Χριστοφιλοπούλου: “Ο πρύτανης επέλεξε το θέατρο”

Χριστοφιλοπούλου: “Ο πρύτανης επέλεξε το θέατρο”

 «Είναι κρίμα που ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών επέλεξε το θέατρο και όχι να λύσουμε από κοινού την τραγωδία και το δράμα που ζουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους. Ο καθένας πρέπει να παίρνει τις ευθύνες του και, μέχρι στιγμής ο πρύτανης του ΕΚΠΑ δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των ευθυνών του» υποστήριξε η  υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου σε συνέντευξή της  στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ». Η υφυπουργός τόνισε ότι ένα μεγάλο κομμάτι των διοικήσεων, είτε στα Πανεπιστήμια, είτε στο δημόσιο, ζούσε με τη νοοτροπία της συνδιοίκησης, κυρίως με φοιτητικές ή συνδικαλιστικές παρατάξεις και επισήμανε ότι «αυτό πρέπει να τελειώνει. Η χώρα χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο ηγεσίας και διοίκησης, με δημοκρατία και σεβασμό στους θεσμούς».

Όταν ρωτήθηκε για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είπε: Η τρόικα δεν ζητά περισσότερες απολύσεις και ούτε θα μπορούσε, διότι έχει διαπιστώσει ότι στο ΥΔΜΗΔ έχουμε πετύχει τους ποσοτικούς στόχους. Είναι η ώρα να πάμε στους ποιοτικούς στόχους, όπως στη θεσμοθέτηση ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο Δημόσιο με βάση τις ανάγκες των φορέων, ο οποίος θα αποσυνδέεται από τη διαθεσιμότητα.  Όταν γίνεται συστηματική και οργανωμένη δουλειά, η χώρα έχει τη δυνατότητα να αυξάνει τις δυνατότητες διαπραγμάτευσης. Για παράδειγμα, τώρα, μπορούμε να διεκδικήσουμε ότι, από την αναδιάρθρωση που θα προκύψει από την Αμυντικές Βιομηχανίες, όσοι υπάλληλοι αποχωρήσουν, θα προσμετρηθούν στις συνολικές αποχωρήσεις».

Όσο για το χώρο της Κεντροαριστεράς τόνισε ότι χρειάζεται ανασύνθεση. «Το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί μεγάλο κόστος για σοβαρές επιλογές, ενδεχομένως και λάθη, που έκανε, προκειμένου να σωθεί η χώρα. Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, αν ξεπεράσουμε τη νοοτροπία του να έχει ο καθένας μας από ένα φέουδο. Χρειάζεται αναδιάταξη της παράταξης, ώστε η χώρα να έχει το Κέντρο και την Κεντροαριστερά που της αξίζει».  Η άποψή της κυρίας Χριστοφιλοπούλου για την κίνηση των 58 είναι ότι πρόκειται για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς και ανοίγει δρόμους γιατί όπως είπε: «εκείνο που χρειαζόμαστε είναι ενότητα και, κυρίως, εθνική ενότητα, παρά τις διαφορές μας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ