Χρυσόγονος: Στη διαπραγμάτευση να λάβει μέρος και η αντιπολίτευση

«Στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές καλό θα ήταν να συμμετέχουν με παρατηρητές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης» είπε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή.

«Να στέλνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης παρατηρητές στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και εκεί όπου υπάρχουν συγκλίσεις, να προβληθούν αυτές οι συγκλίσεις προς τα έξω» σημείωσε ο κ. Χρυσόγονος.

«Όλοι έχουν τις ευθύνες τους και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Όλοι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους, πρέπει να διδαχθούμε από το ιστορικό μας παρελθόν, όπου ενώ βρισκόμασταν σε κρίσιμες στιγμές τρωγόμασταν μεταξύ μας και στο τέλος τα καταφέρναμε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Για να γίνουν τα πράγματα που χρειάζονται πρέπει να συμβάλουν και τα άλλα κόμματα, δεν αρκεί μόνο να αλλάξει πολιτικές σε κάποια ζητήματα η κυβέρνηση πρέπει να συμβάλουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πρέπει να υπάρξει πιο σοβαρός πολιτικός διάλογος στον τόπο και μεταξύ των κομμάτων και στο εσωτερικό των κομμάτων. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και συμπεριφορά ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία αν θέλουμε να ανατάξουμε τις αιτίες που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία και που δυστυχώς υπάρχουν ακόμα».

Αναφερόμενος στην επιστολή Τσακαλώτου ο κ. Χρυσόγονος σημείωσε ότι «είναι οδυνηρό να απολογείσαι στους ξένους για αυτά τα οποία κάνεις στο εσωτερικό της χώρας για να ανακουφίσεις τους κοινωνικά ασθενέστερους. Δυστυχώς, η χώρα βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση εδώ και 6,5 χρόνια που έχει γίνει δοσομανής, διότι εξαρτάται κάθε φορά από την επόμενη δόση του διακρατικού δανεισμού. Πρέπει να απεξαρτηθούμε και η απεξάρτηση δεν θα επιτευχθεί με το να εκτοξεύουμε το πολιτικό θερμόμετρο στη στρατόσφαιρα».

Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Λεβέντης: Στη Βουλή συναντάω μία δικτατορία ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου – ΒΙΝΤΕΟ

Φλαμπουράρης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και του χρόνου 13η σύνταξη – ΒΙΝΤΕΟ

Μαξίμου: Ολομέτωπη η αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ