Βίτσας μετά τη διαγραφή του: Δεν έχω διάθεση να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ – Λέω «ναι» στο να μιλήσει ο Τσίπρας

Από φίλους του ενημερώθηκε ο Δημήτρης Βίτσας για τη διαγραφή του από τον Στέφανο Κασσελάκη το βράδυ της Δευτέρας. Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, «δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί».

Βίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη χειρότερη στιγμή του – Δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, «ο Κασσελάκης μου έχει πει ότι είναι πιο Αριστερός από εμένα και του είχα πει μακάρι». Ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι «μπορώ να συνυπάρξω με τον Κασσελάκη αλλά με δίκαιους όρους και όχι με τη δαμόκλειο σπάθη της διαγραφής πάνω από το κεφάλι μου».

Στην ερώτηση αν είχαν γίνει αντιληπτές στον ΣΥΡΙΖΑ οι θέσεις Κασσελάκη που αποκαλύφθηκαν από το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ, ο κ. Βίτσας απάντησε ότι «αρκετοί σε δηλώσεις μας το εντοπίζαμε το θέμα, δεν φαίνεται, όμως, ότι για 70.000 συντρόφους αυτό είχε σημασία».

«Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει πρόεδρος κάποιος που στην ουσία έχει μόλις γίνει μέλος του κόμματος» σχολίασε δηκτικά ο κ. Βίτσας παραθέτοντας ότι «για να γίνει κάποιο μέλος της επιτροπής δεοντολογίας πρέπει να είναι 5 χρόνια μέλος του κόμματος αλλά χρειάζεται μηδέν χρόνο για να γίνει πρόεδρος και 2 ευρώ για να γίνει μέλος και να ψηφίσει».

Όσον αφορά στις αιχμές που άφησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον ίδιο στην ανάρτηση διαγραφής, ο κ. Βίτσας σχολίασε με νόημα «αυτά είναι βαριές κουβέντες που λέγονται…»

Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι «έχουμε έχουμε μπροστά μας καταστατικές διαδικασίες» και ότι «εγώ με τον Τσίπρα και κάποιους άλλους στήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και κερδίσαμε τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση. Δεν ζητήσαμε ποτέ αξιώματα».

Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «Λέω ναι στο να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας αλλά σέβομαι και την επιλογή του».

Σε ερώτηση για την «Ανανεωτική Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά», ο κ. Βίτσας απάντησε πως «δεν έχουμε καμία διάθεση να φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που είπα είναι ότι ένα κόμμα ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ