ΒΙΝΤΕΟ-Ο Τσίπρας προέβλεψε νέα μέτρα το Φθινόπωρο

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Τσίπρας προέβλεψε νέα μέτρα το Φθινόπωρο

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο λαός μας έδωσε στην Αριστερά την πρώτη θέση σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χαλαρή εκλογική αναμέτρηση, σε μια εκλογική αναμέτρηση σε εθνικό επίπεδο και μάλιστα την πρώτη θέση και με καθαρή διαφορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε γιατί ήταν σε κάθε αγώνα του λαού μας παρών και πρωτοπόρος, γιατί έδειξε σε όλη την Ευρώπη ότι η Ελλάδα έχει φωνή και γιατί το πρόγραμμά μας αντιστοιχεί στις ανάγκες της ιστορικής στιγμής. Στην ανάγκη σωτηρίας του ελληνικού λαού», είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε: «Το δράμα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού δεν αφήνει κανένα περιθώριο ούτε για γιορτές, ούτε για θριάμβους, ούτε για εφησυχασμό. Οχι σε εμάς τουλάχιστον. Σε τέτοιες στιγμές χρειάζεται μεγάλη απόσταση από την πολιτική ηθική και την εθνική ευθύνη για να θριαμβολογεί κανείς, όπως κάνεις αυτές τις ημέρες η καταδικασμένη στη συνείδηση του λαού μας και η ηττημένη στις ευρωεκλογές συγκυβέρνηση.

Αλήθεια δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς γιορτάζει; Την ανάπτυξη και το τέλος των σκληρών μέτρων; Το τέλος των μνημονίων; Αν γιορτάζει αυτό τότε γιορτάζει τα ίδια της τα ψέματα πάνω στις πλάτες ενός λαού που τον ρημάζει η αλήθεια της πολιτικής της.

Γιορτάζει την αθλιότητα να βάζει ο κ. Σαμαράς φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη διάθεση των δανειστών για νέα μνημόνια 10 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές και την Παρασκευή πριν από την κάλπη να καυχιέται στους λιγοστούς οπαδούς του στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος ότι δήθεν κάθε ημέρα σκίζει τα μνημόνια. Αυτό που πραγματικά κάθε ημέρα σκίζει είναι η αξιοπιστία και η σοβαρότητα που του απέμεινε. Δυστυχώς σκίζει και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε λόγο για σαφάρι εξαγοράς συνείδησης, και ψήφων

που στους παλιότερους παραπέμπει στην ταραγμένη δεκαετία του ’60. «Απώτερος στόχος η διαιώνιση της μνημονιακής πολιτικής και η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από μία ετερόκλητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που μόνο την πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θα εκφράζει».

Προχώρησε λέγοντας: «Είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας σοβαρός άνθρωπος που θα προθυμοποιηθεί να υποδυθεί τον σύγχρονο «Τσιριμώκο» της αυλής των μνημονίων. Για να δεχθεί να εκτεθεί ως υποψήφιος πρόεδρος σε αυτή την εμποροπανήγυρη. Σε κάθε περίπτωση εμείς διαμηνύουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο δεν πρόκειται να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε την κατάπτωση της δημοκρατικής διαδικασίας τις συνεχείς εκτροπές για τη διασφάλιση της συνέχειας μιας καταστροφικής πολιτικής για το λαό μας».

Μάλιστα ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Είναι απλό. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Και πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν γιατί κάθε ημέρα που περνάει καταστρέφουν τον ιστό της κοινωνίας και της χώρας, ετοιμάζουν ήδη νέες μνημονιακές δεσμεύσεις με διάφορες δικαιολογίες, όπως το χρηματοδοτικό κενό ή το κούρεμα του χρέους.

Στην πραγματικότητα όμως δεν τους ενδιαφέρει αυτό το χρέος, ούτε αυτό το κενό. Στην πραγματικότητα αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν το δικό τους χρέος, το χρέος που οι ίδιοι ανέλαβαν σε εκείνους που θέλουν την Ελλάδα παλλακίδα των αγορών και των σχεδίων τους».

«Μάλλον εφέτος δεν υπάρχει χρόνος για μπάνια», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας από το βήμα της ΚΟ στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωβουλευτές που εξελέγησαν. Και πρόσθεσε: «Η ΚΟ πρέπει να είναι παρούσα, οι βουλευτές και οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, παρόντες και παρούσες. Δεν θα είναι εφέτος ένα χαλαρό καλοκαίρι.

 Αυτό το μετεκλογικό αλλά και κατά πάσα πιθανότητα προεκλογικό καλοκαίρι, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, διότι μπροστά στην κοινωνία και στη χώρα υπάρχουν δύο επιλογές. Ή το φθινόπωρο θα επιβληθούν νέα σκληρά μέτρα και η διαπραγμάτευση για το χρέος θα γίνει απ’ αυτούς τους διορισμένους των Καννών και τους εντεταλμένους των Γερμανών, εκείνους δηλαδή που μας έφεραν ως εδώ και δεν τολμούν ούτε να συλλαβίσουν τις δύο μαγικές λέξεις, “διαγραφή χρέους” ή το φθινόπωρο θα υπάρξει νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή η οποία θα αναλάβει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές με γνώμονα τη σωτηρία της χώρας, της κοινωνίας και του λαού μας. Και αυτό είναι ένα ιστορικό, κομβικό δίλημμα».

 

Δείτε τα βίντεο

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

ΒΙΝΤΕΟ-Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ ο Γεωργιάδης

ΚΚΕ: Να μην κλείσει καμία κοινωνική δομή

Μηλιός: Θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ