Ζωγράφου: Η βόμβα ήταν γεμάτη καρφιά – Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα στου Ζωγράφου, όπου το πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός. Η βόμβα που βρέθηκε μέσα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, απέναντι από το Α.Τ. Ζωγράφου (το οποίο έχει γίνει πολλές φορές στόχος εμπρηστικών επιθέσεων, στο παρελθόν)

περιείχε αρκετή μεγάλη ποσότητας πυρίτιδας, καθώς και διάφορα αντικείμενα, όπως καρφιά. Κάτι που σημαίνει ότι στόχος των δραστών ήταν με την έκρηξη αυτά τα αντικείμενα να εκσφενδονιστούν σε μεγάλη απόσταση και να τραυματίσουν κάποιον. Θα μπορούσαμε να είχαμε ακόμη και νεκρό, λένε στελέχη τη ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας λόγο για ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι από το σημείο, όπου τοποθετήθηκε η βόμβα, περνούσαν και φοιτητές.Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης του Realfm Μαρίνος Αλειφέρης στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε ένα πλαστικό δοχείο, πίσω από το κτίριο της σχολής των πολιτικών μηχανικών. Μόνο ένα πεζοδρόμιο χωρίζει το συγκεκριμένο κτίριο από το Α.Τ. Ζωγράφου. Ο μηχανισμός ήταν κρεμασμένος πίσω από τα κάγκελα της μάντρας που χωρίζει το αστυνομικό τμήμα με την Πανεπιστημιούπολη

Τον εκρηκτικό μηχανισμό αντιλήφθηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος την ώρα που πάρκαρε τη μοτοσικλέτα του έξω από τη μάντρα της Πανεπιστημιούπολης. Ο αξιωματικός είδε καλώδια και ρολόι συνδεδεμένα με ένα μπουκάλι που ήταν τοποθετημένα πίσω από τη μάντρα και ενημέρωσε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Το σημείο αποκλείστηκε ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί. Διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό και προχώρησαν σε δυο ελεγχόμενες εκρήξεις .

Αυτή τη στιγμή γίνεται συλλογή υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού που θα βοηθήσουν στην έρευνα, ενώ ο τύπος της βόμβας θα αποτελέσει “κλειδί” για τις Αρχές για να οδηγηθεί στην ταυτότητα της οργάνωσης. Επίσης, προσπαθούν να συλλέξουν αποτυπώματα και αξιοποιήσιμο γενετικό υλικό από το σημείο. Σημειώνεται πάντως ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε τοποθετήθηκε στο σημείο ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης -ΒΙΝΤΕΟ

Πλάνα από τη στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης για την εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού, που βρέθηκε στα κάγκελα της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στις εικόνες φαίνεται ένα “σύννεφο” να υψώνεται από το σημείο όπου είχαν αποκλείσει οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου ειδικοί πυροτεχνουργοί να εξουδετερώσουν τη βόμβα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ