Βίντεο ντοκουμέντο από το Φαρμακονήσι: Η παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τους Τούρκους

Βίντεο από το προκλητικό επεισόδιο παρενόχλησης σκάφους του λιμενικού στο Φαρμακονήσι από τουρκικά σκάφη έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Φαρμακονήσι: Προκλητική η Άγκυρα για το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό – Διαστρεβλώνει τα γεγονότα – ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Το επεισόδιο συνέβη χθες Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, το ενώ όταν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών εντός ελληνικών χωρικών υδάτων νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου. Η τουρκική ακταιωρός άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους, το πλήρωμα του οποίου προχώρησε σε ρίψη προειδοποιητικών βολών.

Σύμφωνα με πλάνα που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ, τα τουρκικά σκάφη φαίνονται μια ανάσα από το Φαρμακονήσι. Έλληνες ψαράδες, που βρίσκονταν κοντά, ενημέρωσαν το Λιμενικό για τις κινήσεις των Τούρκων και η αντίδραση ήταν άμεση.

Φαρμακονήσι: Παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό – Οι επικίνδυνοι ελιγμοί και οι προειδοποιητικές βολές

Το περιπολικό του Λιμενικού σπεύδει στο Φαρμακονήσι όπου ένας στολίσκος τουρκικών αλιευτικών έχει εισβάλει στα ελληνικά ύδατα συνοδεία μιας ακταιωρού. Το τουρκικό σκάφος μάλιστα σε μια προκλητική όσο και επικίνδυνη κίνηση κάνει ελιγμό εμβολισμού του ελληνικού.

Ο χειριστής του ελληνικού σκάφους προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση, ενώ ταυτόχρονα οι άνδρες του Λιμενικού έριξαν προειδοποιητικές βολές αναγκάζοντας την τουρκική ακταιωρό να αποχωρήσει.

Η ανακοίνωση του λιμενικού

«Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

»Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ