Βελόπουλος στον Realfm 97,8: Ένα debate με 5 πολιτικούς αρχηγούς

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Απορώ με έναν πρώην δικαστή που δεν ξέρει τι σημαίνει νομιμότητα και νόμος. Πήγα στην διακομματική γιατί έβγαλε μια οδηγία το βράδυ, στην οποία έλεγε ότι οι υποψήφιοι βουλευτές θα εμφανίζονται μία ή δύο φορές σε κάθε μέσο ανάλογα με την νομοθεσία, παρότι δεν υπάρχει σταυρός. Δεν γίνεται να μην ξέρει βασικά νομικά που ξέρει ένας πρωτοετής της νομικής ότι όταν είναι με λίστα ένα ψηφοδέλτιο δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των βουλευτών» είπε αρχικά.

«Ψάχνοντας να δω το έγγραφο είδα ότι επικαλείται έναν νόμο του 2012. Μα το 2012 δεν έλεγε κάτι τέτοιο ο νόμος, υπήρχε λαθροχειρία στο έγγραφο. Ακόμη και το έγγραφο που έστειλε ο πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Κουτρουμάνος είχε λαθροχειρία πάνω γραμμένη. Αν το κάναμε εμείς σε ένα δημόσιο έγγραφο θα πηγαίναμε αυτόφωρο. Επειδή έχει το ακαταδίωκτο όπως όλες οι ανεξάρτητες αρχές δεν είναι υπόλογος σε κανέναν. Ήρθε στη διακομματική όπου όλα τα κόμματα του είπαν με οργή, όπως και ο υπουργός, ότι αυτό που κάνεις δεν είναι σύννομο, είναι παράνομο. Και τον ρώτησα πώς απάντησε στο email και έστειλε την οδηγία και ξέρετε τι μου απάντησε; Ότι το βράδυ εστάλη ένα email από fake λογαριασμό και απάντησε. Σε ποιο σοβαρό κράτος γίνονται αυτά; Σε ένα fake email να απαντά ανεξάρτητη αρχή;» περιέγραψε.

«Αν είχε ευθιξία θα είχε παραιτηθεί. Δεν παραιτήθηκε, ενώ έχει τελειώσει η θητεία του και συνεχίζει ακάθεκτος. Είναι απορίας άξιον. Ακόμη και ο υπουργός Επικρατείας που είναι καθηγητής νομικής του είπε ότι είναι απαράδεκτο» συμπλήρωσε.

«Ένα debate με 5 πολιτικούς αρχηγούς. Αφέθηκε να εννοηθεί ότι το σκέπτεται η ΝΔ, δεν το πιστεύω. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε δύο debate, όλοι οι υπόλοιποι ένα» σημείωσε.

«Το ΠΑΣΟΚ έπαθε “Κατρούγκαλο” χθες. Δεν στέκουν λογικά αυτά που λέγονται» σχολίασε ο κ. Βελόπουλος, ενώ σχετικά με τις δηλώσεις Παραστατίδη για τον ΕΝΦΙΑ απάντησε «είναι απαράδεκτη η υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας του Έλληνα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ