολλεγίου Ψυχικού

– Το νηπιαγωγείο «Ι.Μ Καρράς».

Νόσησε και ο γιος της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, σήμερα έγινε γνωστό ότι μετά την 38χρονη επιχειρηματία στον χώρο της μόδας, από τη Θεσσαλονίκη, που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, νόσησε και ο γιος της.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το παιδί, μαθητής της Δ’ τάξης του δημοτικού είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στο ΑΧΕΠΑ, όπως και η μητέρα του. Το παιδί δεν πήγε στο σχολείο του τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη πήγαν εκδρομή.

Πάντως, για προληπτικούς λόγους κλείνει το σχολείο όπου πηγαίνει ο γιος της γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το 105ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης στη Μαλακοπή, που θα παραμείνει κλειστό για 14 μέρες. Σήμερα γίνεται απολύμανση στο σχολικό κτίριο από ειδικά συνεργεία.

“Το δεύτερο κρούσμα είναι το παιδί της 38χρονης γι’αυτό κλείνουμε και το σχολείο. Το παιδάκι δεν είχε πάει σχολείο τη Δευτέρα, εχθές πήγε μια εκδρομή το παιδάκι. Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων, στα παιδιά είναι ήπια νόσος σαν απλό συνάχι, θα πάρουμε τα μέτρα που χρειάζεται. Θέλουμε να καθυστερήσουμε τη διασπορά του ιού στην πατρίδα μας και γι’αυτό λαμβάνουμε αυτά τα μέτρα” απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσιόδρας.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για τα δύο κρούσματα

Τα δύο κρούσματα κορονοϊού – αρχικά η 38χρονη μητέρα και ύστερα ο γιος της- έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού τη Θεσσαλονίκη.

Η 38χρονη ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. είναι επιχειρηματίας από τον χώρο της μόδας, μητέρα ενός παιδιού και ασχολείται με τα κοινά στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν υποψήφια με κορυφαίο συνδυασμό της Θεσσαλονίκης.

Η επιχειρηματίας είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο, όπου και παρέμεινε για τέσσερις ημέρες, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το fashionweek.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το βράδυ της Δευτέρας η 38χρονη βρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο καθώς ασχολείται και με τα κοινά, ενώ το πρωί της Τρίτης παρουσίασε συμπτώματα και δύο οικεία της πρόσωπα τη μετέφεραν στο ΑΧΕΠΑ με αυτοκίνητο.

Μόλις έγινε γνωστό ότι το κρούσμα είναι θετικό αμέσως όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της ενημερώθηκαν ώστε να περιορίσουν τις επαφές με άλλους και ιδίως με άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Το δημοτικό συμβούλιο, το δημαρχιακό μέγαρο χαρακτηρίστηκε ζώνη υψηλού κινδύνου.

Δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι ενημερώθηκαν ώστε να περιορίσουν μετακινήσεις και επαφές μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας που δεν παρέστη στη σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο, βρίσκεται στο Δημαρχείο για να συντονίσει τις επόμενες κινήσεις. Το βράδυ θα γίνει απολύμανση και στο δημαρχιακό μέγαρο.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι η 38χρονη είχε παρευρεθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκη, που μετέδωσε ζωντανά η TV100 με τεχνικούς και δημοσιογράφους του σταθμού, από το πρωί της Πέμπτης λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα με ενημέρωση των εργαζομένων, παροχή αντισηπτικών και ειδικών μασκών, ενώ, σύμφωνα με το seleo.gr, ορισμένοι εργαζόμενοι υποβλήθηκαν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Δείτε τις ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας:

Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι

Την ακύρωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

“Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες”, ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.

Δεν θα πραγματοποιηθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε Πάτρα, Ρέντη, Ρέθυμνο, Έδεσσα, Καστοριά, Ραφήνα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Ναύπλιο, Ξάνθη, Μοσχάτο, Ζάκυνθο, Χίος, Μέθανα, Λευκάδα, Ναύπλιο, Ναύπακτος, Σκύρος, Λέσβος, Νάουσα, Αθήνα, Ελληνικό-Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Καλλιθέα, Πειραιάς, Περιστέρι, Κόρινθος, Αλιβέρι, Νιγρίτα, Καμένα Βούρλα, Άνδρος, Λαύριο, Λαμία, Φάρσαλα, Μαγούλα, Χαλκίδα, Λουτράκι, Νάξος.

Έκτακτα μέτρα στη Βουλή

Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό λαμβάνει και το ελληνικό κοινοβούλιο. Στα μέτρα που λαμβάνονται ήδη περιλαμβάνεται η απομάκρυνση των στέρεων σαπουνιών από όλες τις τουαλέτες της Βουλής και η αντικατάστασή τους μόνο με υγρά κρεμοσάπουνα, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού με αυτό τον τρόπο, ενώ το προσεχές διάστημα θα διαμορφωθεί δίπλα στο φυλάκιο επί της Βασ. Σοφίας ειδικός χώρος για τη μεταφορά και εξέταση πιθανού κρούσματος με συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας, δυσκολία στην αναπνοή, έναντι μίας εξέτασης στο ιατρείο της Βουλής.

Τι αποφασίστηκε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, αποφάσισε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε σήμερα με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.

Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ότι σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κτλ) θα επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σε καθημερινή βάση, αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ ότι θα γίνεται απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

Ειδικά ως προς την προστασία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε πως προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έκτακτα μέτρα σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα

Έκτακτα μέτρα σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και για το μεταναστευτικό.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του κατά το υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι “είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, την περαιτέρω διάδοση του ιού. Μόλις πληροφορήθηκα ότι ο υπουργός Υγείας έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής για αναστολή όλων των εκδηλώσεων του καρναβαλιού στη χώρα και θα προχωρήσουμε άμεσα στην υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης” και πρόσθεσε:

“Ως κυβέρνηση, βέβαια, αναπτύσσουμε και δράσεις για τις παράπλευρες συνέπειες ενός διεθνούς φαινομένου. Λαμβάνονται, ήδη, μέτρα από το υπουργείο Τουρισμού. Έχω ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών μία πρώτη αξιολόγηση για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις στην περίπτωση που το πρόβλημα κλιμακωθεί στην Ευρώπη.

Όσο για την αγορά, θέλω να τονίσω ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα τροφοδοσίας σε κανένα αγαθό. Ας μην δημιουργείται, λοιπόν, αγωνία και τεχνητή ζήτηση από τους καταναλωτές. Περιπτώσεις αισχροκέρδειας θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

Σχετικά με τον κορονοϊό και το μεταναστευτικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, “το μεταναστευτικό τώρα αποκτά μία νέα διάσταση, καθώς στις ροές προς την Ελλάδα περιλαμβάνονται άνθρωποι από το Ιράν -όπου είχαμε πολλά κρούσματα κορονοϊού- και πολλοί διερχόμενοι από το Αφγανιστάν. Τα νησιά μας, συνεπώς, τα οποία είναι, ήδη, επιβαρυμένα σε θέματα δημόσιας υγείας πρέπει να προστατευτούν διπλά. Να τα διασφαλίσουμε. Να το πω απλά, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποφύγουμε την εμφάνιση του ιού -ειδικά εκεί.

Από σήμερα, λοιπόν, η χώρα μας επικαλείται τον Κανονισμό 2016/399 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά την παράγραφο 6, περί ελέγχου για την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη: Ότι αναβαθμίζουμε στον ανώτερο βαθμό τον έλεγχο των συνόρων μας για τη μεγαλύτερη δυνατή ανάσχεση. Για το σκοπό αυτό έχω ήδη δώσει εντολές στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στον αρχηγό του Λιμενικού να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των σκαφών και τον αριθμό των περιπολιών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Και, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου πάντα, θα αυξήσουμε τους ελέγχους και στη θάλασσα και στην ξηρά.

Για την απόφαση αυτή έχω ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που οφείλει να την αντιμετωπίσει ως ένα μέτρο προστασίας της Υγείας ολόκληρης της Ευρώπης. Το ίδιο θα γίνει και προς την Τουρκία. Ενώ ξεκινά και μια διεθνής καμπάνια, στις γλώσσες των εθνικών ομάδων που κατευθύνονται προς Ελλάδα, με την προειδοποίηση ότι η χώρα δεν μπορεί, πλέον, να δέχεται άλλες παράνομες εισόδους. Οι ανακοινώσεις αυτές θα γίνουν στο διαδίκτυο και στις χώρες αφετηρίας των ροών”.

Πάντως, ο Πρωθυπουργός συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό. Όπως τόνισε: “Θέλω να τονίσω πόσο σημαντικό είναι όλοι να ακολουθούμε στην καθημερινότητά μας τις οδηγίες των ειδικών, των γιατρών. Θα συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης της κυβέρνησης για τα ζητήματα αυτά. Θέλω να επισημάνω τη σημασία της προσωπικής ευθύνης όλων μας και στο επίπεδο της προσωπικής υγιεινής και στο επίπεδο της συμπεριφοράς στην περίπτωση που κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι εντολές που έχει δώσει το υπουργείο και ο ΕΟΔΥ. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα ο πανικός”.

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας στον Realfm 97,8 για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων

“Ήμασταν προετοιμασμένοι για το πρώτο κρούσμα και για όσα άλλα εμφανιστούν. Υπάρχει ένα σχέδιο σε εξέλιξη, υπάρχει μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου οι πτυχές της οποίας θα αναπτύσσονται εφόσον έχουμε εξέλιξη της νόσου” δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

“Όσον αφορά το περιστατικό της Θεσσαλονίκης, ακούσατε και τους επιστήμονες να λένε ότι θα μπορούσε να βρίσκεται και σε κατ’οίκον περιορισμό. Βεβαίως είναι το πρώτο κρούσμα, οφείλαμε να δώσουμε περισσότερη προσοχή. Έχουμε ιχνηλατήσει τις επαφές της συγκεκριμένης κυρίας και είμαστε σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους και παράλληλα ενισχύουμε τις υγειονομικές δομές για να αντιμετωπίσουμε τυχόν άλλα κρούσματα” πρόσθεσε μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα.

“Το καλύτερο σχέδιο στις πύλες εισόδου της χώρας είναι η ενημέρωση. Η καλύτερη πρόληψη και δράση είναι να ενημερώσουμε σωστά τον κόσμο, να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης. Πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία. Το 85% και πλέον των περιπτώσεων αντιμετωπίζεται ως ήπια νόσος και δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας” ανέφερε ο υφυπουργός.

“Το λογικό είναι να υπάρξουν κι άλλα κρούσματα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Θα πρέπει να είμαστε σε θέση εφόσον τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά να τα αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ