ΠΑΣΟΚ: Θέση μας είναι η προοδευτική μείωση του ΕΝΦΙΑ – Η απάντηση μετά τις δηλώσεις Παραστατίδη

Ανακοίνωση σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μετά τις δηλώσεις του Στέφανου Παραστατίδη για ενίσχυση των άμεσων φόρων που «άναψαν φωτιές».

Παραστατίδης: Θα πρέπει να ενισχυθούν οι άμεσοι φόροι όπως ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος γονικής κληρονομιάς

Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι «πουθενά στο πρόγραμμά μας δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μας είναι η προοδευτική μείωσή του. Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης».

Στην ανακοίνωσή του προσθέτει: «Όπως άλλωστε προτείνουμε για τους φόρους, που κυρίως πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους, όπως είναι η μείωση έμμεσων φόρων, η μείωση φόρων στη μισθωτή εργασία και η μείωση φόρων στις οικογένειες με παιδιά».

Η δήλωση Παραστατίδη που «άναψε φωτιές»

Ο Στέφανος Παραστατίδης, μιλώντας στο OPEN είπε αρχικά ότι «πρέπει να συζητήσουμε συνολικά επί της φορολογικής πολιτικής» και πρόσθεσε ότι «εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο άμεσων και έμμεσων φόρων γιατί αυτοί πλήττουν τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα».

Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: «Βεβαίως, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν για να γίνει η αναδιανομή κι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι».

«Οι άμεσοι φόροι οι οποίοι αφορούν στον φόρο γενικής κληρονομιάς, στον φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΕΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν στους έχοντες, αυτοί είναι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν, είναι οι έμμεσοι φόροι», κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ