Έκρηξη στο Εφετείο – Πώς τοποθέτησαν τη βόμβα οι τρομοκράτες – Πυροβόλησαν τον φύλακα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλες υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο κτίριο του Εφετείου Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, από την ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 3:25 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Νωρίτερα άγνωστος είχε τηλεφωνήσει σε δύο Μέσα Ενημέρωσης και προειδοποίησε για την έκρηξη, δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτά.

“Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα” και ζήτησε επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτίρια.

Μετά το απειλητικό τηλεφώνημα, το σημείο αποκλείστηκε από την αστυνομία και στις 3:25 -την ώρα που είχαν πει- πραγματοποιήθηκε η έκρηξη, από την οποία προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στην είσοδο του Εφετείου, ενώ έσπασαν και τζάμια και σε απέναντι κτίρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αυτοκίνητο κλειστού τύπου με συρόμενη πόρτα στο πλάι σταμάτησε έξω από το Εφετείο Αθηνών. Στο όχημα φαίνεται ότι επέβαιναν τέσσερα άτομα. Δύο στο πίσω μέρος, ο οδηγός και ο συνοδηγός. Ο συνοδηγός φέρεται να ήταν ο άνδρας που κρατούσε τη βόμβα. Κατέβηκε και σχεδόν ταυτόχρονα από την συρόμενη πλαϊνή πόρτα του οχήματος βγήκε άλλο ένα άτομο. Ο συνοδηγός ανέβηκε τις σκάλες και έφτασε ως την είσοδο του κτιρίου όπου και τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Ο δεύτερος φέρεται να επιτηρούσε τον χώρο καλύπτοντας τις κινήσεις του ατόμου που τοποθετούσε τη βόμβα.

Στη θέα του αστυνομικού σκοπού, συνεργός των δραστών που ανέμενε σε όχημα, πυροβόλησε μια φόρα εναντίον του, χωρίς ωστόσο να του επιφέρει τραυματισμό.

Ωστόσο ο φύλακας του Εφετείου Αθηνών δήλωσε ότι τη βόμβα άφησαν άγνωστοι μέσα σε μια τσάντα στην είσοδο του Εφετείου και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Η περιοχή περιμετρικά του Εφετείου παραμένει αποκλεισμένη από την αστυνομία. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει αναλάβει τις έρευνες.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ στον Realfm 97,8 για την έκρηξη στο Εφετείο Αθηνών

Στην ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Εμείς ενημερωθήκαμε ότι στις 3 παρά 10 το πρωί άγνωστο άτομο ενημέρωσε δύο Μέσα Ενημέρωσης και είπε για τοποθέτηση βόμβας στην οδό Λουκάρεως στο Εφετείο της Αθήνας, έδωσε χρονικό όριο τα 40 λεπτά. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση από πλευράς μας για τον αποκλεισμό του χώρου. Έφτασε στο σημείο ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και στις 3:25 είχαμε την ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού” είπε ο κ. Χρονόπουλος και πρόσθεσε:

“Φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρή, υπάρχουν αρκετές ζημιές. Είναι ένας ιδιαίτερα συμβολικός στόχος. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει αναλάβει την προανάκριση. Υπάρχει η πληροφορία για δύο άτομα, όλα αυτά ελέγχονται”.

Ακούστε το ηχητικό:

Πυροβόλησαν τον φύλακα Όπως μετέδωσε ο διευθυντής ειδήσεων του Realfm 97,8, Νίκος Στραβελάκης, στην εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή, όταν οι τρομοκράτες έβαζαν τη βόμβα στο Εφετείο της Αθήνας, ένας από τους δράστες άνοιξε πυρ κατά του φρουρού, χωρίς να τον πετύχει.

“Μίλησα με κορυφαία πηγή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι τρομοκράτες ήταν τέσσερις , πήγαν στο Εφετείο στις 4 το πρωί με βαν. Άφησαν τον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό. Εκείνη την ώρα ένας αστυνομικός που ήταν μέσα τους αντιλήφθηκε και τους είπε τι κάνετε εσείς εδώ. Τότε ο οδηγός του βαν σήκωσε όπλο και πυροβόλησε” είπε ο Νίκος Στραβελάκης.

Ακούστε το ηχητικό:

Το καμένο βαν στα Εξάρχεια ανήκει στους τρομοκράτεςΈνα βανβρέθηκε καμένο στην περιοχή των Εξαρχείων, στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Οικονόμου και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για το όχημα με το οποίο διέφυγανοι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο Εφετείο. Στη συνέχεια το έκαψαν προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους. Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες του enikos.gr, το βαν είχε πλαστές πινακίδες, οι οποίες παρέπεμπαν σε ίδιου τύπου όχημα.

Στο σημείο έφθασε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα η Πυροσβεστική, η οποία έσβησε τη φωτιά, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ.Βρέθηκε κάλυκας στην είσοδο του Εφετείου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το “χτύπημα” στο Εφετείο, στην είσοδο του κτιρίου βρέθηκε κάλυκας, ύστερα από τον πυροβολισμό των δραστών εναντίον του φύλακα, ο οποίος τους είδε να τοποθετούν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ