Συναγερμός για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια – Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι σε τρία χωριά – Εκκενώθηκε Μοναστήρι – ΦΩΤΟ αναγνώστη – ΒΙΝΤΕΟ

Μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους δίνουν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις στην Εύβοια, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

Η φωτιά καίει πευκοδάσος και βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Αγριλίτσα.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η Μονή Μακρυμάλλη, με τις αρχές να έχουν απομακρύνει τους τρεις μοναχούς και να τους έχουν μεταφέρει σε ασφαλές μέρος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν ισχύουν οι πληροφορίες ότι έχει δοθεί εντολή για την εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη, ωστόσο, όπως μεταδίδει το evianews οι κάτοικοι των χωριών βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Δείτε τη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr από τη φωτιά, όπως φαίνεται από τον οικισμό Μακρυμάλλη:

Οι δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 39 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 41 πυροσβέστες και έξι ομάδες ΜΕΤΠΕ με 12 πυροσβέστες. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω των ανέμων η οσμή του καπνού από την πυρκαγιά στην Εύβοια είναι έντονη και στην Αττική.

Οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά στην Εύβοια “πνίγουν” τη Χαλκίδα.

Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας: Είναι μία μεγάλη και δύσκολη φωτιά

“Είναι μία μεγάλη, επικίνδυνη και δύσκολη φωτιά η οποία βρίσκεται μέσα σε πυκνό πευκοδάσος, μακριά από κατοικημένες περιοχές, αλλά σε μεγάλο μέτωπο και με εναλλασσόμενους ανέμους”, είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Αλέξανδρο Κόντη και Τζένη Κριθαρά, σχετικά με την πυρκαγιά στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

“Έχουμε πλήρη ανάπτυξη στόλου και εναέριων μέσων, με το που ξημέρωσε ήδη πετούσαν τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα… Όλες οι δυνάμεις είναι σε ενέργεια και το αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο τρόπο. Πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε πιο αισιόδοξοι, αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σπανός και πρόσθεσε:

“Ο πιο κοντινός χιλιομετρικά οικισμός στο μέτωπο της φωτιάς είναι το Μακρυμάλλη, απέχει 7,3 χιλιόμετρα. Εάν για κάποιο λόγο αρχίζει να γίνεται πιο επικίνδυνο εντός 15 λεπτών θα έχει εκκενωθεί. Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε απόλυτα έτοιμοι και για αυτό το σενάριο”.

Ακούστε το ηχητικό:

Φωτιές και σε Θήβα και Ιωάννινα

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη άλλες δυο πυρκαγιές στη Θήβα και στα Ιωάννινα. Στην περιοχή Πρόδρομος του δήμου της Θήβας καίγεται δασική έκταση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στην περιοχή Κακόλακκος Πωγωνίου Ιωαννίνων φωτιά είναι σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με έξι οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες.Πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, ιδιαίτερα στην Αττική, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Πηγή ΦΩΤΟ: evianews.com

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/newse.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ