Αυτός είναι ο “άτακτος” πρέσβης της Βενεζουέλας

Σάλος έχει προκληθεί από τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση πέντε γυναικών, από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας, Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες, κατά την οκτάμηνη θητεία του στην Αθήνα, το 2012, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας το «Πρώτο Θέμα».

Ο εν λόγω διπλωμάτης φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά πέντε υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, οι οποίες κατήγγειλαν ότι δέχονταν ψυχολογική και σωματική βία από τον Γκονσάλες καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται και η κόρη ενός υψηλόβαθμου κυβερνητικού αξιωματούχου.

Τα πέντε θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης παρά την πίεση που δέχτηκαν να καταγγείλουν τον πρέσβη στις ελληνικές Αρχές δεν το έκαναν και προσπάθησαν να λύσουν το θέμα υπηρεσιακά, όμως ο Μαδούρο κάλυπτε και προστάτευε τον Γκονσάλες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Στα τέλη του Μαρτίου του 2013 μάλιστα, η υπόθεση πήρε άλλες διαστάσεις καθώς ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, την οποία φέρνει στο φως το «Πρώτο Θέμα», στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Τέλος εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα στο οποίο περιμένω την συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά ΜΜΕ για να βλάψουν την αριστερά τόσο στην Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».

Ο Μαδούρο στη συνέχεια αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον πρέσβη όμως τα προβλήματα των υπαλλήλων δεν τελείωσαν, καθώς ο διπλωμάτης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, που ήταν προσωπικός του φίλος, να απολύσει τις υπαλλήλους πράγμα το οποίο έγινε.

Για την εν λόγω αποκάλυψη η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο έχων “αυταπάτες” κ. Τσίπρας, που επί χρόνια επικαλείται το δήθεν ηθικό του πλεονέκτημα, αποκαλύφθηκε.

Η στενή σχέση του με τον ηγέτη της Βενεζουέλας κ. Μαδούρο ήταν γνωστή από καιρό.

Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έφτανε στο σημείο να πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτοφανή συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας από πρέσβη της Βενεζουέλας, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες.

Αυτός είναι ο σεβασμός του κ. Τσίπρα για τις εργαζόμενες γυναίκες;

Ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις.

Να απαντήσει, αν συγκάλυψε μια υπόθεση που εκθέτει τη χώρα, για να μην πληγωθεί το γόητρο της τότε ανερχόμενης “Αριστεράς”».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα σχολίασε: «Είναι μια στάση απαράδεκτη, ουσιαστικά συγκάλυψης σκανδάλου για μικροπολιτικούς λόγους», συμπληρώνοντας πως «αυτό δεν είναι ηθική, δεν είναι αριστερά, θυμίζει τις πιο στυγνές εποχές καταπίεσης των γυναικών από τη συντήρηση».

Πάντως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου για το εν λόγω θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Σύρος πρόσφυγας παρέδωσε πορτοφόλι με χρήματα και πιστωτικές κάρτες

Στις φλόγες κοντέινερ στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας – ΦΩΤΟ

Στο εδώλιο ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ