Βίτσας: Κουτή η συζήτηση περί Grexit και νομίσματος

«Η συζήτηση περί Grexit και νομίσματος είναι κουτή. Δεν τρενάρουμε καμία διαπραγμάτευση. Είναι προς το συμφέρον όλων να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Star».

Παράλληλα επανέλαβε, ότι «καμία συμφωνία δεν έχει κλείσει, αν δεν έχει κλείσει ολόκληρη».

«Όταν προσέρχεται κανείς σε διαπραγμάτευση, βάζει τα οριακά προς τα πάνω σημεία του, με σκοπό σε ένα άλλο επίπεδο να βρεθεί η χρυσή τομή. Αυτό που επιζητούμε είναι να υπάρχει μια ισορροπία που θα διαμορφώνει σταθερότητα στην οικονομία και την κοινωνία, όχι καινούργια βάρη στην κοινωνία και να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις δυνατότητές μας. Ακόμα και το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2018 και το 2019, το 3,5%, βασίζεται σε εκτιμήσεις ανάπτυξης 2,7%, αυτό δεν πρέπει να διακοπεί», παρατήρησε.

«Στις 15 Μαρτίου στην Ολλανδία, θα γίνουν εκλογές και θα είναι και προς το συμφέρον του κόμματος και της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει ο κ. Ντάισελμπλουμ, αυτή η συμφωνία να έχει κλείσει μέχρι τότε. Όλοι πρέπει να εργαστούμε όσο σκληρά χρειάζεται. Το όριο δεν είναι το δυνατό, αλλά είναι αυτό που χρειάζεται. Δεν είναι θέμα ανταλλαγμάτων. Θέλουμε να φύγουμε το 2018 από την επιτροπεία» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Βίτσας στον Realfm 97,8: Στην παρούσα φάση δεν μπορεί να συζητηθεί αφορολόγητο

Ο Βίτσας απαντά στον Φίλη: Δεν πηγαίνουμε αμέριμνοι στη διαπραγμάτευση – ΒΙΝΤΕΟ

Μοσκοβισί: Τώρα πια δεν υπάρχει η απειλή του Grexit

Γερμανικός Τύπος: Η ελληνική κρίση χτυπά ξανά σε ακατάλληλη στιγμή

Αναγνωστοπούλου: Ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει από εμάς «λευκή επιταγή»

Metron Analysis: Τρεις στους δέκα Έλληνες υπέρ της δραχμής

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.