Παγετός και χιόνια σε όλη τη χώρα – ΦΩΤΟ

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες μπορεί να έχει «ντύσει» τη χώρα στα λευκά, ωστόσο πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί ακόμα και στην Αττική καθώς και σε νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική από το Ηράκλειο, το Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή και βορειότερα το έχει ήδη «στρώσει» το χιόνι, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται, τα εκχιονιστικά μηχανήματα στα βόρεια προάστια της Αθήνας καθώς και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, φροντίζοντας να διατηρηθούν οι κεντρικοί δρόμοι ανοιχτοί, από το χιόνι, για την ομαλή διεξαγωγή της κίνησης των οχημάτων.

Αυτή την ώρα η Λεωφόρος Κηφισίας είναι καθαρή και τα οχήματα κινούνται χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, ο παγετός θα είναι το μεγάλο πρόβλημα πλέον και θα χρειαστεί οι οδηγοί να κινούνται με πολύ μικρές ταχύτητες προς αποφυγή ατυχημάτων.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η χιονόπτωση θα πλήξουν σήμερα την Αττική και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Επιπλέον, τα βουνά του λεκανοπεδίου έχουν γεμίσει με χιόνι. Στην Πάρνηθα η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος από το 21ο χλμ έως το καζίνο, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης στη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου, στη λεωφ. Χασιάς – Δερβενοχωρίων, στην επαρχιακή οδό Ψάθας – Δερβενοχωρίων και Αθηνών – Θήβας.

Στην Περιφέρεια έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε επαρχιακούς δρόμους της Καστοριάς, Αχαΐας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Χανίων, Λασιθίου και Ρεθύμνου.

Στα “λευκά” η βόρεια Εύβοια – ΦΩΤΟ

Χιονόπτωση σημειώνεται και στη βόρεια Εύβοια. Δείτε τη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του enikos.

To “έστρωσε” στις γειτονιές του Αμαρουσίου – ΦΩΤΟ

Στις γειτονιές των Αναβρύτων και του Πολύδροσου στο Μαρούσι το χιόνι κάλυψε τα πάντα. Δείτε τις φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες του enikos από τις συγκεκριμένες περιοχές.

Το χιονισμένο Χαλάνδρι – ΦΩΤΟ

Στα “λευκά” ντύθηκε και η περιοχή του Χαλανδρίου. Δείτε τη φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.

Το “έστρωσε” στο Κεφαλάρι – ΦΩΤΟ

Συνεχίζει η χιονόπτωση στα Βόρεια Προάστια της Αττικής αυτή την ώρα. Και η γειτονιά του Κεφαλαρίου στην Κηφισιά έχει “ντυθεί” στα λευκά, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πυκνό χιόνι στη Νέα Ερυθραία – ΦΩΤΟ

Στα λευκά έχει ντυθεί η Νέα Ερυθραία, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που σημειώθηκε στην περιοχή τις τελευταίες ώρες. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, τα πάντα είναι καλυμμένα από το χιόνι.

 

Δείτε τις φωτογραφίες

Στα “λευκά” τα Μελίσσια – ΦΩΤΟ

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται τις τελευταίες ώρες, στην περιοχή των Μελισσίων στα σύνορα με την Πεντέλη.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, στις συγκεκριμένες περιοχές, οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από χιόνι.

 

Δείτε τη φωτογραφία

Χιονίζει στο Μενίδι – ΦΩΤΟ

Χιόνι ρίχνει αυτή την ώρα στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας. Αναγνώστης του enikos.gr, από το Μενίδι μας έστειλε φωτογραφίες από την περιοχή.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Που χρειάζονται αλυσίδες

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην περιφερειακή οδό Αθηνών – Θηβών, Μάνδρας – Ειδύλλιας στα Βίλια, Βαρυμπόμπης – Κατσιμιδίου και στη λεωφ. Διονύσου στο ρεύμα προς Μαραθώνα. Επίσης αλυσίδες χρειάζονται σε πολλά σημεία των εθνικών και επαρχιακών δικτύων σε Φλώρινα, Καστοριά, Πέλλα, Ημαθία, Καρδίτσα, Λάρισα, Εύβοια, Φωκίδα, Βοιωτία, Αχαϊα, Ηλεία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Μεσσηνία, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χανιά και Λασίθι.

Διαβάστε επίσης:

Που θα χιονίσει σήμερα – Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

“Επί ποδός” τα εκχιονιστικά – ΦΩΤΟ

Στα “λευκά” η βόρεια Εύβοια – ΦΩΤΟ

To “έστρωσε” στις γειτονιές του Αμαρουσίου – ΦΩΤΟ

Το χιονισμένο Χαλάνδρι – ΦΩΤΟ

Το “έστρωσε” στο Κεφαλάρι – ΦΩΤΟ

Πυκνό χιόνι στη Νέα Ερυθραία – ΦΩΤΟ

Στα “λευκά” τα Μελίσσια – ΦΩΤΟ

Χιονίζει στην Πεύκη – ΦΩΤΟ

Χιονίζει στο Μενίδι – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ