15 τρικ που βοηθούν να χάσεις κιλά

15 τρικ που βοηθούν να χάσεις κιλά

 

Αν θέλετε να χάσετε κιλά, διαβάστε 15 τρικ που θα διευκολύνουν την προσπάθειά σας να αδυνατίσετε:

1.Πίνετε πολύ νερό ή άλλα ποτά χωρίς θερμίδες

Πριν πέσετε με τα μούτρα σε ένα σακουλάκι με πατατάκια, πιείτε πρώτα ένα ποτήρι νερό. Οι άνθρωποι πολλές φορές μπερδεύουν την δίψα με την πείνα, και έτσι καταλήγουν να τρώνε επιπλέον θερμίδες, όταν ένα παγωμένο ποτήρι νερό είναι πραγματικά αυτό που χρειάζονται. Αν το σκέτο νερό δεν κόβει το αίσθημα πείνας, δοκιμάστε ανθρακούχο νερό ή ένα τσάι με βότανα.

2.Να είστε επιλεκτικοί στα νυχτερινά σνακ.

Συνήθως εμφανίζεται απρόσεκτη κατανάλωση μετά το δείπνο, όταν τελικά κάθεστε και χαλαρώνετε. Το τσιμπολόγημα μπροστά από την τηλεόραση είναι από τους ευκολότερους τρόπους να ρίξεις τη διατροφή σου εκτός πορείας. Είτε κλείστε την κουζίνα μετά από μια συγκεκριμένη ώρα ή επέτρεψε στον εαυτό σου ένα σνακ χαμηλό σε θερμίδες.

3.Απολαύστε τα αγαπημένα σας φαγητά

Αντί να αποκόψετε τα αγαπημένα σας τρόφιμα εντελώς, κάντε περιορισμένα ψώνια. Αγοράστε ένα φρέσκο μπισκότο από το φούρνο αντί για ένα κουτί ή ένα μικρό μέρος γλυκού αντί για ολόκληρη τσάντα. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε τα αγαπημένα σας φαγητά- το κλειδί είναι το μέτρο.

4.Τρώτε πολλά μίνι-γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας

Αν τρώτε λιγότερες θερμίδες από όσες καίτε, θα χάσετε βάρος. Αλλά όταν είστε πεινασμένοι όλη την ώρα, η κατανάλωση θερμίδων μπορεί να είναι μια πρόκληση. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι  που τρώνε 4-5 γεύματα ή σνακ την ημέρα είναι σε καλύτερη θέση να ελέγξουν την όρεξη και το βάρος τους.

5.Τρώτε πρωτεΐνες σε κάθε γεύμα

Η πρωτεΐνη είναι το απόλυτο φαγητό, είναι πιο ικανοποιητική από τους υδατάνθρακες ή τα λίπη και σε κάνει να νιώθεις πλήρης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και ενθαρρύνει την καύση λίπους. Ενσωματώστε λοιπόν υγιείς πρωτεΐνες, όπως θαλασσινά, άπαχο κρέας, ασπράδια αυγών, γιαούρτι, τυρί, ξηρούς καρπούς, ή φασόλια στα γεύματά σας.

6.Προσθέστε μπαχαρικά

Προσθέστε μπαχαρικά και τσίλι στο φαγητό σας για να ενισχύσετε τη γεύση και να αισθάνεστε ικανοποιημένοι. Τα τρόφιμα που είναι φορτωμένα με μπαχαρικά είναι πιο “βαριά” και έτσι δεν θα φάτε μεγάλες ποσότητες.

7.Βάλτε στην κουζίνα σας υγιεινά και βολικά φαγητά.

Έχοντας έτοιμα για κατανάλωση σνακ και γεύματα έχετε σίγουρη επιτυχία. Θα είναι λιγότερο πιθανό να παραγγείλετε μια πίτσα αν μπορείτε μέσα σε δέκα λεπτά να έχετε ένα υγιεινό γεύμα. Εδώ είναι μερικά τέτοια προϊόντα: κατεψυγμένα λαχανικά, ζυμαρικά ολική αλέσεως, τυρί με χαμηλά λιπαρά, κονσερβοποιημένες ντομάτες, φασόλια σε κονσέρβα, προ-μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλο στη σχάρα, χόρτα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ