Παραστατίδης: Θα πρέπει να ενισχυθούν οι άμεσοι φόροι όπως ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος γονικής κληρονομιάς

Για μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Στέφανος Παραστατίδης. Μετά την αναφορά της Ελένης Χρονοπούλου σε αύξηση φόρων που εν συνεχεία απέδωσε σε σαρδάμ, έρχεται η δήλωση του Στέφανου Παραστατίδη που «ανάβει φωτιές».

Ο Στέφανος Παραστατίδης, μιλώντας στο OPEN είπε αρχικά ότι «πρέπει να συζητήσουμε συνολικά επί της φορολογικής πολιτικής» και πρόσθεσε ότι «εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο άμεσων και έμμεσων φόρων γιατί αυτοί πλήττουν τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα».

Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: «Βεβαίως, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν για να γίνει η αναδιανομή κι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι».

«Οι άμεσοι φόροι οι οποίοι αφορούν στον φόρο γενικής κληρονομιάς, στον φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΕΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν στους έχοντες, αυτοί είναι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν, είναι οι έμμεσοι φόροι», κατέληξε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ μετά το 21′:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ