Ζωή Κωνσταντοπούλου στον ΑΝΤ1: « Για να μας χτυπάνε όλοι μάλλον κάτι κάνουμε καλά – Οι βουλευτές μου θα είναι μαχητές»

«Λέμε καθαρά ότι θα είμαστε η αντιπολίτευση που δεν υπήρξε ποτέ, θα είμαστε εκεί και θα υπερασπιζόμαστε την κοινωνία» τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Για να μας χτυπάνε όλοι μάλλον κάτι κάνουμε καλά» δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου για τα πυρά που δέχονται τις τελευταίες ημέρες η ίδια και η Πλεύση Ελευθερίας από άλλους πολιτικούς αρχηγούς. «Νομίζω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει και αυτό είναι που προκαλεί όλες αυτές τις επιθέσεις. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι στην Πλεύση Ελευθερίας μπορεί να δει και βλέπει την πραγματική προοπτική για μία αληθινή αντιπολίτευση, που θα τον υπερασπιστεί, που θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, που θα είναι εκεί, που δεν θα απουσιάζει, που δεν θα κοιμάται, που δεν θα εγκαταλείπει από τα βουλευτικά έδρανα» πρόσθεσε.

Σχετικά με τις αντιδράσεις στελεχών του κόμματος της, που αποχώρησαν και την καταγγέλλουν, έπειτα από αλλαγές στην σειρά των ονομάτων στα ψηφοδέλτια, καθώς σε αυτές τις εκλογές θα βγουν βουλευτές βάσει λίστας, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Το θέμα για εμάς έχει κλείσει. Η νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στα κόμματα να αλλάζουν και να φτιάχνουν καινούριες λίστες. Τα μεγάλα κόμματα συνηθίζουν να μην αλλάζουν την σειρά για να μην έχουν εσωτερικούς τριγμούς. Τα μικρά κόμματα ή τα νέα κόμματα έχουν ευκαιρία να ανασυνταχθούν και να φτιάξουν νέες λίστες. Το έκαναν και άλλοι, αλλά εμείς το ανακοινώσαμε. Ήταν ενήμεροι και σύμφωνοι όλοι».

«Έκανε το ίδιο ο Γιάνης Βαρουφάκης στον Νότιο Τομέα Αθηνών, στον Δυτικό Τομέα Αθηνών και στην Β’ Πειραιώς. Το ίδιο έκανε ο Βελόπουλος που εξαφάνισε δύο εκλεγμένους βουλευτές, εμείς δεν είχαμε εκλεγμένους βουλευτές. Το ίδιο έκανε το κόμμα ΝΙΚΗ. Διαβάζω 161 αλλαγές. Γιατί δύο εβδομάδες γίνεται η επίθεση στην Πλεύση Ελευθερίας και σε μένα προσωπικά, για κάτι που έκαναν όλοι; Αυτά για να δουν τι πρεσβεύουμε», συμπλήρωσε.

Απαντώντας στον Δημήτρη Κουτσούμπα και όσα είπε για εκείνη σε πολιτική συγκέντρωση, αλλά και στον ΑΝΤ1, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε  «Ο κ. Κουτσούμπας ειρωνεύτηκε την αγάπη και την καρδιά και του απάντησα ότι με ειρωνείες δεν αλλάζει ο κόσμος, με αγάπη αλλάζει. Είπε δεν με είδε στους αγώνες, ίσως επειδή δεν ήταν εκεί, όμως, με έχουν δει τα μέλη του ΚΚΕ, που έχω υπερασπιστεί».

«Το ΚΚΕ μέχρι το 2015 έλεγε δεν είναι τα μνημόνια, είναι ο καπιταλισμός. Το 2015 έλεγε είναι τα μνημόνια. Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο προωθήθηκε ως έπρεπε στα αρμόδια υπουργεία και όταν γύρισε στην Βουλή έκανε την κωλοτούμπα ο Τσίπρας», πρόσθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναφορικά με τις επιθέσεις του Αλέξη Τσίπρα προς εκείνη, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε «γιατί αυτό το μίσος και η τοξικότητα από έναν πολιτικό; Είμαστε πολλοί γενναιόδωροι και ξεχνάμε ως λαός. Ας θυμηθούμε ποιους καλούσε στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Τσίπρας να τον ψηφίσουν. Και ας καταλάβουμε γιατί τώρα επιτίθεται στην Πλεύση Ελευθερίας».

Ως προς το είδος της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει το κόμμα της, εάν μπει στην Βουλή, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε «Εμείς λέμε καθαρά ότι θα είμαστε η αντιπολίτευση που δεν υπήρξε ποτέ, θα είμαστε εκεί και θα υπερασπιζόμαστε την κοινωνία. Σε τρία επίπεδα που έχουμε ανακοινώσει, θα συγκροτήσουμε μία αντιπολίτευση μοναδική. Την ονομάζουμε “Αντιπολίτευση Υπεράσπισης” και έχει να κάνει με την ανά πάσα στιγμή παρουσία και παρέμβαση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας που θα είναι ισχυρή. Φτιάχνω κοινοβουλευτική ομάδα από “μαχητές”, γιατί θα είναι 1 προς 10-15 βουλευτές της κυβέρνησης. Θα είμαστε εκεί, πάντα διαβασμένοι σε όλα τα θέματα και θα παρεμβαίνουμε».

Και συμπλήρωσε: «Ψηφιακά ο κάθε πολίτης θα μπορεί να είναι σε άμεση σύνδεση διαρκώς με την ΚΟ. Πυλώνας της αντιπολίτευσης υπεράσπισης όπως την λέμε και της ψηφιακής αντιπολίτευσης που θα χτίσουμε είναι τα δικαιώματα μου ως πρώην Προέδρου της Βουλής, όπως η δυνατότητα να παρεμβαίνω ανά πάσα στιγμή για 12 λεπτά ακόμη και όταν δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα βουλευτές και αρχηγοί, ακόμη και σε διαδικασίες που είναι κατεπείγουσες και παράλληλα να συμμετέχω και στην Διάσκεψη των Προέδρων στην Βουλή, όπου θα έχουμε τελικώς δύο ψήφους λόγω της ιδιότητας μου αυτή».

«Θέλεις να είσαι εσύ στην Βουλή; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτουμε στους πολίτες και τους λέω να μην αφήσουμε να περάσουν άλλα τέσσερα χρόνια με τους ιδίους πολιτικούς που διαγκωνίζονται ποιος θα πει την καλύτερη ατάκα στην Βουλή» κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ