Βελόπουλος στον Realfm 97,8: Δεν είμαι προφήτης… Βλέπω τις κινήσεις του συμμάχου ή του αντιπάλου

Αναφερόμενος στη Μαρί Λεπέν και τις εκλογές στη Γαλλία, ο Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε ότι «οι δημοσκοπήσεις απέτυχαν παταγωδώς. Επί τρεις μήνες έλεγαν ότι ο Μακρόν είναι με 10 μονάδες διαφορά μπροστά. Την τελευταία εβδομάδα το ισορρόπησαν για να μην εκτεθούν κιόλας».

Ο κ. Βελόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή υποστήριξε, όταν ρωτήθηκε για την Κοινή Διακήρυξη με την Λεπέν και άλλους ηγέτες, ότι «θέλουμε μια Ευρώπη χριστιανική, φιλολαϊκή, με μέτρα υπέρ του κόσμου και όχι υπέρ των ολιγαρχών και των πολυεθνικών. Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω με οποιοδήποτε κείμενο που είναι υπέρ του ελληνικού λαού. Και αυτό κάναμε. Αλλά είμαστε σε διαφορετική Ευρωομάδα».

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» υποστήριξε ότι «είναι πολιτική αφέλεια κόμματα στην Ελλάδα να τάσσονται εναντίον ενός εκ των δύο. Το κάναμε με τον Τραμπ επί Μπάιντεν, το κάνουμε και τώρα με την Λεπέν. Πείτε ότι σπάει ο διάολος το ποδάρι και βγαίνει η Λεπέν. Δεν με αφορά η εκλογή στη Γαλλία. Η κα Λεπέν κατά καιρούς έχει πει διάφορα ακραία, τα οποία τα πήρε πίσω. Το ίδιο έκανε και ο Τσίπρας στην Ελλάδα. Να δούμε τι θα κάνει στην πορεία».

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου εάν συνέκρινε τον Τσίπρα με την Λεπέν, ο Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε ότι «θα μας έβγαζε από τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο και μετά μας έβαλε και τέταρτο μνημόνιο. Σοβαρά μιλάμε;».

Ο κ. Βελόπουλος είπε ακόμη ότι «δυστυχώς η Ευρώπη έχει γίνει ένας φορέας πειραματισμών από διάφορους. Δεν μας ενοχλεί δηλ. στην Ιταλία που έχουμε τον Ντράγκι χωρίς να έχει εκλεγεί; Επίσης ο κ. Μακρόν δεν έχει κόμμα. Δηλ. η πολιτική δεν είναι όπως την βλέπουμε εμείς, αλλά όπως υπάρχει. Δεν θέλω να προκαταλάβω. Απόφαση του γαλλικού λαού είναι. Και δεν θέλω να μπω στη λογική ότι ο Ερντογάν και οι Τούρκοι έχουν κάνει δηλώσεις υπέρ του Μακρόν τελευταία. Κάτι που με κάνει αυτόματα περισσότερο επιφυλακτικό. Θέλω να είμαι συνεπής σε όσα λέω».

Σε ερώτηση για το εάν είναι υπέρ της Λεπέν ή του Μακρόν, ο Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε: «είμαι υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Να μην εκπροσωπούνται τα τουρκικά συμφέροντα μέσω της Ε.Ε. Χθες η τουρκική πολιτική τοποθετήθηκε. Εμείς γιατί πρέπει να τοποθετηθούμε; Ας περιμένουμε να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος πού θα κινηθούμε».

Αναφερόμενος στην ελληνογαλλική συμφωνία, τόνισε ότι «δεν υπάρχει συμφωνία για γαλλική επέμβαση αν συμβεί κάτι στο Αιγαίο. Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο… Δεν καταλαβαίνω, θα πρέπει δηλ. να τοποθετηθεί το ελληνικό πολιτικό προσωπικό υπέρ του ενός ή του άλλου, όπως στη Ρωσία και την Ουκρανία;».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος επεσήμανε σχετικά με την ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή και τα μέλη του τάγματος Αζόφ, ότι «είχα προειδοποιήσει τον κ. Τασούλα ότι θα συμβεί αυτό και έγινε. Δεν είμαι ούτε προφήτης, ούτε μελλοντολόγος. Βλέπω τις κινήσεις του συμμάχου ή του αντιπάλου. Και από εκεί ορίζεται η δική μου θέση».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος για την ακρίβεια και τους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» υποστήριξε ότι «στην ιστορία της ενέργειας έχουν γίνει τραγικά λάθη εδώ και δεκαετίες. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να κάνει ό,τι έκανε η Ισπανία και η Πορτογαλία. Δυστυχώς ο Πρωθυπουργός δεν το έθεσε το θέμα και ο Έλληνας πληρώνει τεράστια ποσά, δυσανάλογα για την τσέπη του σε σχέση με την ακρίβεια. Με προβλημάτισε η δήλωση Σταϊκούρα ότι βυθιζόμαστε σε νέα κρίση. Εδώ έρχεται αυτό που έλεγα από το 2019 στην ελληνική Βουλή για προαγορά φυσικού αερίου και πετρελαίου, δεν χρειάζεται αποθήκευση. Τους έλεγα για εξορύξεις και με κορόιδευαν. Κάποιοι έλεγαν ότι είμαι πετρελαιάς… Και βγαίνει ξαφνικά η κυβέρνηση και κάνει ανακοινώσεις για τις εξορύξεις. Με λάθη όμως…».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η Αίγυπτος ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και τώρα βγάζει φυσικό αέριο. Γιατί εμείς θα χρειαστούμε τρία χρόνια και άλλα 10 για να κάνουμε εξόρυξη; Από τη στιγμή που υπάρχει έτοιμη στον Πατραϊκό Κόλπο».

Ο κ. Βελόπουλος πρόσθεσε ότι «οι ποσότητες είναι τεράστιες κάτω από το Καστελλόριζο».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «δεν θα έπρεπε να κλείσουν οι λιγνίτες. Η Πολωνία έχει μικρότερη ακρίβεια στα καταναλωτικά αγαθά με λιγνίτες, όχι χωρίς λιγνίτες. Οι Κύπριοι που παίρνουν βενζίνη από εμάς, πληρώνουν 1,40 ευρώ στα βενζινάδικα και στον Ασπρόπυργο ο καταναλωτής πληρώνει 2 ευρώ».

Ο κ. Βελόπουλος τόνισε ότι «πληρώνουμε ΕΤΜΕΑΡ 800 εκατ. ευρώ για ανεμογεννήτριες στους ιδιώτες». Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουν γίνει τραγικά λάθη τα οποία θα πληρώσει ο Έλληνας. Στα ακτοπλοϊκά ήδη οι αυξήσεις είναι τεράστιες. Θα δυσκολευτούν ακόμη και οι τουρίστες να έρθουν που τους χάσαμε με τους Ρώσους».

Τι είπε για τις πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» τόνισε ότι «ο κ. Αποστολάκης, το δεξί χέρι του κ. Τσίπρα τα είπε όλα. Είδε και από τους δύο αρχηγούς μια κατεύθυνση για συνεργασία. Αφού είναι έτοιμοι. Αν δείτε τα νομοσχέδια που ψηφίζουν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, θα δείτε ότι το 60% των νομοσχεδίων της ΝΔ τα ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, το 82% το ΚΙΝΑΛ και γύρω στο 23% εμείς. Πώς λοιπόν να συνεργαστώ με ένα κόμμα που δεν συμφωνώ τουλάχιστον στο 50% των νομοσχεδίων; Ήδη προοικοδομείται η συγκυβέρνηση που έρχεται ολοταχώς. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν βγαίνουν τα κουκιά τους. Δεν με απασχολεί να γίνουν 500 κόμματα».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ