• Ισοβίτης μπαινόβγαινε σε αγροτικές φυλακές και έκανε ληστεία

  4:16 μμ, Πέμπτη 28 Μάρ 2019 4:16 μμ, Πέμπτη 28 Μάρ 2019

  Ένας ισοβίτης, φυσικός αυτουργός στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και καταδικασθείς για ανθρωποκτονία προ δέκα ετών, μπαινόβγαινε στις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας και φέρεται να συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία στο Ναύπλιο.

  Οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από την ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Ναύπλιο, με όπλο και αυτόματο, στις 24 Μαρτίου.

  Η αστυνομία πιστεύει ότι είχε και συνεργό στην ένοπλη ληστεία στο πρακτορείο, από το οποίο κατάφεραν να αποσπάσουν 1.500 ευρώ.

  Ο ίδιος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ήταν εκείνος που μπήκε μέσα στο κατάστημα, άρπαξε το χρηματικό ποσό και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού στην οποία βρισκόταν ο συνεργός του.

  Οι Αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» τις αγροτικές φυλακές, αλλά και το κελί του, σε μια προσπάθεια να βρουν στοιχεία που να τον συνδέουν με την ένοπλη ληστεία. Αν και δεν εντοπίστηκαν χρήματα, βρέθηκαν όμως τα ρούχα τα οποία φέρονται να συνδέονται με τη ληστεία που σημειώθηκε την παραμονή της 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο.

  Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, αυτά φέρονται να έχουν αναγνωριστεί ως εκείνα τα οποία φορούσε ο δράστης της ένοπλης ληστείας στο πρακτορείο επί της οδού Μπουμπουλίνας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το καθεστώς στις αγροτικές φυλακές είναι πιο… χαλαρό, ωστόσο από το νόμο προβλέπεται πως πρέπει να γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι. Ο συγκεκριμένος άνδρας, όπως τονίζουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, έβγαινε και επέστρεφε από τις φυλακές σαν στο… σπίτι του. Τουλάχιστον έως τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν γινόταν έλεγχος κατά την επιστροφή του από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

  Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ήδη σχηματίζεται εις βάρος του δικογραφία για συμμετοχή του στη συγκεκριμένη ληστεία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε κάνει κι άλλες… σκοτεινές αποδράσεις από τις αγροτικές φυλακές, προκειμένου να προχωρήσει σε αντίστοιχες εγκληματικές ενέργειες. Ακόμη ένα σενάριο που ελέγχεται είναι να έβγαιναν από τις φυλακές και άλλοι κρατούμενοι χωρίς να υπόκεινται στον απαραίτητο έλεγχο και αν φυσικά συνεργάζονταν μαζί του.

  Ο ισοβίτης, πάντως, είχε μιλήσει στις 21 Νοεμβρίου του 2018 σε ημερίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με θέμα τις αγροτικές φυλακές και την «κοινωνική επαγγελματική επανένταξη των κρατουμένων τους», κάνοντας μάλιστα και… θετικά σχόλια για τον τρόπο λειτουργίας. Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα όσα τραγικά συμβαίνουν μέσα στις ελληνικές φυλακές.

  ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα