ΒΙΝΤΕΟ-Θεοδωράκης: Φτιάξαμε το Ποτάμι για την ανασυγκρότηση της χώρας

ΒΙΝΤΕΟ-Θεοδωράκης: Φτιάξαμε το Ποτάμι για την ανασυγκρότηση της χώρας

 

Του Αλέξανδρου Κυριακόπουλου

Στις ιστορικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις των παλιών μεταλλείων του Λαυρίου ξεκίνησε σήμερα το Ποτάμι να γράφει τη δική του ιστορία πραγματοποιώντας το πρώτο του συνέδριο. Βασικός στόχος του Ποταμιού, όπως διατυπώθηκε από τα στελέχη του είναι ένα διψήφιο ποσοστό στις εθνικές εκλογές ώστε να αποτελέσουν τον τρίτο πόλο του πολιτικού συστήματος

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης περιέγραψε το πολιτικό και ιδεολογικό προφίλ του κόμματος λέγοντας πως «κάποιοι μιλούν για ανασυγκρότηση της Δεξιάς, κάποιοι για ανασυγκρότηση της Αριστεράς. Εμείς φτιάξαμε το Ποτάμι για να μιλήσουμε για την ανασυγκρότηση της χώρας.»

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με σύντομους χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων Α. Παπαμιμίκο Ν.Δ, Δ. Βίτσα ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Θεοχαρόπουλο ΔΗΜΑΡ και Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου,  ΚΚΕ. Επιπλέον μαγνητοσκοπημένους χαιρετισμούς έστειλαν οι Μάρτιν Σουλτς και  Γκι Φέρχοφστατ,  πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων, αντίστοιχα. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν και οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού, Γ. Γραμματικάκης και Μ. Κύρκος

Εκτός από τους 490 σύνεδρους, τους υποψήφιους ευρωβουλευτές αλλά και τα ιδρυτικά μέλη του Ποταμιού στο συνέδριο παρευρέθηκε  η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, οι Γρηγόρης Ψαριανός και Ανδρέας Παπαδόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, ο Γρηγόρης Βαλιανάτος αλλά και πολλά ακόμα πρόσωπα από το χώρο της επιστήμης και του πολιτισμού.

Η πρώτη ημέρα των συνεδριακών διαδικασιών έκλεισε με την ομιλία του  ομότιμου Καθηγητή του ΕΜΠ Θεοδόση Τάσιου με θέμα: «Τι σχέση έχουν οι Φιλόσοφοι με την Πολιτική;». Αύριο Σάββατο αναμένεται να τοποθετήθηκαν ως προσκλεκλημένοι από και οι δήμαρχοι Αθηναίων- Θεσσαλονίκης, Γ. Καμίνης και Γ. Μπουτάρης, αντίστοιχα. Παράλληλα, θα υπάρχουν και τρεις μεγάλες ομάδες εργασίας, που θα ασχοληθούν με τις τρεις θεματικές ενότητες του κεντρικού συνθήματος: «Παιδεία, Δικαιοσύνη και Εργασία». Στόχος των ομάδων είναι να εκπονήσουν τις τελικές θέσεις του κόμματος, οι οποίες θα τεθούν προς ψήφιση στο σώμα των συνέδρων.

Το τριήμερο ιδρυτικό συνέδριο ολοκληρώνεται την Κυριακή  με την υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη για την προεδρία του κόμματος, η οποία θα γίνει χωρίς να στηθεί κάλπη καθώς δεν αναμένεται άλλη υποψηφιότητα. Την Κυριακή επίσης θα πραγματοποιηθούν και οι ψηφοφορίες για την έγκριση του Μανιφέστου του κόμματος, την εκλογή των νέων κομματικών οργάνων και  της Πανελλήνιας Επιτροπής από την οποία θα αναδειχθούν η Συντονιστική Επιτροπή, η Επιτροπή Οικονομικής Διαχείρισης και η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

 

Δείτε τη φωτογραφία

 

Δείτε το βίντεο του Star

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ