• Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε διαρρήξεις- Πάνω από 200.000 ευρώ η λεία τους

  10:37 πμ, Πέμπτη 06 Δεκ 2018 10:37 πμ, Πέμπτη 06 Δεκ 2018

  Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία είχε κάνει τουλάχιστον 32 διαρρήξεις σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, την υπόθεση αυτή παρουσίασε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος. 

  «Η αστυνομική επιχείρηση  πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και έλαβε χώρα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας και είχε ως αποτέλεσμα τη διακρίβωση της δράσης και την αποδόμηση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διαρρήξεις 32 διαμερισμάτων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τρίκαλα», τόνισε ο κ. Ζησιμόπουλος.

  Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, «προχωρήσαμε στη σύλληψη 9 ατόμων, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση».

  Από την πλευρά του ο προϊστάμενος Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Β'  Πέτρος Τάνος είπε ότι η έρευνα των αστυνομικών διήρκεσε αρκετούς μήνες και πως οι 32 διαρρήξεις σπιτιών έγιναν το τελευταίο πεντάμηνο κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. 

  «Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες σε Θεσσαλονίκη και Πιερία, στην οποία συνέδραμαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν συνολικά 8 μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας από 26 έως 49 ετών», τόνισε ο κ. Τάνος επισημαίνοντας ότι «από τα μέσα Ιουλίου 2018 έως και τις αρχές Δεκεμβρίου, οι 6 από τους συλληφθέντες μαζί με 34χρονο ημεδαπό - ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης της χώρας - διέπρατταν συστηματικά κλοπές από διαμερίσματα, αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές».

  «Τα κλοπιμαία στη συνέχεια τα διέθεταν στα άλλα δύο μέλη που συνελήφθησαν, με σκοπό την περαιτέρω πώληση τους και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους. Ως προς τον τρόπο δράσης τους, παραβίαζαν τις πόρτες των διαμερισμάτων κυρίως με αντικλείδια που προμηθεύονταν από 36χρονο μέλος του κυκλώματος, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί», πρόσθεσε.

  Όπως σημείωσε ο κ. Τάνος, «με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν συνολικά τριάντα δύο 32 διαρρήξεις διαμερισμάτων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τρίκαλα, με τη συνολική τους λεία να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. Επίσης,  εκτός από τους παραπάνω συνελήφθη και μία 22χρονη ημεδαπή, η οποία μαζί με ακόμα μία γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί, παρείχαν πληροφορίες στο κύκλωμα για διαμερίσματα που μπαίνανε στο «στόχαστρο» των διαρρηκτών».

  Μάλιστα, επισήμανε ότι «σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών,
  • (1) πιστόλι, (1) πιστόλι κρότου αερίου, (1) αεροβόλο πιστόλι και (1) απομίμηση όπλου,
  • εξειδικευμένα διαρρηκτικά εργαλεία,
  • χρηματικά ποσά,
  • φορητός πομποδέκτης ρυθμισμένος σε συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • ένας ανιχνευτής μετάλλων και
  • ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα