Ζαχαριάδης: Έχουμε σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ – Η Γεροβασίλη μπορεί να παίξει συνθετικό ρόλο

«Απολύτως θετική» χαρακτήρισε την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για όσα έγιναν κατά την πρώτη ημέρα του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα.

«Σηκώνει το μπόι του και λέει τα πράγματα με τον τρόπο που εκείνος τα βλέπει», είπε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι «έχουμε σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ».

Είπε ωστόσο πως, «έχουμε και μία διαδικασία που αυτή η ηγεσία μπορεί να αλλάξει», παρατηρώντας πως, «κατά την περίοδο Κασσελάκη, αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει βήμα σταθεροποίησης, το κόμμα κατρακυλά», διαπιστώνοντας πως, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οργανωτικά και πολιτικά αφυδατωμένος σε σχέση με το πώς ήταν».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιστρέψει στην πολιτική λειτουργία, να ισχυροποιηθεί ως κόμμα και φυσικά θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα στο συνέδριο», σημείωσε σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για την προεδρία απέναντι από τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Κατά την άποψή μου ναι, η Όλγα Γεροβασίλη μπορεί να παίξει τον συνθετικό ρόλο», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

«Εγώ δεν δέχομαι όμως να λέει ο αρχηγός του κόμματος “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”. Εγώ δεν μπήκα σε κόμμα αντιπάλων. Αυτό είναι μια απολίτικη ,αυταρχική αντιμετώπιση των πραγμάτων» είπε, αφήνοντας αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Πρέπει να διεξάγουμε έναν πολιτικό και φυσιολογικό διάλογο στο κόμμα μας, δεν θα το κάνουμε αρένα. Δεν αντιμετωπίζουμε εχθρούς», είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ερωτηθείς αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση επανεκλογής της του Στέφανου Κασσελάκη, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε πως, «εγώ 20 χρόνια έχω αλλάξει τρεις προέδρους και θα αλλάξω και τέταρτο».

Και κατέληξε: «δεν υπάρχει λευκή επιταγή σε κανέναν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του 4%».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ