Βουλή: Κόντρα Μητσοτάκη – Φάμελλου με φόντο τον Πάνο Καμμένο και την έκθεση του Economist

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Σωκράτη Φάμελλο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια που ψηφίζεται απόψε. Η αναφορά του πρωθυπουργού στον Πάνο Καμμένο αλλά και το θέμα του Economist προκάλεσαν την αντιπαράθεση.

«Αποκρύψατε την αλήθεια γιατί δεν προχωρήσατε στη μεταρρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια. Έχει το όνομα “Πάνος Καμμένος”» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Σωκράτη Φάμελλο.

«Η κεντροδεξιά παράταξη έχει το θάρρος και την υλοποιεί», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ απευθυνόμενος στον κ. Φάμελλο είπε να δούμε και πόσοι θα απέχουν από εσάς και τι θα κάνει ο Παύλος Πολάκης.

Ακόμη ανέφερε ότι του έκανε εντύπωση η σιωπή του Νίκου Ανδρουλάκη ενώ, όπως τόνισε, «ορισμένοι βγήκαμε και υπερασπιστήκαμε την άποψή μας με θάρρος».

«Ζήτημα συνοχής της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν υπάρχει», είπε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός.

Ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι «έτοιμη εδώ και πολύ καιρό να κάνει αυτό το βήμα», ενώ διερωτήθηκε αν είναι το ίδιο έτοιμοι και οι βουλευτές της ΝΔ και στηλίτευσε την «ανεπάρκεια» της ΝΔ να το ψηφίσει μόνη της.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΟ σχολίασε ότι το νομοσχέδιο είναι «ατελές», ωστόσο τόνισε ότι «πάει την κοινωνία μπροστά» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να «αναγνωρίσει ότι άλλοι άνοιξαν τους δρόμους», επισημαίνοντας ότι «χωρίς το σύμφωνο συμβίωσης και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ για ορατότητα, αυτό το νομοσχέδιο δεν θα ερχόταν».

Για τον Economist

Το «Intelligence Unit» του Economist που κατατάσσει την Ελλάδα στις 20 καλύτερες Δημοκρατίες του κόσμου με συνολική βαθμολογία 8,14 στα 10 και που αναφέρει ότι «η γενέτειρα της Δημοκρατίας έχει λόγους να πανηγυρίζει, αφού επέστρεψε στην «πλήρη δημοκρατία» στην κατάταξη του «Δείκτη Δημοκρατίας» του 2023», βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στη Βουλή.

«Ήταν τελικά η μεγάλη κεντροδεξιά ΝΔ που έκανε πράξη αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό το κόμμα που περπατά σταθερά στον δρόμο του κράτους δικαίου και της ισονομίας. Αναγνωρίζεται και διεθνώς. Τι έχετε να πείτε για το γεγονός ότι το Economist κατέταξε την Ελλάδα στην 20η θέση παγκοσμίως στο δείκτη δημοκρατίας; Αυτά γιατί δεν τα λέτε στο ευρωκοινοβούλιο όπου πάνε οι ευρωβουλευτές σας και ασχημονούν και το μόνο που κάνουν είναι να ψηφίζουν ψηφίσματα κατά της χρηματοδότησης της πατρίδας; Θα μας κουνάτε το δάκτυλο και για το κράτος δικαίου…», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

«Οι περισσότεροι Έλληνες παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι περήφανοι για την πατρίδα τους και χαρούμενοι που κινούμαστε σε ένα ρεύμα προόδου», σημείωσε.

Ο Σωκράτης Φάμελλος δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν είπε το παραμικρό για το ψήφισμα – κόλαφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Την άλλη φορά που θα πάτε στο Ευρωκοινοβούλιο να πείτε ότι εγώ δεν σας λογαριάζω γιατί προτιμώ να δίνω αξία στο Economist και να γράφω την γνώμη σας στα παλιά σας παπούτσια. Γιατί αυτό είπατε» τόνισε και πρόσθεσε:

«Αντί να δώσετε μία απάντηση στο ψήφισμα καταπέλτης του Ευρωκοινοβουλίου που μας θέτει στη μαύρη λίστα των χωρών της Ευρώπης ως προς τη δημοκρατία…»

Ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι «είμαστε υπερήφανοι για τους ευρωβουλευτές μας. Είναι 2. Οι άλλοι 328 τι είναι παραπλανημένοι; Είστε σοβαροί; Αναγνωρίσατε ότι έχουμε την πλειοψηφία του Ευρωκοβοινοβουλίου. Βουλευτές του Μακρόν, Σοσιαλιστών, Πρασίνων. Είναι πράγματι δικοί μας γιατί είναι στη μεγάλη προοδευτική δημοκρατική οικογένεια που ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του αμφισβητεί ότι είναι η Ελλάδα. Δεν έχετε το δικαίωμα να είμαστε στη μαύρη λίστα των χωρών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ