10 οφέλη του σεξ για την υγεία

10 οφέλη του σεξ για την υγεία

 

1. Λιγότερο Στρες / Βελτίωση της Αρτηριακής Πίεσης

Το σεξ μπορεί να μειώσει το άγχος και την αρτηριακή σας πίεση.

Αυτή η διαπίστωση προέρχεται από μια σκοτσέζικη μελέτη 24 γυναικών και 22 ανδρών που κρατούσαν αρχεία της σεξουαλικής τους δραστηριότητας. Οι ερευνητές τους πέρασαν από στρεσογόνες καταστάσεις – όπως το να κάνουν μια ομιλία σε κοινό – και έλεγχαν την αρτηριακή τους πίεση.

Οι άνθρωποι που είχαν σεξουαλική επαφή ανταποκρίνονταν καλύτερα στο στρες σε σχέση με αυτούς που ασχολούνταν με άλλες σεξουαλικές συμπεριφορές ή που απείχαν.

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η διαστολική αρτηριακή πίεση (ο κατώτατος αριθμός της αρτηριακής σας πίεσης) τείνει να είναι χαμηλότερος σε άτομα που συζούν και κάνουν συχνά σεξ.

2. Το σεξ ενισχύει την ανοσία

Το σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα ενός αντισώματος που ονομάζεται ανοσοσφαιρίνη Α ή IgA, η οποία μπορεί να σας προστατεύσει από κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Wilkes είχε 112 φοιτητές οι οποίοι κρατούσαν αρχεία της συχνότητας που έκαναν σεξ και παρείχαν επίσης δείγματα σιέλου για τη μελέτη. Όσοι έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα της IgA, ένα αντίσωμα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποφυγή ενός κρυολογήματος ή άλλης λοίμωξης, σε σχέση με άλλους φοιτητές.

3. Το σεξ καίει θερμίδες

Με τριάντα λεπτά σεξ μπορεί να κάψετε 85 ή και περισσότερες θερμίδες. Μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά μαζεύονται: σε 42 ημίωρες συνεδρίες θα κάψετε 3.570 θερμίδες, αρκετές για να χάσετε μισό κιλό. Διπλασιάζοντας τα, θα μπορούσατε να χάσετε 1 κιλό σε 21 ωριαίες συνεδρίες.

«Το σεξ είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης», λέει η σεξολόγος Patti Britton. Χρειάζεται τόσο σωματική όσο και ψυχολογική εργασία, με προϋπόθεση ότι το κάνετε καλά.

4. Το σεξ βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Μία Βρετανική μακροχρόνια μελέτη 20 χρόνων δείχνει ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες για ένα θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο από ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά τον μήνα.

Και παρόλο που κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι μπορεί να ανησυχούν ότι το σεξ θα μπορούσε να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο, η μελέτη δεν βρήκε καμία σχέση ανάμεσα στο πόσο συχνά οι άνδρες έκαναν σεξ και πόσο πιθανό θα ήταν να έχουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ