Καταγγελία φοιτήτριας για καθηγητή: Ήθελε να με φωτογραφίσει με το σορτς

Φοιτήτρια ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Αθήνα αποκαλύπτει στο Star ότι καθηγητής της την κλείδωνε στην αίθουσα γιατί ήθελε να την φωτογραφίσει και ήταν ιδιαίτερα διαχυτικός.

Ο καθηγητής μάλιστα, όχι μόνο δεν έχει διωχθεί, αλλά προήχθη σε αναπληρωτή από επίκουρο. Τώρα που τα ονόματα ανοίγουν κινείται άρον – άρον η πειθαρχική δίωξη.

H φοιτήτρια εξομολογείται όσα έζησε για χρόνια στις αίθουσες πανεπιστημίου της Αθήνας. Μεσήλικας καθηγητής της έκανε δύσκολη της ζωή, καταγγέλλει.

Μία από τις αδυναμίες του ήταν να κλειδώνει τις φοιτήτριες στην τάξη

«Έχει τύχει να με κλειδώσει, ναι. Ήταν διαχυτικός. Υπήρχε σωματική επαφή. Κλείδωνε κορίτσια στην αίθουσα με πρόφαση ότι θέλει να κανονίσει μια φωτογράφιση πορτρέτων μαζί τους. Σε εμένα είχε πει για πορτρέτα, σε άλλες κοπέλες ίσως ήταν πιο διαχυτικός και πιο προσωπικά», αποκαλύπτει.

Η ανατριχιαστική συνομιλία του καθηγητή με φοιτήτρια, μέσω μηνυμάτων.

«Παρεμπιπτόντως, αυτό το δαντελέ σορτσάκι υπάρχει; (για φωτό σκέφτομαι εγώ). Λευκό (αν θυμάμαι σωστά). Αν όντως υπάρχει, κράτα το…», έγραφε ο καθηγητής,

Σύμφωνα με τις έγγραφες καταγγελίες των φοιτητριών που έφερε το Star στο φως της δημοσιότητας, ο συγκεκριμένος καθηγητής άφηνε συνεχώς σεξουαλικά υπονοούμενα, είχε εμμονή να τις φωτογραφίζει και ζητούσε να τις κάνει ιδιαίτερα μαθήματα, χωρίς πληρωμή.

«Εάν δεν κάνουν κάποια έξτρα μαθήματα μαζί του θα είναι δύσκολο να περάσουν το μάθημα. Όχι επί πληρωμή, απλά νομίζω ότι επειδή είχε περισσότερο προσωπικό χρόνο. Ήταν φιλικός με έναν πιο γλοιώδη τρόπο», καταγγέλει η φοιτήτρια.

«Κράταγε τα κορίτσια με έναν τρόπο που δεν πέρναγε το μάθημα. Είχε πει ότι αν δεν κάνεις ιδιαίτερα μαζί μου, θα είναι δύσκολο να περάσεις το μάθημα. Και αν κάποια κοπέλα αρνούνταν, ίσα – ίσα που έλεγε ότι ήταν χαρά του για να την ξαναδεί το επόμενο εξάμηνο».

Ο καθηγητής συνεχίζει να διδάσκει

Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο αλλά η απόφαση ακόμη εκκρεμεί, με τον καθηγητή να πηγαίνει κανονικά στο πανεπιστήμιο. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ οι προσπάθειες μας να επικοινωνήσουμε μαζί του απέβησαν άκαρπες.

Πηγή: Star

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ