Εξαρθρώθηκε σπείρα που “ρήμαζε” σπίτια στα Μεσόγεια

Σπείρα που διέπραττε κλοπές από σπίτια σε διάφορες περιοχές των Μεσογείων εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάτων-Αρτέμιδας. Ειδικότερα, συνελήφθησαν, έπειτα από καταδίωξη στα Σπάτα, δύο Αλβανοί, ηλικίας 30 και 42 ετών, μέλη της σπείρας. Σημειώνεται ότι ο 30χρονος είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Χανίων όπου κρατείτο, ενώ για τον 42χρονο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για κλοπή χρηματικού ποσού ύψους 42.000 ευρώ από ATM στην Αμαλιάδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, εδώ και τέσσερις μήνες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες στα Μεσόγεια. Η σπείρα, αφού παραβίαζε πόρτες ή παράθυρα, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Χαρακτηριστικό της δράσης της ήταν το γεγονός ότι είχε αναπτύξει δίκτυο κλεπταποδόχων στο οποίο διοχέτευε τα κλοπιμαία.

Κατά τη συνήθη τακτική τους, βραδινές ώρες εντόπιζαν τα σπίτια και ακολούθως χτυπούσαν τα κουδούνια τους, προκειμένου να βεβαιωθούν για την απουσία των ενοίκων. Κατόπιν, ο ένας εκ των δραστών παραβίαζε πόρτες και παράθυρα, ενώ ο άλλος παρέμενε στο αυτοκίνητο, εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου.

Στην κατοχή των δραστών, καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλήθος κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 6.720 ευρώ, ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες και φυσίγγια, φορητός ασύρματος, πλήθος κινητών τηλεφώνων και διαρρηκτικά εργαλεία. Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα περιπτώσεις κλοπών από οικίες στα Σπάτα, την Αρτέμιδα και τη Ραφήνα.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους ύστερα από μία απόπειρα διάρρηξης στα Μεσόγεια. Οι κάτοικοι της περιοχής είδαν το αυτοκίνητό τους και ειδοποίησαν την αστυνομία. Στη συνέχεια, ένα περιπολικό τους εντόπισε, ενώ ακολούθησε η καταδίωξη και η σύλληψή τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ