ΒΙΝΤΕΟ-“Αρπάχτηκαν” στη Βουλή για τις τροπολογίες

ΒΙΝΤΕΟ-“Αρπάχτηκαν” στη Βουλή για τις τροπολογίες 

 

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η παρουσίαση του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη των βουλευτικών και υπουργικών τροπολογιών που γίνονται δεκτές από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Χατζηδάκης, είπε: «Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε πως αυτό δεν είναι κοινοβουλευτική διαδικασία» και ρώτησε τον υπουργό να ενημερώσει για τον συνολικό αριθμό των τροπολογιών έχουν γίνει αποδεκτές.

«Έχουμε δεχτεί 11 υπουργικές τροπολογίες που πράγματι είναι μεγάλος αριθμός από αυτόν που συνηθίζεται», απάντησε ο κ. Χατζηδάκης και εξήγησε: «Το κάνουμε διότι, είτε είναι μνημονιακές υποχρεώσεις, είτε διότι έχουμε εκλογές και πρέπει να διεξαχθούν ομαλά, είτε γιατί υπάρχουν επείγουσες ανάγκες».

Στην συνέχεια ο Κωστής Χατζηδάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «τρίβεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη» καθώς, όπως σημείωσε, «διαμαρτύρεστε για τροπολογίες ενώ με τις περισσότερες συμφωνείτε».

«Δεν καταλαβαίνω αν θεωρείτε ότι είναι έγκλημα να δεχόμαστε πια και τροπολογίες συναδέλφων. Αυτό δεν θα ήταν η απαξίωση του κοινοβουλίου; Το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν πρέπει να δεχόμαστε τροπολογίες συναδέλφων γιατί είναι της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ. Αρνείστε στην κυβέρνηση ακόμα και να καταθέτει νομοσχέδια. Αυτή η λογική σας είναι πράγματι πρωτόγνωρη», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στον υπουργό: «Δεν σας ωφελούν αυτές οι παραποιήσεις γιατί ο ελληνικός λαός δεν είναι χαζός. Μας παρακολουθεί και καταλαβαίνει. Μερικές τροπολογίες μπορούσαν να έρθουν εγκαίρως στη βουλή, αλλά είσαστε μία κυβέρνηση αλαλούμ. Φέρνετε τροπολογίες τη τελευταία στιγμή και σας αρέσει να παραποιείτε και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν τα κάνετε όλα αυτά, μη μιλάτε για τσοπάνη και γλίτσες».  

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ